MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, June 6, 2011

URM... JANGAN BORING!

ASSALAMUALAIKUM wbt

ADA yang bosan bila tengok saya asyik bermacaron?
Hik.. hik.. sebenarnya setiap kali kepenatan memicit macaron dan menunggu ia kering di loyang saya akan bertekad, inilah kali terakhir saya bermacaron. Tapi gian memicit macaron dari piping bag selalu membuatkan saya termimpi-mimpi dan terangan-angan sehingga angau, hahaha. Jadi bila ada permintaan, masa tulah dapat melepas geram. Kejadiannya yang unik membuatkan saya begitu meminati macaron ini, urmmm.. nak buat macammana, kalau hati sudah suka, orang lain peduli apa, ya tak??? Hik.. hik..

Huhu.. ada juga permintaan yang inginkan saya membuat kelas macaron ini.
Aduh! Pecah telur pun tak pas lagi dikkk, cemanalah nak buat kelas. Mengasingkan kuning telur pun masih lagi terkial-kial... ekekekeh, macammana nak mengajar orang... hihihi. Kerana itulah jika ada yang meminta, saya tak berani berjanji. Kalau permintaannya tu sekadar untuk makan-makan, insyaAllah, tapi kalau nak bawa majlis, oh! Tidak, carilah yang lebih pakar... hehe. Untuk yang baru mencuba bermacaron, saya ucapkan Selamat Berjaya.

17 comments:

  1. macron oh macaron..bilalah ila daapt makan kan...Jom Baca Bekas Kekasih

    ReplyDelete
  2. aduh sari... aku rasa mau pengsan tgok macaron sari ni.. mjadi n sempurna.. akk punya dah jadi mimpi ngeri.. jadinya pun ngeri jugak.. macaron akk berkaki senget n bertanduk pulak.. nak ambik gambo pun hilang mood.. skrg ni kt bp musim sejuk..hihihi.. musim hujan la tu..mgkin myebabkan macaron akk malu2 kucing.. kaki sebelah dlm selimut.. hihihi.. niat nak beri pada kwn.. malu ahh.. mkn sendiri ank branak.. ada tips apa2 ke..

    ReplyDelete
  3. dah lama akak masuk list macaron tapi sampai saat ni akak tengok je la..cantik betul macaron sari ni...pro nampaknya...bolehlah wat kelas dah ni...

    ReplyDelete
  4. cantik..cantik.

    kalau nak dijadikan hidangan untuk tetamu masa bertandang mmg kelas kan?

    ReplyDelete
  5. Bertambah cun melecun lah macaroon Sari tuh :)Well Done baby :)

    ReplyDelete
  6. Sari... adik akak cuba buat macaroon ni asyik tak menjadi je...sampai frust dia...

    ReplyDelete
  7. assalam sari..tak jemu pun cuma jadi teringin pulak..nak rasa..macam mana agaknya rasa macaroon tu.

    ReplyDelete
  8. salam sari..cantik dah tue macaron nya..pasni leh amik order la yer..hihi

    ReplyDelete
  9. Sallam Sari,

    Cantik jadinya macaron tu,
    boleh dah buat kelas,
    akak pun tak pernah cuba buat.

    ReplyDelete
  10. bila la leh merasa macaron ni...

    ReplyDelete
  11. wahhh...makin mulus lah macaroon akak nih...klu umah lia dekat mmg lia nak belajar dgn akak nih...klu akak x nak ajar akan ku gegar2 pintu pagar smpi akak buka...kikikikiki......lia masih failed kat serbuk badam tu la kak....dah bagi kering pun bila di blend jadi kental jugak....haihhhh...tu yg maleh nak buat lagik....tempah je arr raya nnti dgn akak....sonang kojo den!!

    ReplyDelete
  12. salam.jom join a simple n easy ga kat blog sy.tq...

    ReplyDelete
  13. ramai betul orang suka macaron ye..camne la rasanye..hehe

    ReplyDelete
  14. tak pernah makan so nak try buat tp tak pandai, takut tak jadi nanti...

    ReplyDelete
  15. kak Yus, cantikla macaron akak ni nampak montok-montok saya buat mcm tak jadi jer yer...kena try lagi la nanti..:)

    ReplyDelete
  16. macaroon sudah betul2 cun...gudjob..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?