MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja. Saya tidak lagi akan menjawab pertanyaan melalui email. Sebarang soalan boleh dibuat melalui panggilan/sms : 0127844524 atau Whatsapp Sahaja : 0127799705. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah bubur burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tmj tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Wednesday, January 23, 2013

TUMPANG DUA KAKI

ASSALAMUALAIKUM...

SEBOLEH-BOLEH Iman nak buat mykad-nya kelmarin (sehari selepas hari lahir). Iman dah genap 12 tahun. Iman pun nak ada 'IC' juga ;p...... dan seboleh-bolehnya ER paksa Seri Kandi ikut walaupun cukuplah dengan kehadiran beliau sebagai bapa kepada Iman. Dalam mengelak-ngelak akhirnya Seri Kandi ikut juga. Seri Kandi bukan apa, Seri Kandi malas dan rimas kalau dah ramai-ramai dan berebut-rebut pulak nanti. Rupanya sekarang semua sistem sudah di hujung jari. Segalanya cepat dan pantas. Dan Seri Kandi pun tumpang sekaki buat mykad yang terkini... hehehe.


mykad lama dah ditebuk-tebuk sebab Seri Kandi gunakan dokumen pengenalan sementara.
Lepas tu, Iman kena ke bahagian pasport untuk masukkan nombor mykad. Dan... dan... memandangkan pasport Seri Kandi pun tamat tempohnya dalam enam bulan lagi, Seri Kandi pun perbaharui sekali. Kira ni bukan tumpang sekaki tapi dua kakilah kan... hehehe.

Seri Kandi rasa Seri Kandi makin cunlah... hahahaha..

Daaaaaaaaaaa...

13 comments:

  1. InsyaAllah giliran Budak Sepet bulan 8 nanti. Sama bulan kelahiran dengan maknya. :)

    ReplyDelete
  2. Passport tu bole la jalan obersi

    ReplyDelete
  3. Setahu saya, jika passport lagi enam bulan nak expired memang dah kena renew, sebab dalam tempoh tu dah tak boleh nak terbang ke luar negara dah... Betul kan?

    ReplyDelete
  4. Kalau gambar ic kakak percaya cun tapi kalau gambar passport selalunya kembang kenapa eh?

    ReplyDelete
  5. Saya setuju, makin cun. Hehehehhehe

    ReplyDelete
  6. Oooo..baru saya tahu..kalau kita apply Mykad baru, dia tebuk kat cip tu....hihihih..Saya dari dulu bertangguh nak buat Mykad baru...Mykad sekarang ni kalau nak buat urusan kat bank, asyik la budak bank tu kena gosok dengan rubber dulu cip nya..baru boleh baca...

    ReplyDelete
  7. hahhaha....dulu2 poyooo kan....akak pun lum buat ic baru

    ReplyDelete
  8. kiranya sambil myelam minum air la nie kan..h ehhee cantik org dlm kad tue..leh kenal..h ehhee:)))

    ReplyDelete
  9. Kak zu pun dah buat mykad baru (cuma belum collect saja lagi). Tapi idak ler pulak ditebuk mykad yg lama tu. Masih lagi boleh dipakai!! Lain tempat lain procedure kot.
    Passport pun dah renew dua tahun. Yeeeerhuuuuu

    ReplyDelete
  10. Serius....akak nampak lagi muda...perkataan "muda" tu kalau kita oter leh jadi "madu" gak kan....errrrrr....

    ReplyDelete
  11. Kenapa, dulu tak cun ke? kalau tak, masakan ER boleh masuk meminang??
    Kakpb nk tukar juga la, tak cun mykad lama tu, mcm kena siram minyak panas je..

    ReplyDelete
  12. saya pun baru tukar lepas bersalin...masa tue tengah slim best la...muka nampak kurus jer...takut tengok muka sendiri sekarang...dah bam bam la....

    ReplyDelete

komen anda amat dihargai... terima kasih

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?