SOTONG GORENG CENCALUK - Alam Sari Di Tanah Jauhar

SOTONG GORENG CENCALUK

Assalamualaikum...


LAUK belasahan ni namanya sebab dah jemu makan di luar dan dah jemu makan Sambal Sotong, heheheh. Beberapa minggu lepas, Pak Inche bertugas ke Melaka, balik dibawanya cencaluk sebotol padahal di rumah ni ada aje cencaluk. Tapi dia kata, yang dibeli tu versi pedas, sibuk suruh Sk masak ikan atau sotong bakar letak cencaluk. Eh, ingat senang ke nak jadikan ia sedap? Sebab, rasa masin cencaluk ni memang tak boleh bawa bincang.

Sudahnya, Sk gorengkan aje sotong ni dengan cencaluk setengah botol, hahaha. Eh, adalah letak bawang, cili padi, cuka dan gula. Akhir sekali campakkan pokok ketumbar. Resepi campak-campak ni tak nak tulis lah. Korang punya campak tak sedap macam Sk punya campak tau, hahahaha.
Ni dah tengah makan, baru teringat nak ambil gambar, maaflahh.. gambar tak cantik, huhu.

Jangan lupa goreng ikan masin bersama potongan bawang dan cili, baru lagi umphh!!

Jangan darah tinggi naik, sudah lerrr

5 comments:

  1. Kalau SA yang makan sure naik darah tinggi ni..tapi kalau setakat nak merasa maybe ok la kot..

    ReplyDelete
  2. lapo terus tengok gambo sotong mak inche

    ReplyDelete
  3. ayam steam cencaluk pun sodap gak...kasi pedas-pedas sikit

    ReplyDelete
  4. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih