MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
Untuk pertanyaan, hubungi (call)/ whatsapp : 0127799705 atau sms 0127844524

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Friday, November 26, 2010

TELUR DADAR SHEILA RUSLI

ASSALAMUALAIKUM wbt


MACAM rajinlah pulak malam-malam ni nak menghapdet blog kan. Sajalah mengisi masa terluang terlanjur tak ada apa nak dibuat. Nak membaking pun tak dapat sebab belum sempat lagi cari hand mixer yang baru. Rasa giannnnnnnnnnnn sangat nak membaking, tapi tetap ku tabahkan hati.. hehe.


Mesti ramai yang selalu tengok iklan mayonis kat tv3. Alaaaa... yang ada Sheila Rusli masak telur dadar letak mayonis tu. Agak-agak percaya ke Sheila letak mayonis tu secoit tu jek. Masa jalan-jalan sambil membeli barang dapur di Giant ke Jusco (lupalah pulak), aunty yang buat demo telur dadar letak mayonis ni bagi resepi. Kalau nak gebu dan sedap eh.. u letak telur eh.. 5, lepas tu, ini mayonis eh (sambil pegang botol mayonis) u letak 2 sudu besar, u cincang itu bawang melah sama daun bawang, masuk sekali.. u try... u try... sambil menghulurkan pinggan yang berisi telur dadar yang gebu. Amboiiii... sedap, lemak, berkrim gitu.


Yang ni, maaflah, guna kuali yang bukan non-stick, jadi taklah segebu macam dalam tv tu, tapi rasanya tetap umphhh tau. Saya guna 3 biji telur dan sesudu besar mayonis. Daun bawang tadaaaa.. Layanzzzzzzz!!

4 comments:

  1. x pernah cubalah kak...kalau x silap lagi lemakkan rasanye kalau kite letak mayonis...

    ReplyDelete
  2. nur easy, sedap... gebu... lemak.. hihi

    erienz, bukan rasanya jer lemak, pinggang pun makin berlemak.. kih2

    Mas, hehe...

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?