MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, May 17, 2016

SUMBAT 3


Assalamualaikum...

ADA yang tersumbat ke kepala otaknya
atau hatinya dengan cerita Sumbat Sk ni??
Hahahaha.. ampunnn.. jangan marah Sk tau.

Hari balik.. hari ketiga bersarapan di Paya Serai,
rasa macam nak melompat bintang bila nampak
Pulut Kuning bersama Rendang Kambing dalam buffet.
Waaaa... ni mesti pasal JDT menang piala FA.. kan.. kan.. kannnn..
Alhamdulillah.
Lama tau Sk teringin nak makan pulut kuning ni.
Dan ini pertama kali Sk makan rendang kambing.
Sedappp... mabeles!!
 

Rasa nak makan banyak-banyak
tapi sabaq na
sila kontrol diri tu sikit
 

 
Makan western pulak
Scarmble Egg
Potato Bakes With Herbs
Wedges
Kacang Panggang
dan entah apa-apa lagi campak jer dalam pinggan
 

 
 
Dah tak tahu nak makan apa sebenarnya
Ada kuih-kuih tradisional
kuih bom
pulut bungkus
talam
makan roti ceklat
jagung
dan salad buah
 


 
Iman kata donut sedap
Mintak dia ambilkan satu
diambilnya empat.. huhu
 
Lepas makan balik bilik kemas-kemas sikit
dan terus check out
hati dah sampai Tanah Jauhar
jasad jer yang ada di sini.. hihi
 


 
Lepas tu singgah ke IOI City Mall
tujuannya untuk cari bateri baru
semakfon ER yang tak boleh mengecaj
dah dapat bateri mesej whatsapp masuk bertalu-talu
nak mintak story bola
carilah tempat duduk
untuk membuka laptop
nak cari kedai mamak memang tak ada
ke Starbuck la kita
terus Iman senyum lebar sampai ke telinga
 

 
 
Berapa kerap anda ke Starbuck?
Sk setahun belum tahu sekali
hahahah
 



 
ER bukan orangnya
yang akan makan di Hentian Rehat & Rawat
kecuali terpaksa
jadi.. kami keluar highway Pagoh
menuju ke Batu Pahat
niat di hati nak makan Mee Racun
tapi sayangnya Warung Mee Racun di Jalan Sultanah
telah diroboh
tak tahu ke mana mereka berpindah
dalam perjalanan tu
Mee Racun depan Pine Tree Hotel juga tutup
maka kami singgah di Rengit Coffee
 
 
Strawberry Smoothies pilihan Sk
dalam gambar dihidang dalam gelas
bila dapat lain pulak cara
sampai rasa kecewa
rupanya bagus juga
sebab bila tak habis
boleh bawa terus masuk kereta.. hehehe
 


 
Pilihan Iman Cappucino
jarang dia mintak air panas
tapi sebab tengok dalam gambar
macam comel
macam cantik
terus hati tertarik
tapi yang tak best
taklah secantik dan secomel
dalam gambar
 
kena bancuh gula sendiri
terus langsung jadi tak cantik
dan tak comel
huwa huwa huwa
 


 
ER pilih
Nasi Ayam Kung Pao
Sedapppp.. Sk rekomen
 


 
Pilihan Iman
 
Nasi Ayam Lemon
Ayam sedap
tapi nasi disiram pulak dengan kuah kari
dah kenapa??
 


 
Pilihan Sk
Chicken Roulade
bolehlah...
burppppp!
 


 
Lepas tu tanam azam
nak diet
tak nak makan nasi
sampai sekarang
belum terlaksana
tak dapat nasi
nampak mata putih aje
hahahha
 


Anak bapak
tapi kalau tengok perangai berebut
macam abang dengan adik
kadang berebut peha ayam
kadang berebut jus dalam peti sejuk
kadang berebut coklat
rasa macam nak seligi jer dua2
hahahaha

tamat :)))


3 comments:

  1. Wah yg pulut kuning dangn rendang kambing tu buat CH telan air liur dupuloh kali SK..
    Macam nak mencari pulak pulut kuning ni tau..
    Cepat scroll laju2 tak mau tengok gambar mknn yg sedap tu :D

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum SK...tengok pulut kuning tu sedap jer...semuanya sedap2...jalan2 cari mkn kn...:)

    ReplyDelete
  3. hai Seri
    kaknoor pun melompat bagai nak rak tengok pulut kuning tu
    tapi lompat punya lompat puluit tu takdak jugak huaaaaaaaaaaaaa
    tunggu lahhh kaknoor balik Brunei rendang kepala kambing nanti kaknoor buattt haha...

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?