CHEESE TART ALA MONOGRAM CAKE

Assalamualaikum...


SERABUT jugak kepala Sk ni memikiokan Cheese Tart untuk Ommol. 
Iman kata,  bajet dia RM15 aje..  Kahhhhhh! 
Nangis oi..  Cream Cheese aje pon dah RM10 seketul yang 250 gm. 
Tapikan,  Sk masih ingat lagi masa hari jadi Iman hari tu,  
Ommol tak berkira langsung keluarkan duit dia untuk beli kek hari jadi Iman.
 Sk pun fikir nak buat sesuatu yang menggembirakan Ommol. 
Comel kan Ommol!


Tadaaaaaaaaaaa!!
Memang rezeki Ommol.. 
Sebenarnya Sk ingat memang nak buat Fancy Nutella Tart untuk Ommol
tapi lahaiiiii malas sungguh nak singgah Giant atau Jusco untuk beli strawberry.
Maslee kat Taman Teratai tu pulak kadang-kadang tak ada strawberry jadi malas nak melintas ke sana
tambah dengan traffic jam kat traffic light tukan.

Balik tu, Sk singgah pasaraya kecik dekat taman perumahan Sk
dan ternampaklahhhhhhhhh buah strawberry bukan main posing lagi
tak pernah-pernah ada strawberry jual kat situ tau
Memang rezeki Ommol lahhhh


Ada anggur hitam jugak.
Maka terjadilah Cheese Tart ala-ala monogram cake ni
Tak apalah terlebih-lebih belanjanya.. demi untuk Ommol
yang selalu happykan Iman..
maklumlah Iman tu anak tunggul tunggal
Tak ada adik beradik
Menumpang kasih dengan kawan-kawan
Sepupu sepapat dan mak-mak sedara aje
lebihnya ngan kucing-kucing.. hehehe
ni pon Si Iman belum bayau lagi... 
Huwa huwa huwa

4 comments:

  1. ahahaha...ada pulak anak tunggul kat situ XD

    comel monogram cheese tart ni..boleh gak lenkali susun dalam bentuk huruf atau nombor..then hias atas chese tart tu, jadi monogram betul2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq100 Sunah bagi idea utk monogram cheese tart.. Bleh buat lps ni tapi takut bila dibawa berterabur nombor & hurufnya.. Huhu

      Delete
  2. macam senang je tengok dia buat cheesetart montok ni.
    JanjiKita

    ReplyDelete

Tak nak komen ? .
Urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :) ..