MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Friday, April 15, 2011

BANDUNG - 1

ASSALAMUALAIKUM wbt

URMMMM... lamanya meninggalkan Alam Sari ni.. aura nak mengentry tak mari-mari, hari ini memaksa diri tapi rasanya hari ni cuma nak buat sesi pemanasan badan dan meronda-ronda jer. Mungkin ada yang dah tau saya baru pulang dari syurga beli-belah Kota Bandung, Indonesia dan syurga makan juga bagi peminat nasi padang asli. Nanti saya kongsikan ceritanya ya.. ni cuma nak tunjuk apa akan terjadi dengan beg anda bila kembali dari Bandung, hehehehe.

ni masa baru sampai di Lapangan Terbang Senai, satu beg sahaja seberat 13.7kg.. Saya cuma bawa bekalan sehelai baju sahaja dan dua jeans sebab susah nak cari potongan jeans yang kena dengan citarasa saya jadi bekalan jeans memang wajib bawa.. hihihi. ER biasalah.. dengan seluar pendek pun sampai yang penting seluar mesti mahu Adidas.. kihkihkih..

Ini kejadian masa balik, kalau kedatangan pertama dulu cuma balik dengan dua beg, kali ini kami balik dengan tiga beg tak termasuk beg sandang yang masa pergi tu kosong jer tak ada isi. Apapun terima kasih ER kerana menanggung semua perbelanjaan pergi dan pulang dan bilik penginapan yang cantik dan selesa di Arion Swiss Belhotel Bandung... Mwahhhhhhhhh!! Ini kali kedua kami menginap di sini dan layanannya memang amatlah istimewa tambahan pula ada beberapa orang staf hotel ini dahpun mengenali kami. Kalau nak baca kunjungan sebelum ini boleh klik di sini, di sini dan di sini ya.

Ni tak tunjuk juga (hihi... tadi kata nak cerita sikit jer.. nampaknya aura dah mari nihhhh... kihkihkih..). Penerbangan kami kali ini menaiki pesawat Mas dan kami sangat-sangat berpuas hati dengan layanan oleh syarikat penerbangan dan anak-anak kapal serta makanan yang disediakan.. memang berbaloi-baloi. Rasanya kalau dapat pakej yang bagus dari Mas pasti kami akan memilih Mas.

nasi goreng dan sate lembu berserta kuah kacang yang umphh!

nasi beriani... perghhh!

nasi kandaqqqqq...

murtabak ayam... burpppp! Kenyang ditambah fresh orange 2 gelas..

Novel Kak Lily Haslina Nasir mengisi masa menunggu... hihihi..

14 comments:

  1. waaa...saja nak jelekan kita la tu...:)
    kita cuma minum air bandung ja..tak pun mi bandung..
    nak ke Bandung..trak tau bila..

    ReplyDelete
  2. ooooo patut la lama x menghupdate,rupa2nye jauh dah berjalan...

    Apepon,MAS punya mknn mmg superb..EE pegi Sabah ari tu dpt makan nasi lemak dgn rendang ayam..fulamak sdp giler..

    ReplyDelete
  3. seronoknya berhoneymoon....he..he...
    tak nmpk pun anak anak..tak ikut yerk.....he..he...

    ReplyDelete
  4. bestnyer gi jejalan..tapi serius,ila takutlah nak gi indonesia...ntah bila baru berani

    ReplyDelete
  5. Kak Kam, masa menikmati air bandung tu anggaplah mcm berada di Bandung, pdhal kat sana tak adapun... hehehe

    EE, betullah, superb.. selalu naik Air Asia jer, mkn kena byr lain, pas tu itu takde, ini takde.. huhu...

    Lela, tulah, tgh kumpul duit arab ni.. haha

    Mas, dah namapun honeymoon, mmglah tak bawa anak2.. hehehe

    Ila, akak dulu pun takut jugak, skrg dah berani tapi sikit jerlah.. hihi

    ReplyDelete
  6. wahhh pi honeymoon tak ajak kita pun...bestnyer kak saya bandung lum sampai lagi sampai ke europe jer dulu...hehe btw ni link poskad tu yer jgn lupa gantung tau...tq kak..mmmhuahhhx2..:)
    http://nurniezza.blogspot.com/2011/04/celebrating-my-1st-blog-anniversary.html

    ReplyDelete
  7. salam kenal, pertama kali jejak tapi dah rasa bestnya blog ni.. nanti kita singgah lagi ya..

    ReplyDelete
  8. Nieza, Europe tu mesti lagi best.. okeh, award tu malam ni akak ketuk paku ya.. hihi

    Che Mid... mekasih singgah..

    ReplyDelete
  9. siang tadi sempat baca n3 ni je kak...x sempat pun nak drop komen...ni anak2 dah tido gagahkan jugalah menjengah kawan2...

    bestnya dapat pi bandung kan..sana sini kawan2 p b'shopping ke sana...lia t'ingin gak tp memandangkan sekarang anak2 kecik lagi t'paksalah dipendamkan hasrat hati...uhuks.....

    ReplyDelete
  10. wah..bestnyer..nanti cita sikit kat mana soping best..

    ReplyDelete
  11. bestnye kakak gi jalan2...mest sopink sakan ni...

    ReplyDelete
  12. MAS mmg bes, sepadan la ngan tambangnye kan..hehe..Bandung tak penah lepas lagi, Padang penah la..soping x hengat haha..kalu ke Bandung lagi tatau la camne, x muat flight agaknye..hihihi

    ReplyDelete
  13. bandung, tunggu GB tahun depan. hahah!!!

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?