MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, February 22, 2011

TEMPAHAN BLUEBERRY CHEESE TART

ASSALAMUALAIKUM wbt


ALHAMDULILLAH.. rezeki kurniaan Allah swt, minggu ini saya menerima tempahan 150 biji blueberry cheese tart iaitu dari Faznita yang katanya untuk makan-makan sempena kenduri di rumah adiknya. Yang kelakarnya, pagi-pagi buta lagi saya dah terpacak depan rumah Ita terlanjur menghantar anak ke sekolah. Lebih kelakar lagi bila salah rumah dan salah orang... hahaha... nasib baik kakak tu cool jer dan pagi-pagi tu cuaca gelap lagi, jadi harapnya kakak tu tak perasan saya kalau jumpa lain kali.. kih.. kih.. kih.

Satu lagi tempahan dari teman sekerja, Nazihah pun nak buat makan-makan. Terima kasih kepada keduanya yang sudi menempah.

Update: Mesej dari Faznita ~ Familynya dah macam pirana bila jumpa cheese tart ni. Sebelum ni dia ada tanya saya, berapa lama boleh tahan, jadi saya bagitahu dia tak pernah uji tapi kalau masuk peti ais boleh tahan sampai sebulan. Tapi bayangkan 100 biji habis sekelip mata, hehe.. tak sempat simpan rupanya.

Komen dari Nazihah ~ sangat yummy, begitu juga komen dari Puan Seri Mersing yang dapat merasa dari Nazihah. Terima kasih untuk keduanya kerana secara tak langsung mempromosikan cheese tart ini, ya.

13 comments:

  1. wakakaka..macam2 akak ni...
    biasa la pepagi..he..he..
    rajin betul akak ni...150 biji, banyak tu....

    ReplyDelete
  2. wahh..cantik la cheese tart tu. rajin n terror sungguh sari ayu membikin nye :-)

    ReplyDelete
  3. ops!!! sari ayu pulak...Sari Yusa yang ayu gituk dong! agahahaha...sorry ;p

    ReplyDelete
  4. sy suka mkn blueberry cis tat!!klau kak sari dekat dgn sy, mau hari2 sy order..hehe~
    kemas la akk buat corak tu..suke!!

    p/s : akk pn pnh diuji ye?emm..benda2 mcm ni xleh nk jngka kn?smoga akn sntiasa berbahgia ye =)

    ReplyDelete
  5. Assalam sari wah cantiknya cistart tu berguru dgn kak ita ye

    ReplyDelete
  6. Mas, bab ni akak mmg rajin... hehehe

    Umeboshi, haha, teringat lak sariayu marthatilaar.. hik3. Mana terror, baru bljr2 ni... hehehe

    Surie, jauh pun leh order, nt akak htr pakai kapal selam... huhu..

    Amin, tq, dik.

    Chik Mimi, tulah, dpt guru yg dedikasi lagi...

    ReplyDelete
  7. wahhh...sedapnya bluberry cheese tart ni....kuih wajib ada bila musim raya...blh la tempah raya nnti...

    p/s: lia follow kat sini....

    ReplyDelete
  8. salam...
    cantinya tart tu.....
    ada lebih antaq la kt mr.mama sikit..hehehhe...
    akak! mr.mama add link akak ya...
    add la link mr.mama sama yee.....

    ReplyDelete
  9. rezeki tu...dtg dalam bentuk tak disangka kaN

    ReplyDelete
  10. Mamamya, bleh, jgn lupa tau tmpah ngan kita..

    Mr Mama, bleh tapi nak tunggu ada lebih tu payah sikit... hehe

    Ila, betul Ila, sy setuju..

    ReplyDelete
  11. berapa kalau nak buat tempahan ni kak?n boleh pos ke?saya tggl di area kajang..

    ReplyDelete
  12. bila baca entry nie shda gelak..part akak silap rumah n orang..sabor je la

    ReplyDelete
  13. Salam..tlg sms sy harga borong cheese tart.. 019 9104009

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?