MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, March 15, 2011

CACAK STROBERI JER SENANG...

ASSALAMUALAIKUM wbt

MOOD pagi ini sangat mengantuk.
Kelakar betul bila alarm telefon bimbit berbunyi saya masih mamai-mamai lagi.
Sebenarnya saya sedang mimpi duduk di kerusi urut shopping kompleks.
Huhuhu... sedapnya diurut tiba-tiba kerusi berbunyi minta ditambah duit lagi.
Saya mengangkat sedikit badan menoleh ke kanan di mana tempat duit perlu dimasukkan.
Eh! Apasal kerusi urut ni menyala-nyala pulak.
Lepas tu ada tulis 'snooze' dan ada tulis 'stop' minta ditekan salah satu.
Saya memandang kebingungan dan rasanya dalam tiga saat baru tersedar itu paparan telefon bimbit yang menyuruh saya segera bangun...
huwa.. huwa... huwa....!

Pukul berapa saya tidur malam tadi?
Oh! Saya tidur jam dua ketika semua orang sudah berdengkur lama.
Bukannya menyiapkan tempahan tapi menunaikan permintaan kakak dan adik yang pulang ke kampung sempena hari lahir ibu semalam.
(p/s: Baru tersedar tidak ada entri hari lahir ibu... sibuk.. sibuk dan sangat sibuk ya, dengan tempahan dan pelbagai aktiviti.. nanti kemudian akan saya muatkan di sini).

Ketika dua batang jarum jam tegak 90 darjah, saya baru saja mengulit tart shell.
Semua tempahan yang 200 biji telah dilangsaikan, jadi sekarang nak menunaikan permintaan orang pulak.
1.30 pagi crust sebanyak 75 biji telah siap dibakar dan 50 darinya telah diisi krim dan coklat. Ohoooo... saya sudah tidak larat hendak mengukir corak bunga padi yang menjadi kegilaan masa kini.
Teringat buah strawberry yang tinggal beberapa biji, teringat pula kombinasi strawberry bercicah coklat dan hasilnya....

Tadaaaaaaaaaaaaaaaa!

cheese tart pakat2 senyum walaupun dah pukul 2 pagi... hehehe..

Mujur ada strawberry, kalau tidak mungkin saya tidur jam 3 pagi...
jom-jom nyanyi lagu P Ramlee... "pukul 3 pagi......"

Mood sekarang: Dah segar bugar lepas pekena nescaffe panas satu cawan... hehehe.

14 comments:

  1. kak,atie pun wat cheese tart jgk mlm td.. 1st time buat. alhamdulillah m'jadi hehe kenapalah baru skrg atie nak try buat cheese tart. best sgt2 rupanya:)nanti lenkali leh la atie taruk stoberi jgk ye hehe

    ReplyDelete
  2. Pagi Sari,

    anak knur suka mkn tart...sejauh ini tart telur aje yg knur dah buat...hehehe

    ReplyDelete
  3. sedap tu..nnt nak try la...
    entah jd ke tidak..kalau tengok resepi mcm senang jer..

    ReplyDelete
  4. nasib baik ada stoberry kan kak...dapat juga menyelamatkan keadaan..eheheh....

    pagi2 tgk cheese tart akak ni rasa mcm nak order je lah...blh x kak??

    ReplyDelete
  5. menyelerakan..tp ila kuranglah tart ni...hhehee

    ReplyDelete
  6. Atie @ ejay, taruh strawberry lagi senang... hehehe

    ReplyDelete
  7. Knur, first time belajar buat tart dulu, sy buat tart telurlah, melepek jer kastardnya tu maklumlah baru belajar... hahaha

    ReplyDelete
  8. Ainnoraini, kalau tengok rsepi mmg senang tapi penatnya macam nak pengsan.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. Mamamya, itulah, cayang cik stroberi... hihihi

    ReplyDelete
  10. Ila, pertama kali jumpa org kurang gemarkan tart... Ila lah tu... hehe

    ReplyDelete
  11. kak, nk resepi cheese tart boleh?

    ReplyDelete
  12. Violet Blue, ada di link tart, mgkin lain kali akak akan update lagi rsepi sbb ramai yg bertanya ni... insyaAllah..

    ReplyDelete
  13. singgah sini tujuan nak kenal2 dapat dari blog mat gebu..wahhh nampak sedao tart akak tue...Tapi angah punya trend mark kenapa beli kalau bole buat kan??sebab angah suka jenis mencuba...
    ooo ye tak salah kan..angah ambil resepi akak..macam mana buat tart tue jd cantik ngan blueberry & strawberry yg berdaun tue..cantikkkk

    apa pun angah 4llow akak

    ReplyDelete
  14. AngahSayang2314, wah! Kita sekepalalah ni, prinsip yg sama, kalu bleh buat, kita buat.. hehe. Silakanlah utk berkongsi rsepi, kalau ada apa2 nak tanya boleh email akak di iman_300100@ymail.com

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?