MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Friday, January 22, 2016

MAKAN DI TIP TOP IKAN BAKAR

Assalamualaikum...

SALAM Jumaat...
Hari yang sentiasa Sk tunggu-tunggu, walaupun hari Jumaat biasanya hari yang paling sibuk dan tentunya hari yang paling banyak kerja. Dari pagar depan sampai pintu belakang semuanya perlu dihadap. Tapi itu lebih membahagiakan kot. Yang tak bahagia nak lipat kain baju jer.. hahahaha.


Okey.. hari ni tak boleh nak cerita panjang dan mengadap semakfon lama-lama. Kan Sk dah cerita yang ER tak ada masa hari lahir Iman tu. Sebenarnya, ni permintaan Iman untuk makan ikan bakar sambal di Tip Top Ikan Bakar sempena makan-makan hari jadinya. Lepas tu dia nak peruntukan ikan pari tu sekeping khas buat dia jer.. gitu ceritanya. Sabo ajelah.


Bagi warga Johor dan Singapura, Tip Top Ikan Bakar ni memang sudah tak asing lagikan. Sk pun tak ingat pernah cerita atau tidak dalam blog ni. Biasanya dalam dua tiga bulan sekali kami akan makan di sini. Tak boleh selalu sebab harganya cekik darah woooo. Selama-lama meniaga tip top ni memang cuma di stall sahaja dan di mana pun dia berniaga, port gerai adalah di hujung sekali. 

Duluuuuuuu.. tip top ni buka gerai di medan selera berdekatan dengan Kompleks Islam sebelum berpindah sementara di Dataran Bandaraya. Kini, gerainya di medan selera Kg Mohd Amin.

Duluuuuuuuuu.. ikan pari bakar ni sekeping baru RM7. Lepas tu naik sedikit demi sedikit.. RM9.. RM15... RM18.. terkini RM25.. huwa huwa huwa. Ikan tu kalau besar dan banyak isi tak apa juga.

Bagi Sk, lebih berbaloi makan di Seafood Restaurant. Ada sayur, ada bean curd, ada sotong, nasi dan minuman baru RM100 lebih kurang. 


Sotong Bakar.. rasanya RM7 atau RM8 sepinggan kecil. Ayooooo.. kecik betul potionnya. Duluuuuuu.. dapat satu pinggan hidang tu. Aaaaa... tak mahu dah order sotong ni lagi.. mahal gila. Potong nipis-nipis dan sikit pulak tu.

Tapi... tulahhh...
tak ada tempat lain yang boleh sediakan masakan bakar bersambal sesedap Tip Top ni. Sebab tu kebanyakan orang tutup mata jer kalau teringin sangat nak makan tu.. huhhhu.


ER juga order Cha Kueh Bakar. Memang dia boleh miss cha kueh ni. RM8 sepinggan. Ada pilihan  RM6 sepinggan.. kalau nak potion yang kecil sedikit.


Kembang kempis hidung Iman bila permintaannya ditunaikan walaupun sebelum pergi tu babah dok sakat kita pi makan tomyam Impian Emas jer.. hahaha.


Satu lagi kenaikan yang ketara di sini adalah minuman. Ais kacang, ais jagung, lai chi kang dan sebagainya memang agak mahal tapi siapa yang jenis tak boleh minum banyak tu Sk cadangkan kongsi sahaja minuman.

Eh.. nak sambung buat kerja. Ada karang tak makan orang dalam rumah ni kalau asyik ngadap blog jer.. hihi.

Tataaa titi tutuuuu..
Wassalam.

1 comment:

  1. Ala Sk tempat kita ni mana ada yg tak mahal
    Semuanya dah naik harga tapi dek kerana anak dan kita pulak rasa tak terbuat redha ajelah membayar.

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?