DOBI LAYAN DIRI

Assalamualaikum...

RUTIN beberapa kali seminggu sekarang.. Lepas hantar Iman ke sekolah,  singgah dobi, keringkan baju yang telah siap dibasuh di rumah. Kalau masa untuk masuk kerja lambat lagi,  lipat siap-siap. Balik rumah tinggal susun dalam almari.  Dah tak ada lagi masalah baju tak berlipat,  hehehe.
Keringkan baju 24 minit aje. 
Lipat macam pakar,  15 minit. 
Kalau nasib tak baik punch card merah tapi itu jarang-jarang berlaku.
Yang selalu berlaku,  tengah tunggu baju kering,  tetiba sakit perut..  Aduyaiii. 
Dobi pilihan Sk,  Laundry Bar. 
Sebab tong drum yang besar dan baju yang cukup kering bila dikeluarkan dari mesin. 
RM4 sekali kering,  oklah tu. 
Dah sakit ketiak ni rasa mengangkat tangan sidai baju..  Kahhhhhhh!! 

2 comments:

  1. Dah ada kemudahan, dapat meringankan beban dan tugas seharian.

    ReplyDelete
  2. salam
    jangan keringkan bra dan panties, nanti wire cepat patah serta, kerrawang kerrawang benang jadi tajam.. tu basuh sidai kering je.

    Kita orang kat sini jemur dalam rumah je.. kering la juga.. elak pakai dryer untuk elastic fabrics.

    wsalam

    ReplyDelete

Tak nak komen ? .
Urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :) ..