MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Sunday, May 25, 2014

SNOW CHEESE CAKE... UNTUK HARI JADI

ASSALAMUALAIKUM...


HARI Jadi siapa lagilah ya?? Hehehe.. Sebenarnya ini merupakan tempahan kek hari jadi dari seorang rakan sekerja untuk ibu bapanya dan kakak ipar kepada bekas rakan sekerja Sk untuk hari lahir suaminya. Awal-awal lagi apabila kedua mereka ini bertanya, boleh tak nak tempah kek hari jadi, Sk dah 'surrender' dan menyatakan bahawa Sk tak pandai deko untuk kek hari jadi, huhu. Tapi sebab agaknyalah mereka berdua ni dah berkenan dengan Snow Cheese Cake yang mereka pernah beli dengan Sk dulu jadi mereka minta untuk buatkan Snow Cheese Cake sahaja dan hias dengan buah. Seorang minta letakkan buah strawberry di tepi kek yang seorang lagi minta letakkan buah (tak sebut buah apa) di tengah kek, baiklahhhhh :-))))))
 

Ada permintaan khas juga dari kakak ipar kawan Sk tu minta letakkan ganache di antara lapisan kek. Tapi, tak adalah ya gambar kek yang dipotong. Bagi Sk, Snow Cheese Cake merupakan kek yang menjadi kepakaran Sk, hehehe. Oven Sk pun cantik jer kalau bakar kek snow ni. Cuma satu sahaja, tepung Hong Kong yang merupakan bahan utama untuk kek snow ini amatlah mahal, lebih tiga kali ganda dari tepung gandum cap sauh tu. Dan 'topping'nya sahaja menggunakan dua jenis cheese.
 
 
Bagi sesiapa yang berminat untuk menempah kek snow dari Sk ni, Sk mintaklah jasa baik anda untuk mencontohi dua rakan Sk ni. Awal-awal lagi mereka telah membuat tempahan jadi sempatlah Sk nak beli bahan-bahan untuk menghasilkan kek snow ni. Ialah, Sk ni bukanlah pro atau buat kek hari-hari jadi Sk tidak membeli bahan dalam kuantiti yang banyak. Begitu juga dengan kotak dan papan untuk kek bukan Sk sentiasa simpan stok. Macam tepung Hong Kong tu pun tak dijual di kedai runcit biasa. Kalau nak letak buah-buah pun kena beritahu awal supaya senang Sk nak rancang masa sebab buah ni tak boleh beli awal sangat.
 
 
Kepada kedua rakan yang menempah dengan Sk, Sk ucapkan terima kasih kerana tak serik menempah kek dengan Sk. Minta halal jika ada sebarang kekurangan ya. Untuk yang menyambut hari lahir, Sk doakan semoga dipanjangkan umur, diberikan kesihatan yang baik dan berbahagia selalu, Aamiiinnn.
 
Untuk Tempahan :
Harga : Snow Cheese Cake
 8" X 8" RM55
4" X 8" RM30
Penghantaran : RM5 - RM8 (Johor Bahru sahaja)
Tambah Buah Sederhana : RM10
Tambah Buah Penuh : RM20
 

No comments:

Post a Comment

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

RESIPI DAGING MASAK MAMI PENANG NOXXA

Assalamualaikum... SEMALAM sejak pagi Sk tak berhenti bekerja di dapur.  Sidai kain,  kemas dapur,  gunting lada, kopek bawang,  kisar lada...