MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, July 22, 2012

MENGASAH SKILL PANTUN YANG DAH TUMPUL

ASSALAMUALAIKUM...

mukasurat 3


Orangnya comel bertudung litup,
Tambah ayu berseri-seri,
Peminat cerita Korea dan juga K-Pop,
Shuhada Salleh empunya diri.

Namanya garang tetapi baik,
Tambah cantik berkaca mata,
Cheetah yang manis ketawa mengekek,
Ramai nak tahu sudahkah berpunya.

Ibu Yusuf dan juga Maryam,
Jemari Asmara anugerah Ilahi,
Tuturnya tersusun semua terdiam,
Mendengar bicara ibu mithali.

Katanya Zurina insan biasa,
Tersenyum simpul bila berbicara,
Reenorcollection sudilah singgah ke sana,
Membaca coretan merehatkan minda.

Anggun bertudung cantik disimpul,
Peminat Siezuka dan juga Doraemon,
Blogger popular itulah Nurul,
Adik angkat kepada BroFramestone.

Dua hari kita berpuasa,
merebut ganjaran di bulan mulia,
Tamatlah sudah cerita GA kita,
Salah dan silap janganlah dicerca.

dari kiri Nur, Aziela, Sari, Suzlin (tengah), kanan baju putih, Salmi, ArifShah. Duduk depan dari kiri, Nurul, Cheetah dan Su Manis. Di sebelah Arif, kawan Su manis. Arif.. akak tak sempat karang pantun untuk awak, hehe
pelengkap acara GA 1001 Resepi
bersama.. Chef Dr Ezani, Chef Zam, Chef Florence dan Dato' Chef Ismail
bersama.. KKida, Nur-NBA, Arifshah dan Abang K
anak KKida yang manis.. gambar kiri, rakan semeja Aziela
terima kasih kepada penaja.. En Fairuz dari myChef dan Restoran Rebung

baca mukasurat 1 di SINI

baca mukasurat 2 di SINI

8 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhhh

    suka2 entry ini...

    terpancar kegembiraan semua blogger..

    kak.. pantunmu mmg besttt.. ayu suka

    ReplyDelete
  2. owh...seronoknya kalau dah berjumpa blogger, rasa mcm masing2 saling memahami

    ReplyDelete
  3. Penutup bicara GA berakhir tapi memori terpahat kejap membuah senyum yg panjang..

    ReplyDelete
  4. Aloooo sukanya Nurul.. :)

    Rindu kan kenangan manis kita semua.. ;)

    ReplyDelete
  5. pandai k.sari kite berpantun.. rindu lah jom kita wat perjumpaan lagi untuk berbuka pulak..:)

    ReplyDelete
  6. As'kum Sari adikku yang ayu.. tq sebab sudi nak join kuiz akak cepat masih belum terlewat tapi kena ikut terma dan syarat yaa... akak tunggu link dari Sari.. tq so much dear.. muahzzz selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  7. wah! ada pantun2 lagi...n3 yg menarik. Suka tgk sari...senyum sentiasa terukir d bibir...t.kasih kasik angpau tempohari...cantik...;)

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?