MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Thursday, August 9, 2012

LOMPANG DERHAKA

ASSALAMUALAIKUM...


"OLEH SEBAB KAU DERHAKA, AKU SUMPAH KAU TAK ADA LESUNG PIPIT!!!"

ekekeke...

Teringin sangat nak buat kuih lompang selepas ditayang oleh Lela Lelord (cantik giler Lelord punya lompang)

dan...

Mamamya!!! (Ya Ampunnnn.. berseri-seri lompang Lia)

bila Cik Embun post status nak makan kuih lompang

wahhh! adalah kawan nak saing makan

tapi tak ada lak acuan lompang

aptb!!

tapi..

guna jerlah acuan apa yang ada..

sudahnya..

terkenalah sumpahan lompang..

aka

kuih kaki pukul

yang

tak ada lesung pipit...

;p

resepi tu tak salah

sebaliknya saya yang degil

terima kasih kepada...


Ratu Kuih Talam dan..

Ratu Segala Kuih...

lain kali saya janji tak akan derhaka lagi..

;-)))))

Nota untuk Kak Zakie :

Saya suka kelapa banyak-banyak...

satu lagi sebab nak cover lesung pipit

yang tak jadi...

hihihihihihi..

Meh.. meh!

Ketawalah lagi

ahahahai!

ahahahai!

Ketawalah lagi

Dah...

cukup-cukuplah

ketawakan saya

^_^

P/S : Walaupun tak ada lesung pipit tapi tetap sedapppppppp!!

22 comments:

  1. kak yus...
    yang penting rasanya sedappp kak.
    cantikk lompang akak..biruuuuuu

    ReplyDelete
  2. Salam kak yus!! takpe takde lesung pipit kak janji sedap kita suke yg kenyal2 gituuu, sedapppp!!!

    ReplyDelete
  3. Oh... baru kakak tahu motif kelapa tu sebab nak tutup lesung ye hihi..

    ReplyDelete
  4. wah! biru mata hitamku...hehe

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan k.yus....
    ganazzzz kalernya...xpe derhaka asalkn rasenya sodap!!!!

    ReplyDelete
  6. Hahahahahaaha ku ketawa sepuas ati ni kak... Yg penting sedap kan

    ReplyDelete
  7. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
  8. Kak Sari,yg pnting rsa tuh sedap kak,adoiii la akak lawak toi la..erm awat akak xbeli acuan lompang yg plastik ajer,1 dua kupang jer kak,mmg kompom da lesung pipit..tapi ok gak akak kaver ngan nyoq byk2,hihi..

    ReplyDelete
  9. Yus, takut Naz baca nama kuih ni..sbb ada 'derhaka' kat ujungnya tu....hihiiiii..

    Ni Naz datang bawa 3 balang sekut raya ni Yus, tapiiii..... balang jer...hahahaha...sekutnya ko isi sendiri yerk...heheheee...

    ReplyDelete
  10. lompang, kaki pukul? apa pun namanya yg penting sedap.. lesung pipit tu penambah seri jer...

    ReplyDelete
  11. Mak oii sadis nya nama kueh! dah la kena lempang then di sumpah derhaka pulak lagi!! tapi sedap di makan..!?..emmmm..

    ReplyDelete
  12. Yang penting, rasanya tetap rasa kuih lompang, kan? :)

    ReplyDelete
  13. tak ada lesung pipit pun tak apa, janji sedap sari

    ReplyDelete
  14. walaupun tak ada lesong pipit, tapi tetap dipandang manis kannnnnnn

    ReplyDelete
  15. aduhhh....kelakar lah akak ni...tersenyum meleret lia baca n3 ni...

    apa yg kak yus derhakakan..smpi x keluar lesung pipitnya..???

    x rupanya ttp comel n rasanya pasti sedap kan.. :)

    ReplyDelete
  16. mmm...biruuuu....! :)

    saya kalau senyum ada lesung pipit. kalau masam takde lesung pipit.

    kire pipi derhaka lah jugak kan? kehkeh!

    ReplyDelete
  17. he heee..x per sari asal leh mkn..color mantapp lg :)

    ReplyDelete
  18. suka kaler biru nampak sweet je
    yg penting sedapppp he he samalah kan kalu lompang suka letak kelapa banyak2 emmm sedapp

    ReplyDelete
  19. woww...biru jadik mata hitamku lepas tengok kuih ni..hehhehe...kita ada beli perwarna biru..tapi jarang guna..harap2 tak expired le warna tu..hehehe

    ReplyDelete
  20. Comel warna kuih.. Biru mendamaikan.. tapi nama kuih menakutkan.. hehehe

    ReplyDelete
  21. akaaaaaak...sama la kita pandai je nak cover kuih lompang yg xde lubang nie dngan kelapa...nanti kita cuba buat lagi erk...yg lela mmg cun gila...

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?