MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Wednesday, August 19, 2015

BEEF CANTONESE KUEY TEOW KOPITIAM DCM

Assalamualaikum...
 
FAMILY Sk memang peminat masakan Cantonese. Daripada ER.. Sk hinggalah Iman. Walaupun biasanya yang kita tahu masakan cantonese ni tak pedas tapi nanti kami akan makan dengan cili jeruk dan cili padi yang banyak untuk menyesuaikan dengan tekak belacan kami.. hihihi.
 
 
Ini kejadian yang berlaku petang Jumaat lepas. Berkeras ER kata tak payah masak untuk tengahari sebab petang tu dia paksa Sk ikut dia ke Masai untuk jumpa client. Nasib baiklah pagi tu dah bersarapan dengan nasi lemak yang ibu Sk bagi semalamnya. Jadi, taklah lapar sangat menunggu ke petang tu. Bila ER tanya nak makan di mana, teruslah Sk cadangkan untuk makan Beef Cantonese Kuey Teow di Kopitiam yang terletak di medan selera Danga City Mall. Satu-satunya tempat yang menepati selera Sk dalam masakan cantonese atau Hor Fun.
 
Memang puas hati sangat makan di sini dengan potion makanannya yang besar almaklumlah, kami nikan kuat makan.. hahaha.  Daging pun banyak. Terkejut staf kopitiam tu bila tengok kami meletakkan cili padi dan cili jeruk dengan begitu banyak sekali. Sesekali tergigit cili tu memang umphlah! 
 

Selain dari masakan tu, ada banyak lagi masakan panas yang boleh anda pilih dan boleh dikatakan banyak yang telah kami cuba. Hampir semuanya juga tidak pernah menghampakan kami. Haaa.. Kat atas tu Chee Cheong Fun. Yang tu tu wajib makan setiap kali singgah ke sini.
 
 
 Minuman pilihan setiap kali ke sini.. macam mana punya belek buku menu pun Iman tetap dengan Bandung Cincau, ER tetap dengan Ice Lemonade dan Sk tetap dengan Honey Lemon Panas.. nyamannnnn... :)))))

4 comments:

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?