MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, May 31, 2016

IKAN BAKAR ANJUNG BATU

Assalamualaikum...

BELUM habis agenda makan. Kali ini kami ke Medan Ikan Bakar di Anjung Batu. Ini memang tempat kegemaran ER dan Sk setiap kali hendak menikmati nasi lemak dan ikan bakar di Melaka. Tempat yang agak tenang jauh dari hiruk pikuk manusia. Tapi malam tu Anjung Batu meriah.. mungkin kerana hujung minggu dan cutu sekolah pula.


Kali ini ajak famili Angah join.
Ajak Along katanya ada hal pula.
semua memang tak dirancang langsung kebetulan Angah kata nak singgah kedai Encik Kamal kawannya tu.
tu yang Sk suruh tunggu di sana sebelum kami sama-sama bergerak ke Anjung Batu.


Kami ambil hidangan wajib sahaja.
ikan Jenahak bakar yang sangat besar.. 
jadi ambil dua ekor sahaja 
sebab dah tahu nanti tukang masak akan belah dua.

Ambil sotong dan kupang sambal yang jadi feberet budak-budak ni.
cuma Iman jer yang tak pandai makan kupang.


Tengah-tengah tunggu ikan
tiba sebuah bas rombongan pelajar dari mana tah.
terus meriah giler.


Ibu tak makan nasi
takut sakit perut katanya sebab jauh lagi perjalanan. Jadi ratah lauk je la.


Terima kasih Pak Inche yang sudi belanja.
Semoga Allah melimpahkan lagi sumber kewangan yang banyak dan rezeki yang mewah padamu.. Amiiinnn Ya Rabb.

Wassalam.

1 comment:

  1. Alhamdulillah... kenyanglah untuk sampai destinasi
    Cuma ibu lain pulak tak mahu kenyang kalau dlm perjalanan ye..

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?