NASI PADANG BUNGKUS DAUN PISANG PENUH NOSTALGIA - Alam Sari Di Tanah Jauhar

NASI PADANG BUNGKUS DAUN PISANG PENUH NOSTALGIA

ASSALAMUALAIKUM...


NASI PADANG bungkus menjadi pilihan Sk sekeluarga hari ini.
Itu M sangatlah besar, tak tahulah apa nak jadi dengan Sk akhir-akhir ni. Cuaca panas menambah letih. Bila letih bertambahlah malasnya, huhuhu. Balik rumah rasa nak baring jer tau.

Oh, ya. Nasi ini Sk bungkus dari Kedai Makan Nasi Padang di Jalan Ibrahim Sultan. Kedai nasi padang ini dah berusia puluhan tahun tetapi sebelum ini dia berniaga di tempat lain berhampiran tetapi kedai asal tu dah terbakar. Kami suka lauk-lauk di sini kerana bukan sahaja enak tetapi tidak berminyak seperti kebanyakan kedai nasi padang yang banyak sekarang. Jom makan!!!

2 comments:

  1. Salam sari..mmg dlm cuaca panas ni..rasa letihhhhh jer badan.Klu lps mandi br segar jer rasanya...Nampak sedap juadah sari ni.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih