MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja. Saya tidak lagi akan menjawab pertanyaan melalui email. Sebarang soalan boleh dibuat melalui panggilan/sms : 0127844524 atau Whatsapp Sahaja : 0127799705. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah bubur burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tmj tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Thursday, October 20, 2011

TUTORIAL LAGI

ASSALAMUALAIKUM wbt

HAISHHH!!
Garu-garu dagu, garu-garu kepala.. lima minit jer fikir tajuk apa nak letak dalam entry kali ini... hihi. Apalahhhhhhhhhh cerita Alam Sari ni ya, sampai pening nak bagi tajuk?? Kui kui. Ni semasa menaip ni pun belum bertajuk lagi tau, tengoklah nanti apa yang terlintas dalam batu jemala hamba ni ya, hihi.

Orang kata, rambut pun sekarang dah tak sama warna, apa lagi hati. Eh! Saya bukan nak mengumpat sesiapa, tidak sama sekali. Ni pasal keadaan rumah saya nilah, tak habis-habis dengan rumah dia ek? Macam tak ada kerja lain, kannnn.. huhu. Walaupun dah selesa dengan rumah baru ni, ada juga yang berkenankan rumah lama, termasuklah saya. Maklumlah, belum puas lagi rasanya bercanda di rumah baru, tapi rasa macam ramai yang pening, bila ramai yang pening, ramai pulak yang merajuk, haaaaaaaa.. jadi fikir-fikir, kita buat blog ni bukan untuk syok sendirikan, saya dengan rendah hati menukarnya ke rumah yang lebih selesa. Tapiiiiiiiiiii.. bagi mereka yang terberkenan dengan rumah saya sebelum ini, anda boleh lagi datang ke rumah saya yang lama, tanpa menjejaskan rumah baru ni, okeyyyyyyyyy..


Tiba-tiba rasa terror pulak mengalter blog ni.. hihi.. Meh.. meh, tengok sini dan ia boleh juga dipraktikkan ke blog rakan-rakan tau. Mari kita belajar sesama. Syhhhhhhhh!! Siapa yang dah tau tu, duduk diam-diam ya, bagi can kepada orang yang belum tau.. hihi.

Baiklah, ini paparan skrin yang anda nampak sekarang.
Tengok alamat URLnya ialah http://sariyusa.blogspot.com/ .



Sekarang anda taipkan perkataan view di hujung alamat URL tersebut.


nanti paparan skrin seperti di atas ini akan keluar dengan alamat URL di hujung tu /view/sidebar

lepas tu anda pilihlah nak tengok gaya macammana..

classic

flipcard, magazine dan lain-lain... klik sahaja mana-mana satu akan keluar paparan yang berlainan. Untuk mengomen, anda boleh klik terus pada perkataan comment.





Apakata praktikkan pula di blog anda.. dan blog lain yang anda kunjungi.

Wassalam.

8 comments:

  1. Wah! Sukerrr! Sukerrr! Mana satu pun sukerrr! Janji komen dapat publish hik3 ;-)

    Macehhh kongsi ilmu :)

    Cayang Alam Sari muahhh!

    ReplyDelete
  2. Oh Oeya, saya suker ngan kamu sebab kamu suker apa jer yg saya buat.. saya cayang sama kamu.. mwahhh!!

    ReplyDelete
  3. Salam sari yusa,
    Cayalah kak! saya suka tukar2 view macam ni. saya guna template lama, tapi masih boleh view...
    Saya suka yg ni, dr tutorial 1. Takut tak dapat balik setting asal. hehe...
    Thank you beribu-ribu lemon kak.. :))

    ReplyDelete
  4. Indahhouse, tulah, bestkan.. bila bosan, bleh tukar view lain pulak, hehe.. wc.. wc beribu2 lemon jugak..

    ReplyDelete
  5. wahhh...ilmu baru ni...thanks kak yus...


    p/s: kak firas alhamdulillah dah ok...back to normal... :)

    ReplyDelete
  6. Wc, mamamya..

    Firas dah ok ya, Alhamdulillah.. tulah, nak sms takut kacau lia tgh drive..

    ReplyDelete

komen anda amat dihargai... terima kasih

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?