SAKIT JIWA - Alam Sari Di Tanah Jauhar

SAKIT JIWA

ASSALAMUALAIKUM wbt

SALAM pagi Sabtu. Hari ini lagi beberapa minit sebelum pukul 8 saya dah terpacak kat pejabat. Pelik... tak pernah-pernah tiba-tiba terrrrajin lak nak pergi pejabat sementara menunggu Yaya habiskan sesi kokurikulumnya. Selalunya saya lebih suka tunggu di rumah, bolehlah buat macam-macam kerja yang tak pernah beres tu. Ulang-ulang buat benda yang sama jerkan.

Duduk-duduk kat sini, belek-beleklah majalah lama. Jumpa satu cerita lawak, nak kongsi kat sinilah, okey.. duduk elok-elok... jom layannnnnnnnnnnzzzzzzzzzzz!!

SAKIT JIWA
Seorang lelaki sakit mental menganggap dirinya adalah jagung dan terlalu takut dengan ayam. Jika ternampak ayam jer, dia akan lari lintang pukang kerana menyangka haiwan itu akan memakannya. Akhirnya lelaki itu dimasukkan ke rumah sakit jiwa. Setelah beberapa bulan, doktor pun melakukan ujian ke atas lelaki itu bagi mengenal pasti adakah dia telah pulih ataupun tidak.

Doktor : Adakah kamu tahu siapa diri kamu sekarang?

Pesakit : Ya, doktor.

Doktor : Siapa kamu sebenarnya?

Pesakit : Saya ini manusia, doktor.

Doktor : Ya ke? Bukan jagung?

Pesakit : Bukan, saya manusia, doktor.

Doktor : Kamu takut dengan ayam?

Pesakit : Tidak, doktor.

Doktor : Hmmm.. bagus. Nampaknya kamu dah sembuh.

Pesakit : Tapi, doktor, saya ada satu kemusykilan.

Doktor : Apa dia?

Pesakit : Ayam tahu tak yang saya ni dah berubah jadi manusia?

Doktor : ????!!!!

Hehehehe...

No comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih