MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, August 14, 2012

ASAM PEDAS KEPALA LEMBU

ASSALAMUALAIKUM...

BILA sebut sup ekor lembu

semua orang suka

sup kaki lembu...

pun ada yang suka

sup otak lembu...

suka..

sup perut lembu

sup lidah lembu..

suka

suka

sup kepala lembu???

errrr

errrkkkk

semalam mak saya masak

asam pedas kepala lembu

janganlah bayang macam orang masak kari kepala ikan

kepala ikan sebiji dalam mangkuk

orang masak kaki lembu


potong-potong


masak ekor lembu

potong-potong

masak kepala lembu

potong-potonglah juga

urmmm...

Yaya tambah-tambah nasi

penangan asam pedas kepala lembu nenek


hehehe..

P/S Perkataan lembu dipotong sebab jarang orang sebut perkataan lembu tu untuk sup ekor, sup perut, sup otak.. kannnn... tak ada maksud apa-apa pun...

P/S Sup Torpedo pernah makan???

20 comments:

  1. tak penah mkn lagi asam pedas kepala lembu.. mesti sedap kan.. :)

    ReplyDelete
  2. Kakak memang bayangkan masuk selepuk satu kepala dalam periuk besar hihi...

    Belum pernah lagi merasa Yus.

    ReplyDelete
  3. bapak keras nak potong kepala lembu tu sari... ker kikis2 isinya aje? heheh.... tak pernah mkn lagi kepala lembu masak gini hatta masak apa pun tak pernah... tp kaki tu sedap buat rojak kateh stail tganu.. yummmmyyy...

    ReplyDelete
  4. dengar kata otak dengan lidah dia sedap~~

    ReplyDelete
  5. tak boleh tgk hu hu akk kalu bab binatang memang tak boleh dari dulu tp dah siap makan he he
    sedapnampakasam pedas tu

    ReplyDelete
  6. tak pernah makan kepala lembu...

    ReplyDelete
  7. Aduhh, kepala masak asam!..tak pernah rasa..yang torpedo tu masak apa pulak, sweet n sour?!

    ReplyDelete
  8. masak asam sedap nyer..dapat makan time org kahwin kat kg jer

    ReplyDelete
  9. sup torpedo tu baru2 ni baca kat blog rasa hati tulisan en zulfikar hazri tu.. baru tau sup torpedo tu sup apa.. kekekekeke
    P/S : family kecik kami tak makan daging.. sy pn sejak berfamily dgn asben dh lama x makan daging. dulu makan jugak tp x blh byk.. skrg dh x makan langsung pulak

    ReplyDelete
  10. rupanya kepala lembu pun boleh makan (>____<)"

    ReplyDelete
  11. sampai bertambah2 nasi ..maksudnya mmg sedap tu sari..:)..zila x pernah rasa lg:)

    ReplyDelete
  12. saya suka makan sup lidah!! lidah masak Merah!

    tapi saya tak pernah makan otak lembu...

    saya syak rasa dia lemak2 mcm otak ikan..


    saya suka makan otak ikan, dlm kari kepala ikan. sedap...


    sup torpedo? apa tu kak?

    ReplyDelete
  13. xpenah mkn...

    errr..torpedo tu ape??

    ReplyDelete
  14. Errr...sup torpedo tu biasanya orang lelaki jer yg seronok makan kan...? Hihihihi..

    Kat kampung kita, otak lembu biasanya masak lemak cili padi. Titik kan serai banyak sikit dan siatkan daun kunyit dalam periuk tu. Yummy. Berebut yang makan. Tu pasal lah budak2 di larang makan. Konon takut sekolah x pandai, tapi sebenarnya sebab benda tu sikit, takut x cukup. Hehehehe

    ReplyDelete
  15. Suka sup ekor je.. Sup kepala dan yg torpedo tak pernah makan.. Ingatkan masuk terus kepala tu, rupa2nya dipotong2.. Baru Nur tahu.. ;)

    ReplyDelete
  16. Bapa saya tetiba bw balik kepala lembu...ni dia dok menyiang tu gugel resipi tu..xdpt byg kalo diletak kepala tu sejibik mcm kepala ikan..kahkah...

    ReplyDelete
  17. Bapa saya tetiba bw balik kepala lembu...ni dia dok menyiang tu gugel resipi tu..xdpt byg kalo diletak kepala tu sejibik mcm kepala ikan..kahkah...

    ReplyDelete
  18. pergh..terliur sy .da 10tahun x makan otak lembu..sy suka sup otak lembu..org muar eh?

    ReplyDelete
  19. Pesot Azzalee, orang JB tapi boleh jugaklah nak kata org Muar sebab arwah abah org Pt Jawa :-)))

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?