MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Friday, November 26, 2010

TELUR DADAR SHEILA RUSLI

ASSALAMUALAIKUM wbt


MACAM rajinlah pulak malam-malam ni nak menghapdet blog kan. Sajalah mengisi masa terluang terlanjur tak ada apa nak dibuat. Nak membaking pun tak dapat sebab belum sempat lagi cari hand mixer yang baru. Rasa giannnnnnnnnnnn sangat nak membaking, tapi tetap ku tabahkan hati.. hehe.


Mesti ramai yang selalu tengok iklan mayonis kat tv3. Alaaaa... yang ada Sheila Rusli masak telur dadar letak mayonis tu. Agak-agak percaya ke Sheila letak mayonis tu secoit tu jek. Masa jalan-jalan sambil membeli barang dapur di Giant ke Jusco (lupalah pulak), aunty yang buat demo telur dadar letak mayonis ni bagi resepi. Kalau nak gebu dan sedap eh.. u letak telur eh.. 5, lepas tu, ini mayonis eh (sambil pegang botol mayonis) u letak 2 sudu besar, u cincang itu bawang melah sama daun bawang, masuk sekali.. u try... u try... sambil menghulurkan pinggan yang berisi telur dadar yang gebu. Amboiiii... sedap, lemak, berkrim gitu.


Yang ni, maaflah, guna kuali yang bukan non-stick, jadi taklah segebu macam dalam tv tu, tapi rasanya tetap umphhh tau. Saya guna 3 biji telur dan sesudu besar mayonis. Daun bawang tadaaaa.. Layanzzzzzzz!!

4 comments:

  1. x pernah cubalah kak...kalau x silap lagi lemakkan rasanye kalau kite letak mayonis...

    ReplyDelete
  2. nur easy, sedap... gebu... lemak.. hihi

    erienz, bukan rasanya jer lemak, pinggang pun makin berlemak.. kih2

    Mas, hehe...

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...