MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Wednesday, January 11, 2017

LAUK MALAM TADI

Assalamualaikum...


Image may contain: food

SEMALAM petang bersemangat Sk memasak. Kunun nak bagi kejutan pada Pak Inche masak lauk kegemarannya. Tup tup dia hantar whatsapp bagitahu yang dia balik lambat sebab ada sesi food testing sempena Chinese New Year di Pulai Spring. Hurmmm, disebabkan dah masak nasi, dah rendam udang maka kita teruskan sajalah agenda masak Sambal Udang Petai. 

Cili kering yang Sk beli siap bungkus di Giant ni amat pedas. Pijor bibir dibuatnya. Lepas makan rasa macam Angelina Jolie, kah kah kah. Kalau tengok pada cili tu bukanlah jenis yang pedas. Dahlah SK beli dua bungkus. Tapi bagusnya bila cili kita pedas ni, kita dapat kawal pengambilan sambal tu sebab cili yang pedas ni tak menipu. Yang menipu yang tak pedas tu. Kita bubuhlah banyak-banyak dalam pinggan sebab tak pedas, kan. Sudahnya menderita sakit perut, gituuu.

Image may contain: food and outdoor

Sayur brokoli pun dah hampir layu, kita goreng gitu-gitu dengan cendawan pun sedap.
Brokoli ni kesukaan Sk dan Iman. Ratah macam tu saja pun suka. Iman pun sekarang makan tak memilih sangat. Tomato ke, lobak ke, bawang ke, cili semua dia makan. Dah tak ada lagi nampak potongan bawang kat tepi pinggan macam dulu-dulu.

Eh! Cerita Legend Of The Blue Sea tu, nanti Sk sambung ya apa yang berlaku apabila Si Duyung berenang ke Seoul. Sk suka cerita ni bukan sahaja sebab ada kisah duyung tapi juga kerana kaitan antara zaman silam dengan zaman kini. Begitu juga konflik yang berlaku dalam keluarga Joon Jae. Kalau cerita cintan cintun sangat tu Sk pun tak minat. Tapi.. cerita Korea memang selalunya sweet kan... huwa huwa huwa.









5 comments:

  1. Sedapnya sambal udang petai ni..
    Mujur dah makan minggu sudah..
    :D

    ReplyDelete
  2. Anak dara dah remaja dah tahu mana yg baik utk kesihatan tu yg dia makan SK

    Macam tahu aje kakak nak baca kisah selanjutnya ikan duyung tu ye:)

    ReplyDelete
  3. Wow! menyelerakan udang petai tu...

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

KEK OH KEK!

Assalamualaikum... DAH sarapan ke tu? Sk ni dah dua hari berturut-turut sarapan dengan kek yang superrr duperrrr jelita. Meh tayang sikit...