MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, March 15, 2015

14 MAC DATANG LAGI

Assalamualaikum...

SEMALAM... ibu Sk menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke 74. Betul... ibu Sk dilahirkan pada tahun 1941 di mana tahun tersebut negara kita melakar sejarah dengan mendaratnya tentera Jepun di Tanah Melayu. Alhamdulillah, syukur dalam usia ini ibu masih sihat dan mampu melakukan kerja-kerja rumah.


Kek hari lahir tahun ini disediakan sendiri oleh Sk. Sebenarnya kalau ikut perancangan asal Sk hendak menempah kek dari Kak Azlita Aziz tapi di saat akhir kami adik-beradik bersetuju untuk mengadakan majlis ini awal dua minggu dari tarikh sebenar. Kebetulan masa tu adik Sk yang di KL tu balik JB sempena cuti panjang jadi kita buat teruslah senangkan...


Ibu dah pesan dia tak mahu rasa 'suspens' kerana di'surprise'kan.. (apa punya bahasalah Sk) jadi sejak awal Sk dah bagitahu ibu yang kami nak meraikan hari jadi beliau lebih awal. Jadi memang tak ada 'surprise' laaa.. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan baik. Lokasi kejadian pun cantik iaitu tempat pilihan Sk dan dipersetujui ramai iaitu Boboiboy Cafe yang pernah Sk post dalam entry sebelum ini.


Sk sediakan kek coklat lembab yang Sk selongkar dalam dapur Masam Manis. Untuk resepi penuh Sk akan kongsikan kemudian ya.


Sk peminat coklat tapi bukan kek coklat. Sk buat kek ni sebab Sk peminat cheese.. hehe. Sk pun tak tahu nak bagi nama apa kek ni sebab resepinya Sk cedok sini sikit.. sana sikit. Hasilnya marvelous.
 Semua orang kata sedap.. Alhamdulillah.


Bila dah berkumpul ramai-ramai, apalagi.. jom wefie!!


Cikwa dan anak-anak sedara yang dah mengalahkan ketinggian Cikwa... kekekeke.


Kali ini Angah menjemput sekali adik-beradik ibu.. Mak Lang, Mak Enon dan Mak Usu serta Pak Usu. Doa dibaca oleh Pak Usu sebelum acara makan-makan.


Semoga ibu terus dikurniakan kesihatan yang baik, dipanjangkan usia dan berbahagia selalu.


Aminn.. Amiiinnn Ya Rabbal Alaminnnn.


Jom makan! Inilah Mak Enon.. adik bawah ibu. Kalau nak tahu Mak Enon yang jadi bidan terjun masa Sk dilahirkan.. hihihi.


Pak Usu.. ini orang-orang kampung mesti kenal!!


Mak Usu (tudung hitam) dan Mak Lang. Nom nom nom.


Keluarga kecil Sk.
Makan tak toleh kiri kanan nampaknya tapi yang seorang tu sibuk dengan 'henpon'.. urmmm.


Ibu komplen 'lamb chop' liat dan agak mentah sikit. Kesian ibu, lain kali kita makan nasi arab eyh!


Sebelum berangkat pulang kita wefie lagi sekali. Terima kasih kepada semua yang hadir ya.

3 comments:

  1. suka bila tengok mak bapa kita berselera makan,kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya kan Sue Bee.. teringat masa dulu2 apa nak makan sume mak masak dan belikan

      Delete
  2. Alhamdulilah mesti bunda rasa amat bahagia kerana diraikan di harilahir...hepi besday Bunda!!!

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?