MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, January 18, 2016

MALAS MASAK.. KITA TAPAU

Assalamualaikum...
 
KADANG-KADANG bukan malas nak masak tau
Tapi dah tak tahu nak masak apa
dan nak makan apa...
tu yang akhirnya jadi malas nak masak
adoilaaaa..
 
Ini kejadian Sabtu lepas
lepas hantar Iman ke kelas tuisyen
Pagi tu kami sarapan di rumah je
Makan roti, telur dan nutella
ikut selera masing-masing
Sebab dah buatkan sarapan
jadi kononnya nak mengelat untuk masak tengahari
hihihi
 
 
 
Sekarang dah jadi kesukaan pulak
Makan talapia merah bakar
Besar tau talapia ni
panjang dan gemuk
Terkejut tengok harga dia RM18
jauh lebih murah nak dibandingkan saiz dan harga
dengan yang Sk makan di Kuala Kangsar tu
 
 
Nah tengok bahagian ekor pun
bukan main banyak isinya
 
 
Cicah pulak dengan air asam
Yang tak kedekut bahan-bahan
Potongan bawang dan cili padi
nenas dan hirisan lemon
Patutlah penuh selalu dengan pengunjung
 
 
Aaaaa... gambar apa ni?
 
kenapa jadi gelap pulak???
 
 
Sambal belacan ala kelantan
untuk dikawankan dengan ulam-ulam
 
Nama Restoran : Tak pasti
Lokasi  : Sebelah Bank Rakyat Taman Universiti
 

3 comments:

  1. Sedap pulak tengok talapia merah bakar tu SK..
    Nampak besar ikan tu..
    Memang puas makan tu SK :)

    ReplyDelete
  2. Kalau kakak tapau restoran belakang rumah bila tak masak
    Tapi sekarang ni mood masak kakak makin merudum sebab tak ada adik
    Ikan talapia bakar boleh kakak cubalah lain kali:)

    ReplyDelete
  3. Nampak pun dh tau sedap. Kalau jumpa yg mentah, bolehlah membakar juga...

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?