MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, January 25, 2010

Kek Strawberry.. oh Kek Strawberry....

Isk.. isk.. isk... mengantuk sunguh mata saya ni. Sekali-sekala saya melayan mata. Tapi tak boleh terlalu kerap. Semua student saya sedang menyiapkan assignment yang saya bagi. Saya cuba berjalan-jalan di luar makmal dan sesekali melihat setakat mana yang mereka lakukan.Namun masih gagal mengawal rasa mengantuk.
Hai.. lambat lagi waktu rehat agar dapt saya melelapkan mata walaupun sepicing. Entah kenapa tiba-tiba saya terbayang kek cawan strawberry yang saya buat semalam.
Rupanya sebelum dibakar tak ubah macam ais krim walls. Sungguh gebu teksturnya. Saya
bayangkan kalau pewarna merah tu saya cuma gaul-gaul sedikit, mesti rupanya macam aiskrim rasberry yang selalu suami saya beli.
Wawawa... tak boleh jadi. Saya mesti nak buat gak kek strawberry malam ni.Serta merta mata saya jadi segar. Balik ni tak boleh lengah. Lepas solat maghrib mesti terus putar bahan-bahan kek. Terus panaskan oven. Sekejap jer tu. Kali ni tak nak masuk dalam cup. Nak buat satu loyang besar, nak tengok berapa tinggi dia boleh naik.. hehe.
Nanti besoknya bolehlah bawa ke pejabat, Yaya pun boleh bawa sikit ke sekolah. Huhu.. tak sabar sungguh rasanya menunggu malam. Petang oh petang, cepatlah kau menjelma. Malam oh malam cepatlah kau datang... uhuuu, aku mahu pulang.. aku mahu pulang.

2 comments:

  1. tak sabar nak tengok strawberry cake tu....gebuss...

    ReplyDelete
  2. memang gebu giler, nt sy upload gbr. Skrg ni ada mslh nak upload di blog, laptop problem..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?