MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, April 8, 2013

RESEPI DARI KUBUR

ASSALAMUALAIKUM...

ERKKKK!!


KARYA terbaru daripada penulis novel sensasi yang amat Seri Kandi minati sejak di bangku sekolah, Ahadiat Akashah. Pemenang kategori cerita asal terbaik Festival Filem Malaysia ke 23 melalui karyanya Lagenda Budak Setan ini telah sekian lama tak menulis kisah thriller, tetiba sahaja muncul dengan kisah ngeri sehingga menusuk ke usus Seri Kandi.. huhu... errrr... Seri Kandi tipu, Seri Kandi belum baca lagi, baru nak baca ni..

Sedikit sinopsis yang Seri Kandi petik dari kulit buka ini...

Setelah dia semakin hampir pada liang itu, dia mula loya! Terus dia menekup hidungnya. Di dalam liang itu, sekujur tubuh manusia yang telah reput (bertelanjang tidak langsung ditutupi pakaian), yang terbaring santai dipenuhi ulat-ulat dan cacing yang mungkin sedang kekenyangan memamah daging, jantung, hati, limpa serta kedua biji mata dan setiap rongga tubuh itu. Keadaan mayat itu amat menjijikkan, hampir seluruh daging dan organnya telah tiada. Yang kini telah mula menampakkan rangkanya. Tak lagi memperlihatkan wajahnya yang telah musnah dimamah ribuan ulat-ulat bangkai. Yang mungkin telah dua minggu dibiarkan mayatnya di situ. Yang kini telah pun mula menampakkan tulang-temulang dan tengkoraknya...

... jadi sila beri laluan, okey :-))))

p/s Novel pinjam dari adik Seri Kandi, hihihi...

10 comments:

  1. Patut ler lama loading blog ni, rupanya ada resipi dari kubur...hehe..mcm kena beli je. Tapi kakpb ni masa membaca agak terhad (cewah..mcm la busy bebenor)

    ReplyDelete
  2. Kakak pasti selesai membaca novel ini akan rasa insaf tak terkata..

    ReplyDelete
  3. insaf sejenak bila baca novel cam ni kan..

    ReplyDelete
  4. Bagus untuk santapan rohani ni...

    ReplyDelete
  5. Makkkk. .ingatt sy salah baca tadi kak..tengok baca resepi buburr..kubur rupanya.hhaha...kak seri.saya dah email tau :)

    ReplyDelete
  6. terkejut gak baca tajuk entri sari ni...ingat resepi apa tadi...hehe...

    ReplyDelete
  7. harus beli gak nih..tajuk pun dh seram..penulis plak mmg feveret..mst best ^^

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?