MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, May 22, 2016

HARIMAU SELATAN

Assalamualaikum...

SELEPAS seminggu meraikan kemenangan Pasukan Bolasepak Johor DT (JDT)
sebagai Juara Superbest Power Piala FA 2016,
malam tadi sekali lagi warga Tanah Jauhar senyum lebar
apabila harimau selatan mengaum gagah
selepas membelasah Tok Gajah 0 - 6 di rimba Makmur malam tadi.
 
Gol pertama yang disumbat Juan Martin Lucero pada minit ke 6 
 ketika belum sempat pun Sk menyumbat mulut dengan asam pedas ikan pari
dan telur mayong yang Sk masak semalam.
Tambah berselera makan bila tengok sang harimau bukan main garang lagi.. hihi.
Penyudahnya.. kita tidur dengan senyum sampai ke telinga
ditambah lagi hujan lebat yang turun sebagai peneman tidur..
Alhamdulillah.


Haaa... ramai pun yang kenalkan,
Jurulatih team Harimau Selatan ni..
Coach Mario Gomez yang juga dikenali sebagai Grandpa.
Penyanyang sungguh orangnya..
gambar ini diambil sehari sebelum perlawanan akhir Piala FA.
Cool sahaja coach berlegar-legar di lobi hotel.
Kata adik Sk, mungkin beliau sedang membayangkan.. segala taktik untuk pemain
nak sepak ke kiri ke
nak tendang ke kanan ke
nak lipat ke
nak terbalik ke..
gitu... hahahaha.
 
 
Sebelum sepak mula malam tadi.
mesti debar-debar
(gambar dari fb JST)
 
 
Jorge Pereyra Diaz
Pemain yang mencipta hatrik malam tadi
Seronok sangat bila tengok Diaz menggelecek bola
sehingga merasakan seolah-olah hanya dirinya berada di padang
Go go Diaz
(gambar JST)
 

 
Kerap juga jumpa Diaz sebenarnya
cuma tak pernah bergambar
Iman rasanya yang pernah bergambar dengan Diaz sebelum ni
Sk kunun-kunun low profile.. hahaha

Errr... nampak tak ada pemerhati???

 
 Lucero sekali lagi memecah gawang
pada minit ke 47
go go go Lucero



 Tinggi giler Lucero

 

 
Kunalan dan pemain import yang tak pernah dapat main
sebab dah kena 10 kad merah
hahahaha
 


 S Chanturu, Gary Stevan Hobart dan Sasikumar
semua hero yang hebat di padang
kebanggaan 1 Malaysia
 


 
Marcos Antonio dan Harris Harun
dua pemain import
yang selalu namanya dilaung-laung
 
 
Garang di padang
rupanya suami yang penyanyang
 


Azammudin Akil
jeles betul tengok pemain bola
yang selim-selim
 
Sk ni sebenarnya walaupun bersuamikan pemain bola
tapi tak faham pun pasal bola ni
jadi janganlah nak tanya banyak-banyak
sikit-sikit tu tahulah
 
Betul.. Pak Inche bekas pemain bola
skuad remaja Kedah
di zaman remajanya
bagaimanapun terpaksa pencen awal
kerana mengalami kecederaan lutut
dan selepas mendapat tawaran bekerja
di NSTP
 


 
Fazly Mazlan
banyak kelibatnya malam tadi
pemain JDT bertaraf bintang ni
 
 
ale ale
ale ale
ale ale ale ale
hehehehe
 

 
Aidil Zafuan
berhati mulia tau
masa duduk-duduk di lobi
datang seorang uncle yang agak berumur
Uncle tu tak kenal pun Aidil ni pemain bola
ditanya macam-macam
Aidil layan jer.. hahaha
rasanya kalau orang lain
mungkin malas nak layan
apek tu menceceh.. heheheh
 


 
Amri Yahaya
Antara bintang yang menyinar dan ramai peminat
Sk masih ingat semasa ke Kedah
dari pagi.. tengahari.. malam
ada jer yang ajak bergambar
dan senyumannya tak pernah lekang di depan kamera
 
Gambar ni diambil
sebelum mereka berangkat ke Stadium Shah Alam
 


 
Kapten Safiq Rahim yang tak kelihatan malam tadi
kerana mengalami kecederaan
 
Sk merakam kenangan
sebelum Safiq menaiki bas
walaupun tergesa-gesa
namun senyum ikhlas
 
 
 

Nazrin Nawi
 
Sk tak ke stadium pun malam final tu
lepas hantar ER, Sk terus pulang ke hotel
dan menyaksikan perlawanan akhir dari kaca tv
ER kata, nanti dia akan whatsapp bagitahu sama ada Sk kena ambil dia
atau dia pulang bersama team jdt
 
Jadi, Sk tunggu di lobi
tunggu whatsapp ER yang tak masuk-masuk
rupanya dia whatsapp Iman sebab Iman yang tanya nak ambil ke tidak
tapi bateri Iman mati.. hahaha
Tunggu punya tunggu akhirnya berjaya jugak telefon
rupanya dia dah dalam perjalanan balik bersama team jdt
tiga bas malam tu
 
Jadi gambar ni diambil dalam suasana kemeriahan
di lobi
Happy sangat Nazrin masa tu
oiiii.. siapa yang tak gembira, kannn...
 


 
Mahali Jasuli
tak ingat dah berapa kali jumpa Mahali
dulu-dulu selalu jumpa di Singapura
ketika Mahali mewakili Harimau Muda
 


 
Tak sia-sia melepak di lobi
tak sangka Piala FA akan dibawa ke sini
tak sangka dapat bergambar dengan Piala FA
 


 
dapat pegang sendiri
angkat sendiri
berat kemainnnnnnn!!!!
 

 
Lucero, Diaz dan Mahali
 


 
syukurrrrr
 

 
 
Hidup Johor Demi Johor
 
Wassalam.

1 comment:

  1. Bangga sebagai Johorean... tahniah JDT, mlm tadi menang lagi! Bestnya SK dapat julang piala tu.

    final tu anak kak rose pun ade g stadium shah alam... tinggalkan kami berdua berjimba2 di lost world of tambun tu.. gelang dah ade, tapi nak jugak g stadium tu. rugi satu gelang!

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?