MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, May 31, 2016

SPAGHETTI BOLOGNESE

Assalamualaikum...

WALAUPUN Sk berhajat tak mahu memasak semalam, tapi semua tu hanya angan-angan. Dua benda yang Sk kena masak juga iaitu masak air.. hehehehe dan bila tengahari tu Iman mengadu lapar dan katanya nak makan Spaghetti Bolognese.. jadi kita layankan aje. Pak Inche pulak satu hari tak ada di rumah. Amboi.. amboi.. amboi... dia suruh kita cuti tapi dia pulak pergi kerja. Tapi okey jugak, dapatlah Sk sambung sesi melepak.. hahahah.


Tak susah mana pun masak spaghetti ni. 
Kalau malas alamatnya laparlah.
Kalau harapkan nak beli jer.. mati laaa.
Kalau harapkan orang nak masakkan jer.. habislahhh.. huhuhu.

Sambil masak pun boleh sediakan bahan-bahan
Tak perlu nak berperang sangat.

Sk sediakan sos bolognesenya dahulu.
Disebabkan tiada stok daging kisar,
Sk gunakan sosej.
Sambil panaskan kuali dan minyak zaitun pun boleh 
Cincang bawang putih
Potong dadu bawang besar
Dan hiris nipis sosej
Sk gunakan setengah botol sos tradisional prego
Dan setengah tin tomato puri.
Masak dengan api kecil sampai mendidih.. 
Masukkan garam secukup rasa
dan sedikit serbuk lada hitam.
kacau.. kacau... siapppp!!

Kemudian baru rebus spaghetti.
Boleh jer nak rebus serentak dengan masak sos
Tapi Sk nak makan panas-panas.

Sambil rebus spaghetti sambil mendobi..
Terror tak???

Didihkan air
masukkan sedikit minyak
dan garam

Jangan lupa semak masa merebus pada paket spaghetti dan setkan alarm pulak.
Siap rebus spaghetti
Kain pun dah siap di gantung ke hanger.
Itulah perempuan.. 

Spaghetti yang dah siap rebus tu
Angkat dan toskan.
Gaul dengan sedikit mentega
Atau lepa susu
Kemudian taburkan daun parsley cincang dalam botol tu.

Bolehlah dihidang bersama sos bolognese tadi.
Tiga kali Iman ulang makan tauuu.

Hingga jumpa lagi.
Wassalam.

1 comment:

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?