MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Thursday, November 13, 2014

PERWIRAKU

ASSALAMUALAIKUM...

DULUUUUU.. SK minat sungguh dengan abang-abang askar. Dulu-dululah, masa zaman anak dara. Abang askar ni nampak ganteng.. gagah dan perkasa di mata, keh keh keh. Tapi.. tak ada jodoh. Tak ada abang askar yang meminang. Dan sebenarnya tak kenal dengan mana-mana abang askar pun. Bila berkawan dengan ER, SK tanya dia.. "kenapa u tak mo jadi askar?" Jawab ER, matanya rabun sebelah.. sebab tu tak dapat jadi askar. "Ooooo.. kalau u jadi askar, entah jumpa ke tidak kita ya," seloroh Sk pula... hihihi. Rupa-rupanya, bukan mudahlah menjadi isteri seorang askar. Sedang ER balik lambat sikit pun dah rasa tegang-tegang urat tengkuk ni, apatah lagi tak balik berhari-hari atau berbulan-bulan. Lebih parah kalau kena hantar ke luar negara.. mati berdiri SK ni agaknya.. agagaga..

Post ini SK share dari status seorang anak saudara yang merupakan isteri seorang perwira negara..

Mengapa tentera diberi skim gaji paling tinggi dalam perkhidmatan kerajaan selaras dengan Perlembagaan Malaysia dan seluruh dunia?

 Mesti ada sebabnya.

Orang ramai mengatakan sebab untuk menarik minat.

Mengapa kena perlu macam tu?

Sebabnya tiada siapa mahu bekerja siang dan malam untuk...
24 jam sehari.
7 hari seminggu.
365 hari setahun.
Dan bila-bila masa boleh dikerahkan.

Pepatah dalam tentera, "Setiap nafas dibayar sehingga tamat perkhidmatan!

Ada yang mengatakan tentera ni hanya duduk makan minum sambil kilat kasut dalam kem membazir beras dan biskut kerajaan.

Tapi mereka tidak pula berkata tentera melakukan operasi di perbatasan negara lebih kurang 2/3 bulan sekali pergi tinggalkan anak isteri, pelbagai eksesais dan aktiviti siang malam demi memastikan tentera sentiasa bersiap siaga apabila keadaan memerlukan, bertugas di kem 24/7/365, standby apabila ada rusuhan dan bencana alam dan lain-lain serta banyak lagi.

 Ibu bapa asyik bertanya kenapa tak balik kampung selalu

Isteri asyik bertanya kenapa selalu balik lambat

Isteri mengeluh Sabtu Ahad pun bekerja sampaikan anak-anak terbiar

Kenapa selalu kursus sana sini paling kurang sebulan

Kenapa eksesais sana sini

Banyak lagi tak larat nak cerita semua. Semua ini menambahkan tekanan.

Bila mengutamakan keluarga apabila ada penugasan penting dikatakan mengada-ngada tak pentingkan kerja.

Bila mengutamakan kerja, dibenci keluarga.

Nampak mudah untuk berkata "Utamakan mana yang penting dulu, realitinya tak semudah itu... Percayalah".

IKRAR KESATRIA:

BERIMAN kepada Tuhan dan BERTAQWA kepadanya.
SETIA kepada negara dan BERKORBAN demi kepentingannya tanpa mengenal menyerah.
MEMEGANG TEGUH disiplin tentera dan sentiasa menjunjung tinggi sikap keperwiraan dan kehormatan tentera.
MENGUTAMAKAN perlaksanaan tugas dengan jujur dan ikhlas.
MENYIMPAN rahsia negara dengan seketat-ketatnya.          


Sudah terang lagi bersuluh tentera sedia dikorbankan demi memastikan rakyat dapat tidur lena dan bahagia.

Bukan mengeluh, tetapi mengingatkan tentera juga manusia biasa punyai hati dan perasaan dan pada masa sama terpaksa mengutamakan tugas.

☑ Tetap Gagah Tetap Setia - TDM
☑ Sedia Berkorban - TLDM
☑ Sentiasa Di Angkasaraya - TUDM
 

Sama-sama kita doakan kesejahteraan rakyat ...  

 # KAMI SEMUA SATRIA NEGARA...


Gambar Hiasan

4 comments:

  1. Besar pengorbanan mereka demi kesejahteraan semua..
    Apa lagi ada yg sampai terkorban, jadi oku dan macam-macam lagi..

    ReplyDelete
  2. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  3. Samalah kak...hahahaha. Askar ke, polis ke...saya rasa diorang hensemmm jer...hahahaha. Membesar dikelilingi tentera, banyak kali juga kena ngorat masa tengah bergetah dulu...cuma jodoh tak sampai dengan mereka...hahahaha.

    ReplyDelete
  4. al fatihah untuk mereka semua
    yang tiada dan yang masih ada
    kerana perjuangan mereka tiada taranya..

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

KEK OH KEK!

Assalamualaikum... DAH sarapan ke tu? Sk ni dah dua hari berturut-turut sarapan dengan kek yang superrr duperrrr jelita. Meh tayang sikit...