MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Wednesday, August 19, 2015

BEEF CANTONESE KUEY TEOW KOPITIAM DCM

Assalamualaikum...
 
FAMILY Sk memang peminat masakan Cantonese. Daripada ER.. Sk hinggalah Iman. Walaupun biasanya yang kita tahu masakan cantonese ni tak pedas tapi nanti kami akan makan dengan cili jeruk dan cili padi yang banyak untuk menyesuaikan dengan tekak belacan kami.. hihihi.
 
 
Ini kejadian yang berlaku petang Jumaat lepas. Berkeras ER kata tak payah masak untuk tengahari sebab petang tu dia paksa Sk ikut dia ke Masai untuk jumpa client. Nasib baiklah pagi tu dah bersarapan dengan nasi lemak yang ibu Sk bagi semalamnya. Jadi, taklah lapar sangat menunggu ke petang tu. Bila ER tanya nak makan di mana, teruslah Sk cadangkan untuk makan Beef Cantonese Kuey Teow di Kopitiam yang terletak di medan selera Danga City Mall. Satu-satunya tempat yang menepati selera Sk dalam masakan cantonese atau Hor Fun.
 
Memang puas hati sangat makan di sini dengan potion makanannya yang besar almaklumlah, kami nikan kuat makan.. hahaha.  Daging pun banyak. Terkejut staf kopitiam tu bila tengok kami meletakkan cili padi dan cili jeruk dengan begitu banyak sekali. Sesekali tergigit cili tu memang umphlah! 
 

Selain dari masakan tu, ada banyak lagi masakan panas yang boleh anda pilih dan boleh dikatakan banyak yang telah kami cuba. Hampir semuanya juga tidak pernah menghampakan kami. Haaa.. Kat atas tu Chee Cheong Fun. Yang tu tu wajib makan setiap kali singgah ke sini.
 
 
 Minuman pilihan setiap kali ke sini.. macam mana punya belek buku menu pun Iman tetap dengan Bandung Cincau, ER tetap dengan Ice Lemonade dan Sk tetap dengan Honey Lemon Panas.. nyamannnnn... :)))))

4 comments:

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

MAJLIS PERKAHWINAN ANAK SEPUPU

Assalamualaikum... AMBOIIIII..  dua kali dalam tempoh dua bulan Sk menghadiri majlis perkahwinan di Putrajaya & Cyberjaya. 16 Julai lep...