MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Monday, January 25, 2010

Kek Strawberry.. oh Kek Strawberry....

Isk.. isk.. isk... mengantuk sunguh mata saya ni. Sekali-sekala saya melayan mata. Tapi tak boleh terlalu kerap. Semua student saya sedang menyiapkan assignment yang saya bagi. Saya cuba berjalan-jalan di luar makmal dan sesekali melihat setakat mana yang mereka lakukan.Namun masih gagal mengawal rasa mengantuk.
Hai.. lambat lagi waktu rehat agar dapt saya melelapkan mata walaupun sepicing. Entah kenapa tiba-tiba saya terbayang kek cawan strawberry yang saya buat semalam.
Rupanya sebelum dibakar tak ubah macam ais krim walls. Sungguh gebu teksturnya. Saya
bayangkan kalau pewarna merah tu saya cuma gaul-gaul sedikit, mesti rupanya macam aiskrim rasberry yang selalu suami saya beli.
Wawawa... tak boleh jadi. Saya mesti nak buat gak kek strawberry malam ni.Serta merta mata saya jadi segar. Balik ni tak boleh lengah. Lepas solat maghrib mesti terus putar bahan-bahan kek. Terus panaskan oven. Sekejap jer tu. Kali ni tak nak masuk dalam cup. Nak buat satu loyang besar, nak tengok berapa tinggi dia boleh naik.. hehe.
Nanti besoknya bolehlah bawa ke pejabat, Yaya pun boleh bawa sikit ke sekolah. Huhu.. tak sabar sungguh rasanya menunggu malam. Petang oh petang, cepatlah kau menjelma. Malam oh malam cepatlah kau datang... uhuuu, aku mahu pulang.. aku mahu pulang.

2 comments:

  1. tak sabar nak tengok strawberry cake tu....gebuss...

    ReplyDelete
  2. memang gebu giler, nt sy upload gbr. Skrg ni ada mslh nak upload di blog, laptop problem..

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

BOAT NOODLE @ TEH O AIS 50 SEN

Assalamualaikum... RAJIN pulak nak cepat-cepat update kisah malam tadi padahal bukan main banyak kisah yang belum dikisahkan lagi.  Hurmmm....