MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Friday, November 22, 2013

CHEESE OH CHEESE!!

ASSALAMUALAIKUM...

CHEESE habis berkilo-kilo di dapur SK. SK pun dah tak tertimbang dan tersukat lagi. Ramai benar yang sukakan rasa 'Snow Cheese Cake' lebih-lebih lagi versi meleleh tu. Ramai yang mengulang order, tak puas makan kata mereka. SK suka.. suka sangat. Terima kasih kepada semua yang sudi menempah dengan SK. SK merasa amat dihargai... muahhhhhhhhh!!

Oh, ya! Sebelum terlupa hari ini adalah hari cuti bagi warga Johor sempena Hari Keputeraan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar yang ke 55. Seronoklahkan sebab menyambung cuti sampai hujung minggu. Tapi SK agak kurang seronok sebab esok, Sabtu SK terpaksa bertugas bagi sesi pengambilan pelajar baru... aduh dududu... mencik! Tapi tak apa, sebab boleh ambil cuti ganti. Kalau nak tahu, cuti tahunan SK sekarang adalah 'zero' adeh. Ini akibat terlalu banyak ambil cutilah ni. ER lah punya pasal ni.. dush!

Okey, mehlah cuci mata dengan gambar-gambar yang ada dalam kamera cabuk SK ni ya. Nak kasi clear sebab ada banyak lagi tempat nak pergi dan banyak lagi gambar nak ambil. Nanti memori card penuh, dah satu hal pulak nak buang satu-satu. Jadi... jom layan jerlah gambarnya ya..



Tempahan Cheese Tart dari rakan sekerja SK untuk guru-guru anaknya sempena hari akhir persekolahan. SK suka kotak tu, warna gold cantik dan nampak mewah apatah lagi selepas diisi dengan cheese tart munge-munge Sk, hiks.


Snow Cheese Cake.. ini adalah antara tempahan yang paling banyak SK terima. Sampai melekat resepinya dalam kepala otak SK ni tau. Kek yang meletops-letops tahun 2013 ni padahal kek ini sebenarnya dah lama di MyResepi dan SK pulak baru terhegeh-hegeh nak membuatnya. Ramai yang ulang order sebab tak puas makan. Memang bila menyupa kek ni tak sedar diri, tahu-tahu dah habis.. hehehe. Banyak betul gambar kek ni dalam folder SK tapi faham-fahamlah, ambil gambar asal boleh jadi gambar tak berapa nak cun. Kita layan gambar yang cun saja tau.


Yang ini versi meleleh-leleh. Ramai yang sukakan versi meleleh ni. Anda belum cuba lagi?? Haruslahhhh cuba tau. Kalau tak tempah dengan SK pun, SK percaya ramai sangat pengusaha kek salju meleleh ni berhampiran tempat tinggal anda. Ada yang takut makan sebab takut gemuk??? Alaaaa.. lupakan pasal gemuk yang penting hati mahu gembira, betul tak???

Betullllllllllllllllllllll.

p/s : Padahal SK pun takut jugak gemuk... hehehehehe..
p/s : Memang dah gemuk punnnnn... kui kui


4 comments:

  1. Assalamualaikum...SK yg thn dgn Cake cheese meleleh...mmg x hingat donia klu dpt mkn...

    ReplyDelete
  2. Aik..npe gambar cam besar sgt sampai tak muat skrin pc sy nih...huhu

    ReplyDelete
  3. Slm sk..kesian villa nbila yg x berdosa kn..kek leleh tgh mletop mcm villa nabila jgk..tp akk tkut nk mkn byk..he hee

    ReplyDelete
  4. Slm sk..kesian villa nbila yg x berdosa kn..kek leleh tgh mletop mcm villa nabila jgk..tp akk tkut nk mkn byk..he hee

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

RETREAT DI MERSING - HARI PERTAMA

Assalamualaikum... APABILA diberitahu bahawa Sk akan dihantar mengikuti satu kursus di Mersing terus rasa senak perut  hati jadi li...