MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, March 16, 2015

CUPCHAI

Assalamualaikum...

PERCUBAAN ketiga untuk singgah mengeteh di 'Cupchai' yang terletak di lokasi perniagaan baharu Bandar Baru Uda (berhampiran Plaza Angsana dan Jakel). Percubaan pertama gagal ngeteh kerana Pak Inche kurang berkenan dengan menunya yang terhad. Percubaan kedua gagal juga sebab 'full house'. Dan berjaya ngeteh di sini pada percubaan ketiga pastinya ER yang cerewet itu tiada kerana bertugas ke Seberang Tambak, hehehehe.


Dekorasi dalaman yang sesuai mereka yang bercitarasa santai. Mengetengahkan konsep layan diri, kita cuma perlu memilih menu pada borang yang diletak siap-siap di meja dan membawanya ke 'cashier'. Pelanggan akan dipanggil mengambil makanan apabila ia telah siap disediakan. Jadi, siapa yang malas nak layan diri sendiri tak payahlah datang sini.. hihi.


Sk suka konsep dan deko restoran ini. Tapi makanan belum sampai lagi. Tungguuuuuu! 


Tidak banyak pilihan makanan sebenarnya sesuai dengan nama lokasi ngeteh mungkin bagi mat-mat kapcai.. hahaha. Terdapat 28 jenis minuman yang kita boleh pilih. Ngeteh jangan tak ngeteh.


Sk bawa ibu... sebenarnya tarikh Sk bawa ni adalah tarikh hari lahir ibu yang sebenar 14 Mac 2015.


Iman dalam sehari mesti nak makan nasi. Urmmm.. Sedap ni.. Nasi Kukus Ayam Berempah. Boleh tambah nasi, boleh tambah ayam jika mahu bayar lebih. Kalau nak makan berjemaah dalam dulang pun boleh. Afdallah bagi satu family yang datang ramai-ramai dan tekak sama. Kalau tekak lain-lain tak bolehlah makan berjemaah.. hehehe. 


Senyum sampai telinga bila dapat nasi. Sambal tu pedas katanya.. Sk rasa sikit jer. Satu hidangan ni RM10. Boleh tahan mahallah pada Sk.. huhuhu.


Spaghetti Bolognese untuk ibu. Pinggannya bukan main besar.. penuh meja..kekeke. Harga sepinggan RM15. Rasa okey..larrrr.


Sk pilih makanan yang paling murah, Mee Rebus. RM5 banyak sangat sampai tak habis makan. Mee yang dah agak kembang mungkin direbus dan dibiarkan terlalu lama sebelum sampai ke pelanggan. Kurang taugeh juga.. dan tak ada keropok-keropok macam mee rebus Johor yang biasa. Nasib Sk rajin bangun minta cili lebih. Kuah agak tawar.. perlu ke bangun untuk mintak garam... errr.. 


Dua beranak yang kekenyangan sebab sebelumnya dah pergi makan Murtabak Majid Special kat Kampung Kurnia.. burpppp! Alhamdulillah.

2 comments:

  1. Asssalam

    Selamat Hari Jadi Bonda. Sama lak dgn birthdate anak saya 14 Mac yg ke 20th. Bertuah , untung masih ada ibu. Daku yatim lagi piatu.

    ReplyDelete
  2. Nampaknya review ni menunjukkan tempat ni kurang memuaskan hahahahaha

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?