MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, September 20, 2015

MAKAN DI 'THE BRIDGE'

  Assalamualaikum...
 
Lama sungguh Sk tak bercerita di sini. Sibuk ke Sk?
Ada yang tanya...
Tak ada cerita? Tak juga..
Lebih kepada tak ada idea.. rasa macam..
kosong..
kosong..
kosong..
gitew
 
Kadang-kadang terfikir
masih relevan lagikah berblog?
Masih ada lagikah orang yang nak baca
cerita merapu kita
huwa huwa huwa
di kalangan teman blogger sezaman Sk
ramai yang sudah pencen menulis
terutama blogger masak memasak
tapi Sk salute
dengan Che Mat Gebu
yang lebih dahulu berblog
dan dianggap otai
di kalangan blogger
tak pernah jemu
berkongsi resepi masakan
walaupun kadang beliau memasak benda yang sama
tetapi ideanya tetap segar
dan berbeza-beza
tak hairanlah beliau
dikagumi seantero Tanah Melayu
 
Sk nak jadi macam tu?
Jauh panggang dari api
umpama langit dengan bumi
 
huhuhu
 
Peristiwa beberapa malam sudah
Sk malas nak memasak
sebenarnya dah tak tahu nak masak apa
kari sambal
sambal kari
kadang-kadang goreng telur dadar
kadang-kadang goreng telur mata kobau
tuang kicap
hehehe
 
untunglah ada Pak Inche
yang kadang-kadang pun bosan
asyik makan benda yang sama
kekeke
lalu Sk mengajak Pak Inche pergi ke bawah jambatan
yang ada jual makan-makan
 
 
Apa-apa.. kita minum dulu!
Iman... Vanilla Shake.. sedap..
manisnya hingga ke titisan terakhir
ER... Ice Lemonade
Sk.. Hot Lemonade.. ada rasa soda
 
tengah-tengah syok minum
tetiba disapa seseorang yang dikenali
kawan sekolah Sk rupanya
dan The Bridge ini milik suaminya
ternganga sekejap Sk
hehehe
 
Dan Sk sangat berharap
Sk tidak akan 'bias' dalam memberi pendapat
tentang makanan di sini
disebabkan ia milik suami kawan Sk
nanti orang cakap
mentang-mentanglah kawan dia
dia nak promo baik punya
hahaha
 
Sebenarnya Sk nak makan pasta
tapi disebabkan pasta yang Sk nak tu tak ada
(tak ingat nama pasta tu)
jadi
kenapalah mulut ni
boleh tersebut burger
errrr
tak berbaloi betul minta burger
haishhh!
 
Tapikan... tapikan..
Tak menyesal pun ambil burger tu
sebab ia menggunakan patty home made
bukan daging burger biasa
Sk suruh ER rasa daging tu dan komen
ER kata sedap..
cuma masin sedikit
kentang goreng tu best tau
rangup dan gebusss
Sk bagi 4 bintang
 
 
Ini pilihan ER dan Iman
Dua beranak ni memang selera sama
dan suka order makanan yang sama
ini Grilled Chicken Chop
tak faham Sk
pergi mana-manapun nak makan Chicken Chop
hahaha
 
Lama jugaklah nak menunggu Chicken Chop ni masak
Tapi kata ER tak apa
sebab berbaloi
kerana ia dimasak dengan begitu sempurna
dan sos yang begitu mewah rasanya
dan masih panas lagi
ketika dihidang ke meja
ER bagi 5 bintang tau!!
 
 
The Bridge
Lokasi : Jalan Wadihana, Johor Bahru
Buka : Rabu hingga Isnin mula 4.30 petang
Tutup Selasa 
Untuk tempahan atau pertanyaan : 0127757405 

2 comments:

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?