MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, October 26, 2015

KEMARUK BELI MAKANAN ONLINE

Assalamualaikum...
 
DOA Rasulullah SAW di pagi hari..
 
"Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu kebaikan hari ini, kemenangannya, pertolongannya, cahayanya, keberkatannya dan petunjuknya. Dan aku memohon perlindungan-Mu dari kejahatan yang ada di dalamnya dan kejahatan yang ada sesudahnya.. Amiiinnn Ya Rabbal Alaminnnn.
 
Apa khabar pembaca? Sk doakan semuanya sihat dan gembira dan semoga semuanya berlangsung dengan baik-baik sahaja hari ini. Pada yang sakit, jangan lupa makan ubat ikut jadual. Jangan makan hentam keromo.. antibiotik tu kalau ada sila habiskan ikut aturannya ya.. hihi. Amboiii.. tetiba rajin pulak nak nasihatkan orang Sk ni.. hihi.
 
Beberapa minggu lepas, Sk telah di 'add' ke dalam satu 'group'. 'JB Homemade Food & Delivery' tak silap lebih kurang begitulah namanya. Sk ni sebenarnya bukanlah suka sangat dimasukkan ke dalam 'group'. Kadang-kadang geram jugak sesuka hati jer korang 'add' Sk. Tahu-tahu melambak 'notification' dan asyik keluar di 'newsfeed'. Kadang-kadang Sk biarkan je.. kadang-kadang Sk terus keluar dari 'group'.. janganlah marah ya.. lain kali kalau nak add tu tanya-tanyalah dulu tuan punya badan ni suka ke tak suka.
 
Akibat di 'add' kan ke dalam group "JB Homemade Food & Delivery' ini, maka Sk dah jadi kemaruk pulak nak beli makanan secara online. Ada yang 'delivery' ke pejabat, ada juga yang kita kena pergi ambil sendiri. Bayarannya 'cash on delivery' (COD) gitu. Tak payah nak bayar secara online atau bank transfer. Dalam sistem ini, yang penting antara pelanggan dan penjual mesti saling percaya.
 
Mini Manggo Chilled Cheese Cake. Sk jatuh cinta terus bila tengok ada ahli 'group' yang 'post gambar Mini Manggo Chilled Cheese Cake ini. Terus kagum dengan kegigihan menguntumkan kelopak-kelopak mangga tu menjadi sekuntum mawar kuning. Kalau suruh Sk, jangankan mawar.. bunga tahi ayam pun belum tahu jadik.. huwa huwa huwa!
 
Siapa yang berminat bolehlah 'add' Ayu Kaderi di facebook ya. Selain daripada saiz mini, Ayu juga menjual dalam saiz 1 kg dan 2 kg.. memang mekar sejambak kelopak mangga tu.. hehehehe.
 
Sherpherd Pie.. dah lama teringin nak makan.. dah lama salin resepi dan dah lama berangan jer lebih tapi tak terbuat-buat jugak. Bila tahu jer Ddhazwanie Moon (nama fb) jual terus 'order' tanpa berfikir panjang.. haha. Memang tak menyesal sebab sedap. Berbaloi la rasanya daripada kita sendiri kena kupas kentang, masak inti, bakar dan membasuh periuk kuali kannnn. Siapa yang dah jemu makan kek di hari jadi, bolehlah bertukar selera dengan pie ini pula.. sebab Wanie ada jual versi birthday juga. cepat-cepat pm Ddhazwanie Moon di fb ya.
 
Satu lagi kuih feberet Sk yang paling tak pandai (sebenarnya malas) nak buat ialah Koci Pulut Hitam. Haaa.. yang ini namanya versi meleleh. Meleleh tak air liur tengok. Kalau teringin bolehlah pm tuan punya kedainya.. nama fb Bulan Mengambang.. aduhaiii.. tak tahu motif beliau letak nama tu.. hihi. 
 
Sebenarnya ada banyak lagi makanan yang dijual dalam JBHMD tu. Haiiii... kalau diikutkan nafsu mahu sahaja di'order' satu persatu tapi kenalah jugak ukur baju di badan sendiri. Faham ke tak faham? Faham-faham sudahlahhhhhh :)))))) 

5 comments:

  1. Sedap tengok manngo cheese cake tu SJ..
    Kalau akak pun mahu terus mengoder hehehe..

    ReplyDelete
  2. Anak dara kakak pun samalah sikit-sikit pergi bank masuk duit tak lama adalah benda dibelinya
    Kakak tak pernah lagi buat..
    Tapi yg kek kelopak rose tu memang memikatlah SK

    ReplyDelete
  3. sedapnya. terliur tengok cheesecake tu

    ReplyDelete
  4. Cantiknya mango tu..ingatkan apalah tadi.Wa belum pernah lagi beli makanan online ni.Tapi senang kan..salam kenal n done follow

    ReplyDelete
  5. sekarang mudahkan..nk makan apa..seach n siap delivery lagi

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?