MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Wednesday, May 4, 2011

RESTORAN YEO SEKELUARGA

ASSALAMUALAIKUM wbt



ER tanya saya, kenapa tak pernah buat entri setiap kali kami makan kat sini. Hik.. hik.. agaknya sebab selalu sangat datang sini jadi tak terfikir nak buat entri, mungkin ada satu kot dulu.. entri pasal sambutan hari jadi atau ulangtahun kahwin kot.. hihi. Memang selalu sangat, boleh dikatakan dalam sebulan tu, memang tiga empat kali juga kami datang. Muka kami ni memang dah dicop, ketam-ketam kat situ pun berdiri jer bila tengok kami lalu sebelah dia.. hehe. Kat mana?? Restoran Yeo Sekeluarga, milik keluarga Cina Muslim di Gelang Patah. Lauk standard kami di sini pastinya Siakap Kukus Lemon... adoi! Laparlah pulak bila teringat.. urmmm..



Lauk wajib untuk Yaya.. ni dia.. beancurd.. atau tauhu jepun hotplate.. memang hot!



Sayur wajib ER.. Bayi Kailan.. goreng sos tiram...



Lepas tu, mesti ada juga Bayi Sotong... hahaha.. kami memang suka makan yang masih bayi-bayi ni, kih.. kih.. kih... selalunya baby squid ni masak goreng madulah yang sodap..



Haaa... itu jerlah lauk yang selalu kami ambil.. ketam??? Setahun sekali adalah kot kami minta tapi tak laratlah, faham-faham jerlah, seekor pun dah berapa... hehehe.

Yang ni tiba-tiba pulak terasa nak makan, kepah goreng bercili... yummy juga.. ER.... jom...

Dah hilang dah rupa kepah tukan... hik.. hik.

14 comments:

  1. kailan tu mengamit selera...

    ReplyDelete
  2. mesti sedap kan sebab tu selalu gi sana

    ReplyDelete
  3. sedappnya tengok lauk2 tu...

    ReplyDelete
  4. hamboi menggugat jiwa tengok gambo lauk2 ni semua!!!

    ReplyDelete
  5. Amboi kak,semua sedap2 lah..A"ah kan kak,kalo ketam masak sendrik lagi save bajet,hihi..

    ReplyDelete
  6. sesekali mkn kat luar mmng sedapkan...mmng menyelerakanlah lauk2 tu...yummyyy..klakorlah Yus ni..siap ketam2 berdiri lagi bila kamu semua lalu kat situ....tabiklah akak...kih3..

    ReplyDelete
  7. x nak ker update entri pasal mknn kat kuala sg baru,melaka..EE makan blkg SY....betul2 sblh akuarium....malas nak tegur sbb tgk SY tgh tunduk n khusyuk mkn nasi lemak...pakai baju ungu kan ari tu sekali dgn manik2 atas tudung..betul x?

    ReplyDelete
  8. Kak Kam, betul tu kak, lagi2 kalu suap skali ngan cili padi cicah kicap cair.. wallaaaaaaaa..

    Ila, sedap Ila.. kalu Ila dtg JB, blehlah pergi ke sini..

    Wanieyra, a'ah.. smpi tak toleh kiri-kanan.. hehe

    ReplyDelete
  9. Mas, yummy!

    Umeboshi, dah tergugat ya.. hik2

    Zaliedana, tulah.. berbaloi2.. hihi

    Kak Yatie, serius tau.. ketam tu mmg berdiri, ada yg siap melompat lagi sbb dia aim kita nak tgkap dia.. hehe

    ReplyDelete
  10. EE, nasi lemak tu ada cerita, nt buat entri, msti ada punya cuma tak dan lagi.. tungguuuuuuuuuu!!

    ReplyDelete
  11. Kak...blh bg alamar restoran ni x? mcm sedap je siakap stim tu....

    ReplyDelete
  12. tu dia.. sedap tul tgk ikan tu berenang2 dlm pinggan..;)

    ReplyDelete
  13. Assalam kak,nnti jemput maiumah amik tugasan yer..Harap akak sudi..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?