MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Monday, June 6, 2011

URM... JANGAN BORING!

ASSALAMUALAIKUM wbt

ADA yang bosan bila tengok saya asyik bermacaron?
Hik.. hik.. sebenarnya setiap kali kepenatan memicit macaron dan menunggu ia kering di loyang saya akan bertekad, inilah kali terakhir saya bermacaron. Tapi gian memicit macaron dari piping bag selalu membuatkan saya termimpi-mimpi dan terangan-angan sehingga angau, hahaha. Jadi bila ada permintaan, masa tulah dapat melepas geram. Kejadiannya yang unik membuatkan saya begitu meminati macaron ini, urmmm.. nak buat macammana, kalau hati sudah suka, orang lain peduli apa, ya tak??? Hik.. hik..

Huhu.. ada juga permintaan yang inginkan saya membuat kelas macaron ini.
Aduh! Pecah telur pun tak pas lagi dikkk, cemanalah nak buat kelas. Mengasingkan kuning telur pun masih lagi terkial-kial... ekekekeh, macammana nak mengajar orang... hihihi. Kerana itulah jika ada yang meminta, saya tak berani berjanji. Kalau permintaannya tu sekadar untuk makan-makan, insyaAllah, tapi kalau nak bawa majlis, oh! Tidak, carilah yang lebih pakar... hehe. Untuk yang baru mencuba bermacaron, saya ucapkan Selamat Berjaya.

17 comments:

  1. macron oh macaron..bilalah ila daapt makan kan...Jom Baca Bekas Kekasih

    ReplyDelete
  2. aduh sari... aku rasa mau pengsan tgok macaron sari ni.. mjadi n sempurna.. akk punya dah jadi mimpi ngeri.. jadinya pun ngeri jugak.. macaron akk berkaki senget n bertanduk pulak.. nak ambik gambo pun hilang mood.. skrg ni kt bp musim sejuk..hihihi.. musim hujan la tu..mgkin myebabkan macaron akk malu2 kucing.. kaki sebelah dlm selimut.. hihihi.. niat nak beri pada kwn.. malu ahh.. mkn sendiri ank branak.. ada tips apa2 ke..

    ReplyDelete
  3. dah lama akak masuk list macaron tapi sampai saat ni akak tengok je la..cantik betul macaron sari ni...pro nampaknya...bolehlah wat kelas dah ni...

    ReplyDelete
  4. cantik..cantik.

    kalau nak dijadikan hidangan untuk tetamu masa bertandang mmg kelas kan?

    ReplyDelete
  5. Bertambah cun melecun lah macaroon Sari tuh :)Well Done baby :)

    ReplyDelete
  6. Sari... adik akak cuba buat macaroon ni asyik tak menjadi je...sampai frust dia...

    ReplyDelete
  7. assalam sari..tak jemu pun cuma jadi teringin pulak..nak rasa..macam mana agaknya rasa macaroon tu.

    ReplyDelete
  8. salam sari..cantik dah tue macaron nya..pasni leh amik order la yer..hihi

    ReplyDelete
  9. Sallam Sari,

    Cantik jadinya macaron tu,
    boleh dah buat kelas,
    akak pun tak pernah cuba buat.

    ReplyDelete
  10. bila la leh merasa macaron ni...

    ReplyDelete
  11. wahhh...makin mulus lah macaroon akak nih...klu umah lia dekat mmg lia nak belajar dgn akak nih...klu akak x nak ajar akan ku gegar2 pintu pagar smpi akak buka...kikikikiki......lia masih failed kat serbuk badam tu la kak....dah bagi kering pun bila di blend jadi kental jugak....haihhhh...tu yg maleh nak buat lagik....tempah je arr raya nnti dgn akak....sonang kojo den!!

    ReplyDelete
  12. salam.jom join a simple n easy ga kat blog sy.tq...

    ReplyDelete
  13. ramai betul orang suka macaron ye..camne la rasanye..hehe

    ReplyDelete
  14. tak pernah makan so nak try buat tp tak pandai, takut tak jadi nanti...

    ReplyDelete
  15. kak Yus, cantikla macaron akak ni nampak montok-montok saya buat mcm tak jadi jer yer...kena try lagi la nanti..:)

    ReplyDelete
  16. macaroon sudah betul2 cun...gudjob..

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

BIHUN GORENG NOXXA

Assalamualaikum... BIHUN Goreng Noxxa Sempena ada periuk noxxa..  Kah kah kah. Punyalah semangat memasak sejak ada periuk noxxa ni kan,  ...