MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, May 31, 2010

KISAH HANTU... untuk yang berani sahaja..

ASSALAMUALAIKUM...
SURAM je petang ni kan, agaknya pasal nak hujan. Tengahari tadi dah hujan sekejap, tapi dah berhenti. Tiba-tiba teringat pula pasal kisah hantu ni. Biasalah, cerita dulu-dulu. Sesiapa yang ada lemah jantung atau penakut tu tak usahlah baca ya, ni untuk yang berani sahaja.

Jeng.. jeng... jeng...

Tersebutlah kisah dua ekor hantu, mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborak la untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apasal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh.. cara aku mati dulu teruk... aku mati dalam peti ais... sejuk!!" Jawab hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo.. kesian... aku dulu mati sebab heart attack," kata hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apasal kau tak gi buat operation? Kalau tak, mesti kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang," balas hantu B.

"Dah, aku dah buat dah! In fact masa aku mati tu, aku in recovery, panjang ceritanya..." jawab hantu A sayu.

"Cerita la sikit... sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..., aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. Jadi satu hari tu, aku
ingat nak perangkap la isteri aku.. aku pura-pura gi keje tapi sebenarnya aku letak kereta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah kereta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik masa sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapat la tangkap diorang?" tanya hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cuma jumpa isteri aku je. Yang aku heran, masa aku masuk rumah tu, aku nampak ada kasut lelaki kat pintu umah aku. Aku tanya isteri aku tapi dia tak mau jawab. So aku pun lari-lari sekeliling rumah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari cari jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab 'heart attack'. Dan aku tak sangka aku
mati lak..." kata hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika hantu B berkata,

"Apasal kau tak cari kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, mesti kita berdua masih hidup lagi."

Sekian....

3 comments:

  1. he..he..mas suka cerita2 macam ni

    ReplyDelete
  2. hahaha....berjumpa pulak diorang kat dunia selepas mati ye...

    ReplyDelete
  3. he..he..nie mesti cerita lawak dalam majalah rapi...kan..kan..dah baca tp nak baca jgk lg :)

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?