MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Sunday, October 1, 2017

MAKAN DI MAK LAM SEAFOOD

Assalamualaikum...

KALAU rasa nak makan, jauh-jauh pun sanggup pergi.  Kali ini kami ke Mak Lam Seafood yang terletak di Teluk Sengat.  Teluk Sengat ni suatu ketika dulu juga dikenali sebagai Johor Lama.  Ramai yang kata Mak Lam antara gerai yang menyediakan hidangan sedap di Teluk Sengat.

Pernah beberapa kali ke Teluk Sengat tapi tak ingat pernah makan di Mak Lam ke tidak,  hehe.  Okey,  kali ni kita cubalah,  betul ke sedap giler makan di Mak Lam ni.
Sebenarnya sebelum tu kakak Sk,  Angah post gambar makan nasi goreng berlauk di Mak Lam tu yang meronta-ronta hati nak pergi,  huhuhu. Kami pergi makan di gerai Mak Lam depan jeti tu. 


Tak seperti yang dibayangkan langsung ya
Kalau macam ni lah ropenyer baik kami makan di JB aje.
Sebabnya ingatkan udang tu dia buat lauk letak tepi nasi goreng,  gitu. 
Udang tu ada dalam 5 ekor dalam nasi goreng. 


Nasi Goreng Special Teluk Sengat
Ingatkan apalah yang special.. 
Bagi Sk ini langsung tak special.
Sama dengan rasa nasi goreng Iman cuma yang ni ada udang 2 ekor,  ketam separuh dan hirisan sotong,  daging dan ayam. 


Encik Rizar minta nasi putih dengan lauk Sotong Sambal dan Kailan Ikan Masin. 
Okry,  dua lauk ni sedap,  dapatlah kami mengecek lawankan dengan nasi goreng kami tu. 


Minta jugak Siakap Tiga Rasa.
Ikan siakap digoreng sempurna dicurahkan sos tiga rasa
Tapi bagi Sk macam Sweet Sour aje,  rasa pedas tu cuma datang dari cili padi potong dalam sos tomato,  hurmmm. 
Tapi Iman suka pulak. 

Yang kami bayangkan... 


Nasi goreng berlauk macam ni
Dan ini Nasi Goreng Special Teluk Sengat yang Izzat dapat..  Ishhh..  Apasal menu diorang tak standard yek,  sekejap begitu..  Sekejap begini. 


Nasi Goreng Siakap Sambal
Ni Abang Jamal punya masa pergi makan minggu sebelumnya. 
Tu yang kami ingat nasi goreng semua akan dapat jenis berlauk macam ni. 

Bila bayar tak ada resit ya
Macam kat kedai mamak,  kita kena sebut balik menu apa yang kita makan barulah dia kira dengan calculator,  huhu


3 comments:

  1. Sekurang2nya dapat rasa sendiri.
    Selalunya dapat tenguk gambar atau orang cerita aje.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum seri...nape jadi mcm tu kn...lain org lain caranya...ni mesti tukang masak ada ramai...jadi bila kena tukang masak yg pro jadi menarik la menu yg kita order tu kot...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  3. Mak oi, lelain eh, lenkali kena gi kedai tuh, tunjuk gambar..yg kedai awak viral..sebab makanan cmni, cmtuh....baru dia buat balik gaya tuh..ahahhaha...

    Tak pernah gi, nanti nak try..hewheww........boleh review jugak.ahahha

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

INAYAH - AKU MAHU PULANG

Assalamualaikum... Alhamdulillah. Akhirnya, Telemovie INAYAH akan ditayangkan di Astro Citra pada hari Ahad,  22 Oktober 2017 jam 10 ma...