NUTELLA FRENCH TOAST

Assalamualaikum...

ISTIMEWA untuk bonda katanya,  semalam Iman bersungguh-sungguh buatkan Nutella French Toast ni. 


Nutella French Toast
Sumber : Khairulaming

Sapu roti dengan nutella tebal-tebal. 
Lapiskan dengan sekeping lagi roti. 
Pecahkan telur,  letak sedikit garam. 
Panaskan sedikit mentega dalam kuali leper. 
Celup roti dalam telur. Goreng di atas kuali leper sehingga masak,  terbalikkan.  Goreng sehingga masak sempurna. 
Angkat dan potong dua. 
Taburkan sedikit gula icing. 

Meleleh nutellanya kooo...


7 comments:

  1. nak buatlah sarapan pagi esok kak seri.. hehehe

    ReplyDelete
  2. bukan nutella jer yang meleleh, ailio pun sama, hihi

    ReplyDelete
  3. meleleh air lior...makan tengah panas² tu sedap

    ReplyDelete
  4. adik ku iman, bolehkah buatkan satu set untuk kak ain yang comel ni. hhahahaha 🤣🤣🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  5. mekasih iman, nak buat masa family day nanti kan?

    ReplyDelete
  6. alaaa sedapnya ni !! pastu nutella leleh2 pergh !!

    ReplyDelete
  7. permisi min numpang share ya :)
    ingin mendapatkan uang banyak dengan cara cepat di f@ns*p0ker || add pin black.berry 55F97BD0
    segera dapatkan promonya dan menangkan uang jutaan rupiah hanya dengan minimal deposit 10.000
    ayo buruannn ditunggu apa lagi cepetan daftar ya ditunggu lo ^^

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih