MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
Untuk pertanyaan, hubungi Whatsapp Sahaja : 0127799705 atau telefon/ sms 0127844524. PEMBERITAHUAN : Mulai Disember 2014 semua urusan boleh dibuat melalui satu talian sahaja iaitu 0127844524. Harap maklum.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah bubur burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tmj tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, July 10, 2012

DEKAT SINI... ADA AIR SIRAP TAK???

ASSALAMUALAIKUM...

SETIAP kali saya bercerita tentang kisah air sirap ni pada sesiapa pun, saya rasa macam sakit betul rahang ni menahan gelak. Masih saya ingat lagi peristiwa air sirap ni macam baru sangat berlaku padahal orang yang terlibat tu dah lama pun tamat pengajiannya di kolej tempat saya mengajar ni. Apa nak buat, siapa suruh cakap pelan-pelan dengan saya. Saya ni jenis yang cakap kuat dan agak kuranglah dengan orang yang cakap bisik-bisik ni.. huhu.

Hari itu saya menerima kehadiran tetamu di pejabat. Seorang lelaki anggaran awal 50-an, isterinya bersama seorang anak lelaki yang masih kecil dan seorang lagi yang bakal menjadi pelajar saya. Tujuan encik ini ialah untuk meninjau keadaan di kolej. Memang prihatin sungguh, macam-macam yang ditanyanya tentang kolej, jadual kelas, pengajar, asrama dan macam-macam lagilah. Lepas tu dia cerita pulak tentang anaknya yang bakal belajar di kolej ini. Biasalah bapak, kan. Memang kadang-kadang tu suka kutuk anak sendiri depan orang walaupun dalam hati tu sebenarnya sekadar nak melawak kot sebab kalau tengok dengan mata kasar anak lelakinya tu memang nampak baik sangat, langsung tak ada ciri-ciri mat rempit sebagaimana cerita pakcik tu yang anaknya nak jadi mat rempit. Anaknya tu pun cuma tersengih-sengih malu jer bila dikutuk-kutuk ayahnya tu, langsung tak melawan. Kalau orang lain mungkin dah masam macam cuka kot.

Tengah-tengah rancak berbual.. tiba-tiba.. dengan suara yang agak perlahan, macam tak mahu bagi orang dengar padahal dalam bilik pejabat saya tu cuma ada saya dan encik ni sekeluarga yang macam saya sebutkan tadi ;-)

"Cikgu... saya mahu tanya sikit, boleh tak?" Lumrah kalau orang yang baru datang ke kolej memanggil pengajar cikgu. Saya tak kisahlah nak panggil cikgu pun boleh, puan, cik, tak kisah.

Bila saya tengok keseriusan encik ni, saya pun jadi serius juga. Errr.. macam ada rahsia jer, encik ni nak tanya apa agaknya.. huhu.

"Ya encik, apa dia tu??"

Bapa pelajar tadi semakin memperlahankan suaranya. Sebelah tapak tangannya dilindungkan di sisi bibirnya untuk bercakap. Ish! Ni betul-betul rahsia ni, orang lain jangan dengar.

"Dekat sini... ada air sirap tak?" Dengan intonasi yang laju, 'volume' paling minima okey ;p

Saya...??????? Ya, itulah yang saya dengar. Dekat sini... ada air sirap tak?" Errr, pakcik ni haus ke? Ke.. dia nak bagi anaknya yang kecik yang tak reti duduk diam dari tadi tu air sirap ke, biar duduk diam-diam sikit.. Tapi, soalan tu memang tak masuk dek akal saya.. huhu.

Saya tak puas hati, "Ya, apa dia encik??"

Dengan 'volume' yang lagi perlahan dari tadi dan tapak tangan di sisi bibir... tapi intonasi lambat sikit,"Dekat sini... ada air sirap tak???"

Ishhhh!! Betullah pakcik ni mintak air sirap. Saya menjeling sekilas 'kettle' dan mug yang bersusun dalam bilik saya. Dalam hati, 'mana ada air sirap kat sini, air masak, kopi, teh, milo adalah'. Eh, tapi saya tak puas hatilah.. takkan pakcik ni mintak air sirap.. huhuhu.

"Ya, apa dia encik????" Dengan harapan pakcik ni cakap kuat sedikit.

Adoi... tak faham kenapa encik ni masih lagi letak tapak tangannya di tepi mulutnya macam orang nak berbisik. Bukan ada orang lain, saya jer kat situ...

"DE KAT SI NI ADA IKTIRAF TAK??"

Muahahahahahahahahaha.... hihihihihihi.... saya rasa macam nak gelak guling-guling kat situ. Memang jelas walaupun suara pakcik tadi masih perlahan, adoiiii... macamlah rahsia besar sangat... wkwkwkwkwk..

P/S Nasib baik saya tak jawab... "AIR SIRAP TAKDE ENCIK, AIR MASAK ADALAHHH..."

kredit gambar http://www.sleeplessinkl.com/2009/10/10/air-sirap-ros

9 comments:

  1. hahhahahaha, akak!!! Saya gelak guling2 baca entri akak ni tau!...hahahhaha


    saya pun jenis yang cakap kuat, tp dengan orang yg dah biasalah, kalau baru2, saya pandai juga cakap slow sikit macam malu lak nak tunjuk suara...


    hihi, air sirap dengan iktiraf...adohai!

    ReplyDelete
  2. Adoiiiyaiii kak sari,tergelak sy baca n3 akak nih,sy pon igt pakcik tuh betui2 mnta air sirap,wakaka,rupanyer iktiraf...

    ReplyDelete
  3. Sallam Sari Yusa,

    Kah kah kah, ambik kau nak bisik sangat, nasib Sari Yusa tanya banyak kali, kalau tak kena jamu air siraplah Encik tu hahaha...

    ReplyDelete
  4. adoiyaiii haha nasib beik tka pi order sirapp satuuuu haha

    ReplyDelete
  5. hahaha...sgt kelakar...sirap 1..hehe

    ReplyDelete
  6. Tergelak saya baca en3 ni...kelakar betul hehehe.

    ReplyDelete
  7. kahkahkah..mmg lawak habis, kelakar betul,

    ReplyDelete
  8. Hheeee,seb baik tanya banyak kalai..
    Kalau tak sure termalu sendiri..hehee :)

    Adoila senyum simpul dok baca ;D

    ReplyDelete

komen anda amat dihargai... terima kasih

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?