MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Sunday, May 22, 2016

HARIMAU SELATAN

Assalamualaikum...

SELEPAS seminggu meraikan kemenangan Pasukan Bolasepak Johor DT (JDT)
sebagai Juara Superbest Power Piala FA 2016,
malam tadi sekali lagi warga Tanah Jauhar senyum lebar
apabila harimau selatan mengaum gagah
selepas membelasah Tok Gajah 0 - 6 di rimba Makmur malam tadi.
 
Gol pertama yang disumbat Juan Martin Lucero pada minit ke 6 
 ketika belum sempat pun Sk menyumbat mulut dengan asam pedas ikan pari
dan telur mayong yang Sk masak semalam.
Tambah berselera makan bila tengok sang harimau bukan main garang lagi.. hihi.
Penyudahnya.. kita tidur dengan senyum sampai ke telinga
ditambah lagi hujan lebat yang turun sebagai peneman tidur..
Alhamdulillah.


Haaa... ramai pun yang kenalkan,
Jurulatih team Harimau Selatan ni..
Coach Mario Gomez yang juga dikenali sebagai Grandpa.
Penyanyang sungguh orangnya..
gambar ini diambil sehari sebelum perlawanan akhir Piala FA.
Cool sahaja coach berlegar-legar di lobi hotel.
Kata adik Sk, mungkin beliau sedang membayangkan.. segala taktik untuk pemain
nak sepak ke kiri ke
nak tendang ke kanan ke
nak lipat ke
nak terbalik ke..
gitu... hahahaha.
 
 
Sebelum sepak mula malam tadi.
mesti debar-debar
(gambar dari fb JST)
 
 
Jorge Pereyra Diaz
Pemain yang mencipta hatrik malam tadi
Seronok sangat bila tengok Diaz menggelecek bola
sehingga merasakan seolah-olah hanya dirinya berada di padang
Go go Diaz
(gambar JST)
 

 
Kerap juga jumpa Diaz sebenarnya
cuma tak pernah bergambar
Iman rasanya yang pernah bergambar dengan Diaz sebelum ni
Sk kunun-kunun low profile.. hahaha

Errr... nampak tak ada pemerhati???

 
 Lucero sekali lagi memecah gawang
pada minit ke 47
go go go Lucero



 Tinggi giler Lucero

 

 
Kunalan dan pemain import yang tak pernah dapat main
sebab dah kena 10 kad merah
hahahaha
 


 S Chanturu, Gary Stevan Hobart dan Sasikumar
semua hero yang hebat di padang
kebanggaan 1 Malaysia
 


 
Marcos Antonio dan Harris Harun
dua pemain import
yang selalu namanya dilaung-laung
 
 
Garang di padang
rupanya suami yang penyanyang
 


Azammudin Akil
jeles betul tengok pemain bola
yang selim-selim
 
Sk ni sebenarnya walaupun bersuamikan pemain bola
tapi tak faham pun pasal bola ni
jadi janganlah nak tanya banyak-banyak
sikit-sikit tu tahulah
 
Betul.. Pak Inche bekas pemain bola
skuad remaja Kedah
di zaman remajanya
bagaimanapun terpaksa pencen awal
kerana mengalami kecederaan lutut
dan selepas mendapat tawaran bekerja
di NSTP
 


 
Fazly Mazlan
banyak kelibatnya malam tadi
pemain JDT bertaraf bintang ni
 
 
ale ale
ale ale
ale ale ale ale
hehehehe
 

 
Aidil Zafuan
berhati mulia tau
masa duduk-duduk di lobi
datang seorang uncle yang agak berumur
Uncle tu tak kenal pun Aidil ni pemain bola
ditanya macam-macam
Aidil layan jer.. hahaha
rasanya kalau orang lain
mungkin malas nak layan
apek tu menceceh.. heheheh
 


 
Amri Yahaya
Antara bintang yang menyinar dan ramai peminat
Sk masih ingat semasa ke Kedah
dari pagi.. tengahari.. malam
ada jer yang ajak bergambar
dan senyumannya tak pernah lekang di depan kamera
 
Gambar ni diambil
sebelum mereka berangkat ke Stadium Shah Alam
 


 
Kapten Safiq Rahim yang tak kelihatan malam tadi
kerana mengalami kecederaan
 
Sk merakam kenangan
sebelum Safiq menaiki bas
walaupun tergesa-gesa
namun senyum ikhlas
 
 
 

Nazrin Nawi
 
Sk tak ke stadium pun malam final tu
lepas hantar ER, Sk terus pulang ke hotel
dan menyaksikan perlawanan akhir dari kaca tv
ER kata, nanti dia akan whatsapp bagitahu sama ada Sk kena ambil dia
atau dia pulang bersama team jdt
 
Jadi, Sk tunggu di lobi
tunggu whatsapp ER yang tak masuk-masuk
rupanya dia whatsapp Iman sebab Iman yang tanya nak ambil ke tidak
tapi bateri Iman mati.. hahaha
Tunggu punya tunggu akhirnya berjaya jugak telefon
rupanya dia dah dalam perjalanan balik bersama team jdt
tiga bas malam tu
 
Jadi gambar ni diambil dalam suasana kemeriahan
di lobi
Happy sangat Nazrin masa tu
oiiii.. siapa yang tak gembira, kannn...
 


 
Mahali Jasuli
tak ingat dah berapa kali jumpa Mahali
dulu-dulu selalu jumpa di Singapura
ketika Mahali mewakili Harimau Muda
 


 
Tak sia-sia melepak di lobi
tak sangka Piala FA akan dibawa ke sini
tak sangka dapat bergambar dengan Piala FA
 


 
dapat pegang sendiri
angkat sendiri
berat kemainnnnnnn!!!!
 

 
Lucero, Diaz dan Mahali
 


 
syukurrrrr
 

 
 
Hidup Johor Demi Johor
 
Wassalam.

1 comment:

  1. Bangga sebagai Johorean... tahniah JDT, mlm tadi menang lagi! Bestnya SK dapat julang piala tu.

    final tu anak kak rose pun ade g stadium shah alam... tinggalkan kami berdua berjimba2 di lost world of tambun tu.. gelang dah ade, tapi nak jugak g stadium tu. rugi satu gelang!

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

RETREAT DI MERSING - HARI PERTAMA

Assalamualaikum... APABILA diberitahu bahawa Sk akan dihantar mengikuti satu kursus di Mersing terus rasa senak perut  hati jadi li...