MAKAN DI ONG SHUN SEAFOOD RESTAURANT

Assalamualaikum...


IMAN kata,  kita ni na aje makan di Seafood Rest tapi semua yang kita order makanan darat πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Memang macam tulah selalunya
Kalau nak makan udang dan ketam kena masak sendiri baru berbaloi. 
Pergi sini makan yang mur mur sudah janji kenyang..  Gituuuu.. 


Baby Kailan Goreng Oyster
Sayur wajib setiap kali makan di luar. 


Daging Masak Lada Hitam
Sejak pertama kali makan dulu memang tak pernah miss order
Dagingnya lembut dan rencah lada hitam yang ngam sangat rasanya. 


Sotong Sambal. 
Dah tak se-kick dulu. 
Mungkin orang lain yang masak. 
Rasa cili tak seimbang dengan bawang.
Rasa pedas mendominasi masakan. 


Broccoli Scallops 
Pak Inche kata kena makan sayur banyak-banyak supaya sihat. 
Tapi,  Sk juga tukang perabeh sayur. 


Chicken Lemon
Sedap macam selalu
Tapi Sk tak minat sangat
Lagi suka Salted Butter Chicken
Tapi kita makan aje la apa-apapun
Order lauk banyak-banyak nanti Sk jugak yang jadi tong sampahnya
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

3 comments:

  1. Hahahhaha uiiii bukan tong sampah lerrrr..bank makanan...sedap sikit bunyinye πŸ˜‚

    ReplyDelete
  2. Yang best sekali cilipadi hijau tu haha baru kick kan

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih