MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
Untuk pertanyaan, hubungi (call)/ whatsapp : 0127799705 atau sms 0127844524

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, March 26, 2012

ISU BUAH KUNDANG

ASSALAMUALAIKUM...

SAYA masih keliru...

Kenapa buah kundang diambil namanya sempena warna bijinya... yang ungu..

Bukan sempena warna buahnya.... yang jingga...

Hiks!


Baca di sini dan di sinun...

:-))))

24 comments:

  1. sebab... antara byk2 buah.. banya buah kundang je yg bijinya warna kundang... takde buah lain yg bijinya warna kundang melainkan kundang.. kikiki...

    ReplyDelete
  2. baru mas tahu biji buah kundang warnanya gitu..
    cantikk la nengoknya..he3

    ReplyDelete
  3. Salam kak yus! org2 panggil akak yus ya hihihi kita ajerr panggil akak sari hihihi... eh eh eh eh eh??? kita baru tahuuuuuuuuuuuuu dlm biji dia warna kundang!!!! dah habis berkilo kilo makan kundang niiii baru tahu kewujudan kaler dlmnyer hihihi..

    ReplyDelete
  4. hahahhaaaaa....lia klu ingat isu bijik kundang n kaler kundang ji masih t'senyum kambing sorang2 kak....mmg lawak btl kan...sian lia dah umur 34 tahun baru tahu kundand=pepel... :D

    ReplyDelete
  5. baru ku tahu.. lia pun heran sblm ni napa nama kundang. haha dah terjawab skrg.. hehe

    ReplyDelete
  6. kikikik
    kontervarsi sungguh biji kundang...seksi ko puple

    ReplyDelete
  7. Kak Madiha aka Ratna, logik.. logik... hihi

    ReplyDelete
  8. Mas, akak pun baru tahuuuuuuu.. nasib baik ada Lelord yg sudi membelah biji kundangnya, hihi

    ReplyDelete
  9. Ijayuji, boleh jer, nak panggil Sari okey, Yus pun okey.. dua2 nama ada dalam IC, hehe. Itulah, akak pun baru tahu, tak sangka cantik betul kaler dia, sepadan ngan oren tu, Subhanallah..

    ReplyDelete
  10. Mamamya, haishh!! Kesian.. kesian.. hihi.. Akak pun tgh tersengih2 ni.. kui kui..

    ReplyDelete
  11. Lia, kan.. baru tau, nasib baik isu nama kundang tu timbul, kalu tak smpi ke sudah tak tahu bijinya warna purple.. hehe

    ReplyDelete
  12. Citarasa Rinduan, Ayu.. memang sexy gitu...

    ReplyDelete
  13. baru makan minggu lepas..tapi nak jenguk biji plak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alin Marlini, mcm tk penting nak tngokkan, hihi

      Delete
  14. whoahhh...saya baru tengok buah ni!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunah, baru tengok? Msti belum prnah mkn kan, nt cari kat pasar malam, banyakkk

      Delete
  15. akak tau sb apa, biji dia kan pahit bebeno......jd...kalau pahit dibandingkn dgn masam/manis, pasti pahit lebih diingati org. Hehe...tu psl bg nma kundang....mandai2 je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, Kak Zana, prnah mkn bijinya pahit ya?? Hiks, pandai mmg Kak Zana ni, hihi

      Delete
  16. Salam sari.Klu jumpa org jual buah kundang ni kat pasar..mmg WAJIB beli.hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azatie, sy jarang beli sbb tak tahan rasanya masam. Lagipun buah2 mcm ni mmgsy kurang sikt ;-). Tp lps ni nk beli sbb nk tngok bijinya, hihi

      Delete
  17. baru je makan minggu lepas, kawan bawa dari kelantan...jauhnya buah kundang tu terbang sampai ke sabah... kalau di kelantan, kami panggil buah ni buah 'star'... warna pepel pulak kite panggil 'butir star'menunjukkan kepada warna biji kundang yang pepel itu..

    ReplyDelete
  18. hahahhaha kak aku masih tersenyum2 ni

    ReplyDelete
  19. Nuwairani,oh, ada panggilan lain ya di Kelantan.. org Kelantan memang sebut biji tu butir kan..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?