MOON CAKE HALAL - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MOON CAKE HALAL

Assalamualaikum...

HATI dan anak tekak tetiba tergoda dan teringin hendak makan kuih bulan atau moon cake yang diusahakan rakan fb.. Fiza Nordin. Moon cake Homemade tersebut dibuat sendiri Fiza Nordin ya.. bukan dari kilang atau sebagainya sebab tu kali ni Sk yakin 100%  untuk membeli kerana teringin sangat nak merasa.

Alhamdulillah.. moon cake Fiza boleh dibeli secara online dan telah selamat Sk terima bingkisannya semalam. Sampai rumah tak sabar-sabar nak potong. Yang kelakarnya, hari tu bukan main lagi teringinnya, bila dah depan mata macam seram-seram ayam nak makan. Eh, bukan was-was tapi Sk takut tak kena dengan tekak. Bolehkah Sk telan ni. Sudahnya Sk potong kecik-kecik sampai Iman pelik.. hehe.


Haaa.. dalam gambar tu dah kecikkan.. Sk potong lagi kecik. Nak suap ke mulut pun teragak-agak. Dengan lafaz Bismillah, akhirnya dapat jugalah Sk rasa macam mana rasanya kek bulan yang merupakan kuih tradisional masyarakat cina ini. Bagi kawan-kawan yang teringin nak merasa, bolehlah hubungi nombor telefon seperti di atas ya. Dan kek bulan ni tak buat sepanjang tahun tau.. jadi jangan tunggu lama-lama. 
Daaaaa

3 comments:

 1. Terima kasih banyak....
  Sudi Beli, sudi mencoba, sudi buat n3 ��
  moga Kena dengan selera.

  Jom Order kawan2 017 3113 226

  ReplyDelete
 2. Saya suka moon cake kak. Kalau ada egg yolk dengan biji teratai..lagiii sedap. Yummmm

  ReplyDelete
 3. wahh sedapnya..teringin pula tengok

  ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih