MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Friday, February 5, 2016

KEROPOK LOSONG SKUDAI

Assalamualaikum...

LAMA dah Sk teringin nak singgah di Warung Keropok Losong yang terletak di hadapan Balai Polis Batu 10, Skudai. Setiap hari lalu dan setiap kali itu hati melonjak-lonjak nak singgah. Sk ni sebenarnya penggemar keropok losong dan segala jenis keropok. Haiiiii.. macam-macam gemar Sk ni kan.. huhuhu.

Kenapa tak singgah?
Sebab tak pasti di mana nak letak kereta. Sebab warung ni betul-betul di persimpangan masuk balai polis dan masjid.. juga di tepi jalan besar Skudai. Sk ni memang takut sikit nak letak kereta sebarang-sebarang.. takut kena sagat kereta orang.. huhu. (Oooo.. ingat takut unde-unde)

Jadi semalam petang hati nekad sebab perut tengah lapar. Terbayang-bayang keropok losong yang dicicah dengan sos manis-manis pedas ditemani secawan teh tarik kaw-kaw.. wallaaaaaa....!


Haaa.. inilah dia keropok losongnya.
Sk perhatikan kakak tu sambil menguli sambil menggoreng. Dan hasilnya keropok losong yang sangattt lunak dan rangup. Rasa antara keropok yang tersedap Sk pernah makan.

Iman pulak rupanya lagi lapar dari mak dia.
Nak makan nasi paprik katanya. Layannnnn..


Memang tak rugi singgah. Berbaloi-baloi tau. Kadang makan nasi paprik tu ayamnya boleh kira berapa ketul.. tapi yang ni ayam dengan sos paprik yang melimpah. Terus Sk tapau untuk ER.. senang takyah masak.. takyah keluar makan. Nak kemas baju sebab esok nak jalan -jalan. 
Ke mana???
Tungguuuuuuuu!!

2 comments:

  1. Alamak kak. Saya pula teringin dah. Nampak elok gebu gebas losong tu.

    Esok nak gi jln ek...bestnyaaa.

    ReplyDelete
  2. Aduhai.. dah lama akak tak mkn kepok losong ni tau SK..
    Memang tengok org buat..
    Baru dapat yg gebu dan rangup..
    Jenuh tampung air liur akak ni SK ;)

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?