BUFFET RAMADHAN 'JOM MAKAN' DI DOUBLE TREE BY HILTON - Alam Sari Di Tanah Jauhar

BUFFET RAMADHAN 'JOM MAKAN' DI DOUBLE TREE BY HILTON

Assalamualaikum…

SEMPENA Ramadhan yang bakal menjelang, Sk ingin mengajak anda untuk menjadikan hotel Hilton di Malaysia sebagai salah satu pilihan untuk berbuka puasa dan menikmati pengalaman serta perjalanan budaya makanan asli di rantau ini. Ingin mengulangi kejayaan tema "Jom Makan" pada tahun lalu, Ramadhan memberikan ilham kepada Hilton Hotel Malaysia tentang makanan dan kebudayaan serta semangat memberi dan menerima dengan menggalakkan tetamu menjamu selera bersama-sama. Keunikan dan kepelbagaian makanan kita menjadikan tema "Jom Makan" begitu sinonim dan sering diucapkan oleh rakyat Malaysia. Waktu makan inilah kita akan berkumpul dan meraikan orang yang tersayang.

Sepanjang Ramadhan ini, Hilton Hotel di Malaysia dengan bertemakan 'Heritage Malaysia' , Hilton akan menonjolkan aneka masakan kegemaran Malaysia. Dengan lebih 150 masakan autentik yang disajikan dari pelbagai rempah ratus pasti sukar membuat pilihan yang mana kegemaran kerana semuanya pasti menjanjikan rasa yang sukar dilupakan.


 Aneka Kerabu & Ulam – Ulaman

Kerabu Daging, Kerabu Taugeh, Kerabu Kacang Botol, Kerabu Mangga, Kerabu Soo Hoon, Kerabu Ayam, Somtam
Hinava Ikan, Umai Udang, Ulam Raja, Ulam Selom, Ulam Pegaga

 


Sambal, Keropok & Jeruk

Sambal Belacan, Sambal Mangga, Sambal Hitam, Sambal Cili Hijau, Cencaluk, Budu, Jeruk Kedondong, Jeruk Sengkuang Jeruk Buah Pala, Jeruk Buah Salak, Jeruk Betik, Jeruk Mangga, Jeruk Jambu Batu, Jeruk Buah Kelubi
Keropok Ikan, Keropok Sayuran, Keropok Udang, Papadom, Emping Malinjao

Salad Bar
Arugula, Lolo Rosso, Radicchio, Iceberg, Frisee, Romaine
1000 Island, Caesar Dressing, Lemon Dressing, Beetroot, Cucumber, Onion, Gherkin, Eggs, Olive, Radish, Tomato, Capers Crouton, Crispy Veal, Parmesan

Appetizers

Grilled Lemon Herb Mediterranean Chicken Salad, Slow Roasted Dill Salmon, Baked Fennel
Orange Segments, Panzanella Salad 


Live! Action

Popiah Basah
Rojak Buah, Gado – Gado, Rojak Petis




Seafood on Ice
Prawn, Black Mussels, Half Shell Scallops, Hamaguri Clam

Sashimi on Ice
Salmon, Tuna, Butterfish, Octopus

Fresh Oyster
Seasonal Oyster & Condiments


Malay Kitchen

 

 


Heart Warmers
Seafood Chowder, Local Spices Soup, Lamb, Beef, Chicken, Oxtail, Tripe, Lung, Roti Bengali

Fish on the Grill
Ikan Kembung, Ikan Cencaru, Ikan Tilapia,
Sambal Portugis, Sambal Tumis, Air Asam, Cili Kicap, (Melaka)


Noodle Station
Laksa Johor, Mee Bandung, Mihun Sup Utara, Asam Laksa

Bakar – Bakar

Lamb, Beef, Chicken, Tripe Satay, Cucumber, Rice Cake, Onion, Peanut Sauce
Otak-Otak, Pepes Ayam, Pulut Panggang
 


Gulai & Bubur
Bubur Lambuk & Daging Gulai Kawah Dan Rebung
 
Malay Main Course

Udang Harimau Masak Tuhau Cili Api (Sabah)

Rendang Tok (Perak)

Sotong Goreng Kunyit (Kelantan)

Ayam Masak Merah (Selangor)

Terung Belado (Negeri Sembilan)

Pindang Ikan Tenggiri Dan Timun (Terengganu)

Masak Lemak Pisang Muda (Negeri Sembilan)
Craving for Carvings
Marinated Harissa Carcass of Lamb (Kambing Golek)
Baked Whole Fish of the Day,
Lemon Butter Sauce and Chimichurri


Nasi Beriani Gam Kambing, Dhalca Sayuran, Papadom, Acar Jelatah
Sweet Potato, Sautéed Mixed Vegetable
Peppercorn Sauce, Mushroom Sauce, Au jus, Chimichurri Sauce, Mint Sauce


Raya Specials
Lontong, Lemang, Ketupat Palas, Ketupat Buloh, Burasak
Chicken and Beef Rendang, Serunding Ayam, Serunding Kelapa
Serunding Daging, Kuah Kacang

Chinese Kitchen
From Traditional Clay Oven
Double Boiled Chicken Soup

Hainanese Chicken Rice
Freshly Roasted From the Oven Served With the Flavour Fragrant Rice
Clear Soup, Accompanied By Tomato, Cucumber, Soya Sauce, Chili Sauce and Ginger Sauce

From the Boiler Broth and Stocks, Noodle and Vegetables
Prawn Broth, Curry Laksa
Yellow Noodles, Kway Teow, Instant Noodle, Soba, Loh Shu Fun, Mee Hoon
Shitake Mushroom, Sheminji Mushroom, Button Mushroom, Brown Mushroom, Oyster Mushroom,
Chicken Leg Mushroom and Straw Mushroom
Kailan, Choy Sam, Tieu Miew, Bean Sprout, Chinese Cabbage, Bok Choy And Pok Choy

From the Steamer
Har Kao, Siew Mai, Dumpling, Lotus Rice Parcel
Choice of Thai Chili Sauce, Sweet Sauce, Chili Sauce, Hoisin Sauce, Sambal Sauce and Soya Sesame Sauce
East Asian
Assorted Tempura and Condiments
Assorted Maki Roll & Inari

Under the Lamp
Saba Shioyaki
La Galbi (Korean Bbq Short Ribs)

Indian Kitchen 
From the Indian Clay pots
Dhall Palak Tadka
Lamb Kadai
Vegetable Makhani
Chicken Tandoori
Fish Tikka
Mushroom Do Pyza
Butter and Garlic Naan


Murtabak Ayam, Murtabak Kambing
 Lime Pickle, Mango Chutney, Ring Onion, Mint Chutney, Lime
Cucumber Raita, Papadom

Western Flair
Snapper Fillet, Orange Beurre Blanc
Beef Medallion, Thyme Juice
Cottage Pie
Sautéed Vegetable
Pilaf Rice, Olive, Raisin, Cashew, Crispy Onion
Corn on Cob

From the Wok
Fried Rice with Asparagus
Teochew Braised Duck 
Wok Fried Black Pepper Beef with Capsicum
Deep Fried Butter Oat Prawn
Stir Fried Kailan with Garlic Soya Sauce

Live Dessert Station

Mango Crepe Suzette
Fresh Cream, Mango Compote, Sabayon
Waffle, Assorted Condiments

Chocolate Fountain

Variety of Condiments and Fruit

Ice Cream Bar

Assorted Condiments

Candy Bar

Lollipop, Jelly Bean, Sour Strip, Cola, Raspberry

Dessert

Peach Tart
White Forest Cake
Fruit Tartlet
Strawberry Swiss Roll
Opera Slice
Coconut Pudding
Chocolate Brownies

Local Dessert Selection

Serawa Durian
Pulut Lemak Kukus/ Putu Mayam/ Roti Jala
Bubur Cha Cha
Bubur Pulut Hitam
Chilled Sea Coconut

Kuih- Muih


Aneka Kuih-Muih


Rempeyek, Batang Buruk, Cakar Ayam, Tart Nenas, Kuih Makmur, Bahulu, Biskut Kacang

Middle East Sweets

Assorted Dates, Fresh Dates, Basbousa, Baklava, Um Ali, Dates Cup Cakes



Ice Kacang & Cendol
Attap Seed, Sweet Corn, Peanut, Cincau, Buah Pala, Jelly, Kidney Bean, Red Bean,
Palm Sugar, Condensed Milk, Syrup and Many More..

Local Fresh Fruit Station

Watermelon, Pineapple, Papaya, Honey Dew, Seasonal Local Fruits


Thirst Quenchers
Teh Tarik, Nescafe Tarik
Kelapa Botak, Sirap Selasih, Sirap Bandung,
Soya Cincau, Air Tebu, Air Jagung
Apple, Mint & Lime, Berries, Lemon, Pineapple


All about Mango
Mango Sago
Mango Panna Cotta
Mango Cheese Cake
Mango Profiteroles
Mango Mille Feuille
Mango Mousse
Pulut Mangga

Jom dapatkan Early Bird Vouchers untuk Buka Puasa Buffet Dinner
mulai 15 Mac 2019 hingga 30 April 2019
Harga : RM158 nett (dewasa), RM79 nett (kanak-kanak)
Buka Puasa Buffet Dinner dari 1 Mei 2019 hingga 4 Jun 2019
Harga : RM178 net (dewasa), RM89 net (kanak-kanak)
6.30 pm hingga 10.30 pm

Juga Hari Raya Buffet Dinner pada 5 dan 6 Jun 2019
Harga : RM178 net (dewasa), RM89 net (kanak-kanak)

6.30 pm hingga 10.30 pm

Serta Raya Hi-Tea Buffet pada 5 dan 6 Jun 2019
Harga : RM108 net (dewasa), RM54 net (kanak-kanak)

Untuk pertanyaan dan tempahan, sila hubungi +07 2686 868 atau menghantar email ke JohorBahru.FB@hilton.com

Jom Makan bersama sahabat dan keluarga dan alami kelazatan masakan autentik bersama Hilton Hotel Malaysia!

5 comments:

  1. awalnya persiapan ramadhan. hehe.. tapi menu memang terbaek ni :)

    ReplyDelete
  2. macam banyak pulak kelainan dari tahun lepas kan..Menu pun sedap nampaknya tu

    ReplyDelete
  3. kita suka hinava ikan! walaupun takde dalam gambar, nak sebut juga..hahaha

    ReplyDelete
  4. Perghh tu baru scroll panjang dalam blog, belum lagi tengok live kat sana kann..banyak gilerr menu dia...

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih