MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Wednesday, May 7, 2014

INI SEMUA CHE MAT GEBU PUNYA PASAL!!!

ASSALAMUALAIKUM...



"BAHHHH... tengok ni, Che Mat beli udang kat Endau, besooooooooooo baaaaaaahhh!!"

"Mana-mana??"

"Jap... jap... bonda baca, betul ke ni kat Endau," sambil men'scroll up down up down' komen-komen di post facebook Che Mat Gebu.

"Hah! Confirm.. Che Mat kata beli kat Endau.. sekarang musim udang dia kata."


"Okey, jom kita pegi!!"

Gitewwwwwwwwwww. Tak menyempat-nyempat hantu udang ni tau. Bagi pengikut setia Alam Sari tentu dah sedia maklum tentang ER yang suka sangat makan udang. Tempat yang menjadi buruan kami adalah Pasar Endau atau Pasar Parit Jawa tapi yang paling best tentulah di Endau kerana harganya yang lebih murah berbanding Parit Jawa. Tapi cerrrr kira pulak berapa ongkos petrolnya.. huwa huwa huwa.

"Takpelahhhhh.. kita makan angin sekali.."

"Huhuhuhu!"

Hari demi hari berlalu, ER tak letih mengajak Sk ke Endau setiap kali selepas menghantar Iman ke kelas tuisyen.

"Babah ni biar betul?? Karang tak sempat ambik Iman balik laaa.."

"Alaaaaaaa..." Urmmm.. merajuklah tu, nyampahs.

Di hari yang lain...

"Bonda, jom pergi Endau."

"Buat apa?"

"Cari udang beso."

"Alaaaaaa... malaslah.. jauhhh.. penat... semata-mata nak cari udang." :p

Di hari yang lain-lain...

"Esok kita pergi Endau nak?"

"Jauhlah.. penat.. bonda banyak kerja."

"Urmmmm..."

Hari-hari berlalu...

"Jom pergi Endau..."

"Urmmmm.."

Hari terus berlalu...

"Esok babah kena jumpa klien kat Kota."

"Oooo.. ok."

"Lepas sarapan kita pergilah."

"Kita???"

"Aahlah, bonda ikut sekali."

"Kenapa?"

"Ikut jerlah.."

"Baiklahhhh."

Sementara tunggu ER berurusan dengan klien, Sk dan Iman tunggu dalam kereta. Tak sampai setengah jam, ER balik ke kereta dan kami berlalu pergi..."

"Eh, kita nak pergi mana ni? Ni bukan jalan nak balik rumah"

"Gi Endaulahhh.. dah dekat ni.. "

"Amboiiiiii... main kotor nampak???"

"Hahahahaha.. "

"Sengaja tau!"

Ini semua Che Mat Gebu punya pasal tauuuuuu....

p/s Che Mat.. minta ampun Kak Sari print screen post kat fb tu, jangan saman tauuuu.

2 comments:

  1. itu taktik orang 'berpengalaman' tu...

    ReplyDelete
  2. Wah besarnya udang tu SK... kalau akak pun tergoda jugak nak membeli :)

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

MAJLIS KAHWIN DI CYBERJAYA

Assalamualaikum... MASIH TERASA manisnya majlis perkahwinan antara Nasreen & Amin di Cyberjaya ini kerana di waktu beginilah semua ...