MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Saturday, February 26, 2011

FRUIT TARTLETS


ASSALAMUALAIKUM wbt


TADAAAAAAAAAA....!!! Mula-mula tu cadangnya nak sambung kisah si Yaya tu tapi macam tak cukup nafas pulak hari ni. Dari malam tadi bersambung sampai ke petang ni ada sahaja hal yang nak diselesaikan. Agaknya kalau nyawa tu boleh dilihat macam karektor game Sim tu, mesti saya dah tukar warna merah, tenaga dah habislah tu.. keh.. keh.. keh. Makan tengahari kami hari ini membawa ke jam 4.45 petang, dah kira high tea tukan, nak buat macammana. ER pun macam dah redha jer sebab biasanya macam nilah kami setiap kali tiba hari minggu kalau duduk di rumah. Yang penting bagi dia menyelesaikan hal-hal yang mustahak dahulu, soal makan kemudian.



Malam ini, insyaAllah, ibu, kakak dan adik dari Senai akan datang ke rumah. Sebenarnya dah lama sangat saya tak ajak mereka datang makan-makan, masing-masing sibuk dengan hal sendiri. Jadi saya fikir-fikir sebelum saya bertambah-tambah sibuk dengan tempahan-tempahan cheese tart dan tart shell, saya kena dulukan mereka juga kali ini. Ini adalah percubaan pertama saya membuat fruit tartlets, selalu makan kat hotel, ambil pun macam tak boleh banyakkan, nanti dituduh tamak, walhal kita dah pun membayarnya tapi kenalah fikirkan orang belakang sebab semua orang sama-sama bayarkan.. hehehe. Jadi kalau dah buat sendiri ni nak makan banyak-banyak pun suka hatilah cuma jangan menyesal pulak lepas tu nanti bila pipi mula tembam berinci-inci... kih.. kih.. kih.



InsyaAllah, akan saya kongsikan resepinya nanti ya, sekarang kena tunggu orang datang, nak bentang permaidani hijau dan pukul kompang... hik.. hik.. hik.




6 comments:

  1. Sari cantik FT tu lamanya akak tak buat ermmm nak mulakan buat tart shellnya tu ler yg M

    ReplyDelete
  2. selamat melayan tetamu kak..he..he..
    sedappnya fruit tartlets tu...

    ReplyDelete
  3. assallam sari..seronoknya nak melayan tetamu sampai nak bentang permaidani hijau lagi.
    selamat melayan tetamu ye..dengan hidangan yang enak2..

    ReplyDelete
  4. Sari ...bila kita buat fruit tart sendiri kita mesti rasa tak lalu makan kalau yg dibeli dikedai... sebab banyak menggunakan tangan... kecuali tukang masa kedai tu guna sarung tangan...hehehe

    Kita buat dengan buah2 yang fresh .. sedap kan...

    ReplyDelete
  5. phiwettt kak yus dah buat ya tart buat...

    ReplyDelete
  6. salam..
    sedap nampak FT tueeee...

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?