MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
Untuk pertanyaan, hubungi (call)/ whatsapp : 0127799705 atau sms 0127844524

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Thursday, March 17, 2011

SINI ADA HANTU

ASSALAMUALAIKUM wbt

NAK cerita....


Hehehe... suspens jer kan. Sebenarnya nak bagitau jer, saya dah tengok cerita ni, baru habis tengok semalam, dalam masa dua hari, buat dua episod. Episod pertama dah jam 11 pun tak habis layan, jadi mata dah kelat sambung lak semalam. Beli DVD lah, apalagi, kat wayang kan dah habis. Memang tak sempat langsung nak tengok kat panggung. Walaupun baca banyak komen yang memberikan isyarat yang positif.


Mula-mula tu semua orang kata bosankan, saya tak pulak sebab saya suka dengar cara mereka berbual dalam cerita ini. Nampak sangat natural dan tidak mendatar. Ini kiranya macam cerita dalam ceritalah. Lepas tu dalam cerita tu ada lagi cerita. Kih.. kih.. kih. Mengarut betul.. maknanya cerita-ceriti tentang hantu ni semua kita dengar dari mulut ke mulut bukan dari sumber yang sahih dan boleh dipercayai. Macam satu kes yang berlaku di Kemayan City, Skudai dua tiga tahun lepas. Sampai masuk suratkhabar. Sebenarnya beberapa lama sebelum tu, saya ada mendengar cerita tentang plaza yang terbengkalai ini dari kawan sekerja. Kiranya itulah cerita yang pertama saya dengar dan dialami oleh kawan suaminya punya abang. Perasan tak? Kalau ada kisah-kisah misteri ni, mesti kita dengar orang atas orang. Tapi saya percaya cerita tu, sebab itu cerita yang pertama saya dengar. Seriau jugalah bila lalu depan plaza tu malam-malam buta. Kadang-kadang 2 3 pagi pun saya lalu sambil memandu berseorangan (memanglah memandu seorangkan, mana ada kereta dua pemandu... hahaha). Tak lama kemudian saya dengar orang ini pula bercerita, orang itu.. orang di sana dan orang di sinun. Lama-lama bunyi cerita tu macam sama sahaja. Dan yang mengalaminya... kawan aku punya kawan.... Yang mendengar mesti ternganga mulut dan naik bulu roma. Lepas tu ceritalah pulak dengan kawan yang lain. Jadinya bertambahlah lagi kawan aku punya kawan punya kawan punya kawan. Apalagi, kalau ada fb, apa kata kita add kawan kita punya kawan punya kawan tu dan kita tanya dari mulutnya sendiri. Ada brannnn?


Dahulu di Johor Bahru pernah kecoh tentang satu hantu yang dikatakan menaiki kancil warna merah yang mencari anak dara untuk memulihkan dirinya yang terlanggar pantang. Sebenarnya dia belum jadi hantu lagi sebab setahu saya dia belum mati cuma rupanya menjadi hodoh disebabkan perbuatannya sendiri. Masa tu saya bertugas sebagai stringer di NSTP, Johor Bahru. Lalu encik Ketua Editor telah mengarahkan saya bersama seorang rakan untuk menjejaki hantu tersebut.... Wawawawawa..... saya yang penakut ini disuruh menjejak hantu??? Awak-awak rasa saya pergi tak buat kerja yang disuruh encik bos saya tu???


Huhuhuhu.... bersambung nanti...

Encik James Lee, saya pinjam awak punya poster eh...

10 comments:

  1. wadduh...kena tunggu cerita sambungan nye ni...Sari. cepatlah update!!! huhu..

    ReplyDelete
  2. cer..cer..cer.. cerita la sikit..teruskan lg

    ReplyDelete
  3. fuhhhhh...klu lia la kak...kompom x pegi..x de maknanya nak kejor antu kak oiii...sat lagi lia yg lintang pukang lari x cukup tanah..ekekekeke...

    tp kan lia pun penah gak dengar citer pasal hantu kat Kemayan City tu..tp x tau lah nak caya ke x...byk sgt versi citer ni...cuma klu lalu kat situ mmg rasa seram juga lah...suram je kan...uhuhuhu...

    x sabo nak tunggu sambungan n3 nih....

    ReplyDelete
  4. Umeboshi, Angah, Mamamya... nanti smbung... mengah baru lepas kena kejo... huk3

    ReplyDelete
  5. Hehehe...mcm drama swasta ... kena tunggu sambungan...

    ReplyDelete
  6. citer best ni, akak cepat smbung ye.. heeee

    ReplyDelete
  7. tak sabar nak tunggu sambungan ni

    ReplyDelete
  8. kak sari, best ke citer tu? tun kalu cerita yg mengarut2 nih kurang sket. biasa jarang tgk citer hantu, biasa laaa.. penakut.

    ps: kalu tun kompom wa derk je kt bos tu.. hehe

    ReplyDelete
  9. Kak Anie, Lia, Ila... aha... ni dtgt nak smbung la ni... hehe

    Tun,bestlah Tun. Cete ni tak mengarut, dia ceritakan kisah2 hantu yg slalu kita dgr dulu2 dan dlm masa yg sama pngalaman dorg sndiri. Cerita satu malam.. Tun tengok, msti tak kecewa punya..

    ReplyDelete
  10. saspen lak nak baca kesudahannya..he..he..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?