BABY KAILAN GORENG OYSTER

Assalamualaikum...


TIDAK lengkap hidangan Ikan Stim tanpa Baby Kailan Goreng Oyster ni.  
Boleh dikatakan sayur wajib tau kalau tak ada sayur ni masak ikan stim pun boleh kansel! 

Baby Kailan Goreng Osyter

Baby Kailan dicuci bersih
Minyak untuk menumis
Bawang putih cincang
Sedikit halia hiris halus
Sos Tiram
Sesudu kecil tepung jagung bancuh dengan sedikit air

1. Tumis bawang putih dan halia hingga agak garing
2. Masukkan baby kailan,  goreng bersama.
3. Tuang sos tiram, gaul rata
4. Tolak sayur ke tepi,  tuangkan air tepung jagung,  kacau hingga pekat
5. Kemudian gaulkan sayur dan sos sebati
Siappp! 

6 comments:

  1. hipster kauuu nama masakan kak seri..hahahah! laju2 aku klik, rupanya kailan sos tiram..

    ReplyDelete
  2. hahhahhaa.....patutler kak sun kata hipster....ain pon terfikir.. oyster? hahahhahaaa....okayy dah baca komen kak sun baru paham....

    ReplyDelete
  3. Kalau kita tak suka letak tepung jagung, nanti jadi pekat likat, suka cecair asli kuahnya..eh betul ke ayat... hahahaha

    ReplyDelete
  4. lapor terus tengok ambao ni pagi-pagi kak seri

    ReplyDelete
  5. boleh try..selalu goreng kailan ikan masin je,...yummy

    ReplyDelete
  6. Sedapnyaaaa....lama tak makan baby kailan..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih