PETUA CHEESE TART GEBU & RESEPI

Seri Kandi Tanah Jauhar
71
ASSALAMUALAIKUM...


ALHAMDULILLAH... selesai melunaskan tempahan blueberry cheese tart untuk minggu ini walaupun dalam jadual yang ketat. Skill mengetart pun dah mula kembali setelah lebih setahun Seri Kandi menutup kedai. Sebab itu kali ini Seri Kandi hanya membuka kedai pada setiap hujung minggu sahaja kerana takut badan Seri Kandi ini tak terbawa dan bagi melepaskan hajat penggemar-penggemar cheese tart Seri Kandi. Terima kasih Seri Kandi ucapkan kepada pelanggan yang setia dengan Seri Kandi dan juga pelanggan yang baru, terima kasih atas sokongan anda walaupun hanya melalui blog namun anda percaya dengan Seri Kandi.


Sebenarnya Seri Kandi menerima banyak permintaan tentang resepi cheese tart Seri Kandi dan ramai juga yang tanya kenapa cheese tart Seri Kandi begitu gebu dan tembam macam Seri Kandi, hehehe. Walaupun Seri Kandi dah beritahu link dan labels untuk mendapatkan resepi tersebut namun masih ada yang kata tak jumpa. Jadi Seri Kandi fikir mungkin mereka keliru kerana tidak silap Seri Kandi ada masukkan dua atau tiga resepi cheese tart yang berlainan. Baiklah, untuk pengetahuan anda, Seri Kandi sejak ligat berniaga cheese tart ini paling setia dengan resepi Kak Azita Zain iaitu resepi tart shell yang menggunakan margerin. Apa beza margerin dengan mentega?? Aaa.. yang itu Seri Kandi tak sempatlah nak jawab, google sendiri, okey.


Tentang rahsia ketembaboman krim cheese tart itu pula rasanya telahpun diberitahu oleh Kak Azita Zain iaitu jangan putar krim keju pada suhu bilik. Sebaiknya putar krim keju antara 30 hingga 45 minit selepas ia dikeluarkan dari peti sejuk. Telur pula mestilah segar dan seeloknya dari peti sejuk. Baiklah, Seri Kandi rasa setakat itulah sahaja yang dapat Seri Kandi bantu. Bagi yang masih tertanya-tanya, di sini Seri Kandi taipkan semula resepi Blueberry Cheese Tart yang Seri Kandi gunakan.


Blueberry Cheese Tart
Resepi : Kak Azita Zain

Bahan tart shell :
170 gm margerin
50 gm gula icing
1 telur C (Seri Kandi guna B)
1 st esen vanilla
290 gm tepung gandum

Cara-cara :
1. Pukul sekejap margerin dan gula icing dengan senduk kayu.
2. Masukkan telur dan esen vanilla, pukul dengan senduk kayu hingga sebati.
3. Masukkan tepung gandum dan uli hingga jadi doh.

(Update : Cairan dalam telur yang berbeza mungkin menjadikan sukatan tepung tidak semestinya 290 gm. Masukkan tepung sedikit2 apabila ia hampir hendak menjadi doh. Berhenti letak tepung apabila doh menjadi lembut dan tidak melekat di jari dan mangkuk. Terus meletak tepung mungkin akan menyebabkan doh anda menjadi agak keras.)

4. Tekan doh pada acuan tart, jangan terlalu  nipis dan jangan terlalu tebal.

(Update : SK ada menjual mesin manual tart juga. Boleh tengok di SINI)

5. Cucuk-cucuk sedikit  permukaan doh pada acuan dengan garfu.
6. Bakar dengan suhu 170 - 180 darjah selsius selama 25 minit.
7. Bila suam keluarkan dari acuan. (Cuma terbalikkan dan tart shell akan keluar sendiri, jangan cungkil)

Bahan Krim:
250 gm krim keju
50 gm gula kastor
1 telur B
1 st esen vanilla/ esen lemon

Cara-cara :
1. Pukul krim keju dan gula kastor menggunakan hand mixer.
2. Masukkan telur dan esen vanilla dan pukul lagi hingga sebati.
3. Masukkan dalam piping bag.
4. Ambil sedikit adunan krim keju dan letakkan pewarna biru atau ungu.

5. Masukkan filling blueberry dalam piping bag, picitkan secukupnya ke dalam tart shell.
6. Picitkan pula adunan krim keju tadi sehingga memenuhi ruang tart shell.
7. Gunakan lidi yang bersih dan lorekkan adunan krim yang berwarna di atas krim keju bagi membuat coraknya mengikut citarasa anda.
8. Bakar dengan suhu 170 darjah selsius selama 5 - 10 minit. Sentuh sedikit permukaan krim dengan jari jika tidak melekat bermakna telah masak. Jika masih melekat, tambah masa 1 atau 2 minit lagi.

Selamat mencuba.

Update 30 Jun 2014 :

Senarai produk terkini :

1. Blueberry Cheese Tart - RM16/ 25pcs
2. Black Forest Cheese Tart - RM17/25pcs
3. Red Velvet Cheese Tart - RM18/25pcs

* Perkhidmatan penghantaran ke kawasan berdekatan rumah sebanyak RM5 - RM8 (mengikut destinasi)
* Cara menempah : Hantar mesej ringkas ke facebook Seri Kandi Tanah Jauhar ATAU ke talian 012-7799705 dan Seri Kandi akan jawab, terima kasih.

MESIN TART SHELL

Lagi nak update : Disebabkan SK dapati, ramai sekali yang menjadikan entry ini sebagai rujukan, SK ingin ingatkan kepada kawan-kawan bahawa cheese tart ini perlulah dibiarkan sejuk di luar dahulu dan disimpan di dalam peti sejuk (chiller). Cheese Tart boleh bertahan sehingga 5 hari jika diletakkan di luar peti sejuk dan sehingga sebulan di dalam peti sejuk (jika tidak dimakan.. hehehe)

KLIK SINI UNTUK ENTRY TERKINI




Tags

Post a Comment

71Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. petua yg di tunggu2!! t.kasih kak yus :) lia dah lama x buat cheese tart kak... klu dekat mmg dah order da...

    ReplyDelete
  2. yus..cuba tepek gambar marjerin keluaran Buttercup tu..dalam tin ke?

    ReplyDelete
  3. Assalam sari mmg montoks cistat tu, mekasih berkongsi ilmu

    ReplyDelete
  4. Salam Sari, Terima kasih kerana memberi tips di atas. Tapi di sini saya ingin membuat pembetulan sikit, saya mohon maaf terlebih dahulu, mungkin saya silap selama ini, setahu saya dan seingat saya, Buttercup memang tidak pernah memgeluarkan product Butter, kerana ianya adalah Margerine...Buttercup hanya lah satu nama Brand sahaja dan bukan Butter.ramai yg confuse tentang isu ini kerana ingat Buttercup itu adalah Butter.

    Sekali lagi saya mohon maaf. Jika saya silap tolong perbetulkan info ini kerana semasa saya di Uni lagi dan saya telah diberitahu oleh pensyarah Marketing saya yg Buttercup hanyalah Jenama product keluaran syarikat itu dan bukan Butter.

    Terima kasih. Sila delete komen saya ini jika ianya salah atau menyinggung Sari.

    Kak Surya.

    ReplyDelete
  5. Wah...Kak Sari nie memang betul lah ikhlas. Biasanya orang berniaga semua tak nak share resipi. Tapi w/pun dah ada resipi, saya tetap tak akan buat sebab ada berbagai2 jenis vitamin yg seangkatan dengan M ada. Hihihi. Kalau dekat, teringin juga nak rasa.

    ReplyDelete
  6. Kakak semalam beli di Angsana Seri. Kakak memang suka cheese tart. Tak kiralah sedap tak sedap tekak org malas memang sedap memanjang.

    Belum kena yg Seri punya tu...

    ReplyDelete
  7. salam kak sari.. baru terfollow blog ni.. terlambat...alahai... sedapnya tart tu.. kalau dekat harus ku order..

    ReplyDelete
  8. salam yus, timekasih memberi tips...mmg teringin nk buat..tq sekali lagi..mintk izin amik resepi..zila66 :)

    ReplyDelete
  9. tips yg berguna nie seri..mmg x semua org boleh buat yg gebus ..smoga trus brkmbang biz tu:)

    ReplyDelete
  10. Nanti kalau Nur nak order.. Nur kol akak yek.. Nampak sedap sangat!

    ReplyDelete
  11. memang tembum dan sgt2 best dpt layan cheese tart time gini he he
    tq share resepi siap dgn petua2 tu semoga bertambah-tambah rezeki ye lepas ni..amin
    org yg tak kedekut ilmu ni tentu disenangi dan dipermudahkan rezekinya

    ReplyDelete
  12. tun x bertahun duk teringin nk buat cheesetart nih, smp skrg x buat2 lagi. hihi

    ReplyDelete
  13. tq share . luv this so much

    ReplyDelete
  14. teringin nak mencuba tp itu la shda xmakan cheese bagai nie..huhu

    ReplyDelete
  15. Salam..sis da mention tlur from peti ais kan..means gunakan sejuk or biar suhu biik dulu after kuarkn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh gunakan terus atau biarkan pada suhu bilik dulu. Telur simpan dalam peti ais supaya ia sentiasa segar sebelum digunakan. Tq atas soalan diberi... :-)

      Delete
  16. Salam..sis da mention tlur from peti ais kan..means gunakan sejuk or biar suhu biik dulu after kuarkn :)

    ReplyDelete
  17. Salam, Nizzeme, utk putar krim gunakan telur sejuk dari peti ais, utk pastri letakkan telur pada suhu bilik dahulu..

    maaf, lambat jawab soalan Nizzesme

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sis, bole x guna telur gred c utk krim?

      Delete
  18. Salam sis nk tanye acuan tart gune saiz apa ye?

    ReplyDelete
  19. alhamduillah...jumpa pla resepi ni...mohon copy resepi ye...tq....in shaa allah nak cuba...(kalo dtg rajin le..h.he..)

    ReplyDelete
  20. Tahniah sari sbb kembali buka kedai! sy pulok tutop kedai kejap sbb skrg ni tgh alahan..huhuhu... by the way, semoga trs sukses dgn produk br awak ye!act,br je tergrk nk tnya kt fb cemana cheese tu leh montoks+tembam... nt nk trylah.... :)

    ReplyDelete
  21. salam, kak Seri nak tanya,
    krim keju tu disimpan dalam peti sejuk? maksudnya freezer atau refrigerator?
    telur pulak? freezer atau refrigerator?
    sebab Kak Sari mention peti sejuk dan peti ais.. saya konfuse :p
    saya suka buat cheese tart di rumah, sebab mak saya suka makan.. :-) untuk kurangkan rasa lemak sebab makan banyak keju, saya letakkan sikit jus lemon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam..
      Krim tu simpan dalam refrigerator jer..
      Telur - refrigerator

      ooo.. peti sejuk ngan peti ais tu sama kok.. tak sama ye?? hihi.. ok, nanti akak edit ya.. terima kasih sebab prihatin..

      Delete
  22. assalamualaikum..resepi dan tips yg dicari dh ketemu..saya nk mahir buat tart sbb hubby sya mmg gemar mkn tart..lgipun sya ni baru brjinak2 dgn dunia pastry..tq kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga akan bertambah mahir nanti, pasti husband makin sayang nanti :-)))

      Delete
  23. As salam... Mohon bertny... Hehehe
    Erm akak knp yerk slps siap sumenye, n bl mkn kulit tart sy agak lembut n kurang ranggup bl dah di piping filling n cheese nye... Knp ye.. Mane slp sy ye??ada Any solution n tips x, kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, luv 2 b ibu...

      kena simpan dalam peti sejuk.. akak ada update kat entry ini..

      Delete
  24. silakan Intan, memang resepi ini untuk dikongsi..

    ReplyDelete
  25. salam kak...timaakasih sbb akk sudi share tip2 berguna dlm blog akk ni....seronok sgt dpt baca tips3 berguna...kak nk tny...nape ye bile dag siap bako..cheese sy jd menurun...tenkiu kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Wawawiwi... sepatutnya kalau gunakan cheese yg tinggi kualiti ia tidak menurun. Pastikan ia diputar sejuk.. sebaiknya kalau cuma 250gm, lepas keluarkan dari peti sejuk, potong2 sikit dan terus putar. Cuba lagi ya :-))))

      Delete
  26. assalamualaikum kak,.. tq share resepi y mmg sgt sedap nih! heee,, tp kan kak, knpe cheese sy ade y merekah di tengah dan kdg2 cheese tu mendap bila da siap di bakar,, xpun die mendap dr sehari ke sehari..? mohon penjelasan dr akak.. :)TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam, Adrenalin.. cheese merekah di tengah2 mungkin disebabkan terlebih bakar. Suhu oven tak sama, so lain kali lepas bakar dlm 7 - 8 minit, sentuh sikit (dengan jari) pmukaan krim, kalu tak melekat di jari maknanya dah masak. Kalau melekat tambah seminit dua masa bakar. Sentuh jer tau, jangan tekan kuat sgt. Cheese memang akan menurun selepas 4 hingga 5 hari tapi jika keterlaluan mendapnya mungkin ada kesilapan ketika menyediakan cream cheese.

      Delete
    2. sis seri..saya pun ada masalah cheese mendap selepas beberapa hari..berapa lama perlu putar cream cheese? berapa kelajuan yg diperlukan?

      Delete
  27. Sis yg ni crust dia rangup x sis?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isniza, rangup macam mana tu ya? Hihihi.. oklah.. crustnya sedap, cubalah. Tapi kalau dah lepas taruk cheese, hilanglah rangupnya tu.. kena simpan dalam peti sejuk ya..

      Delete
  28. Sis yg ni crust dia rangup x sis?tq

    ReplyDelete
  29. Sis yg ni crust dia rangup x sis?tq

    ReplyDelete
  30. kak.perluker masa dipukul cream cheese tuh kena sampai kembang? lepas siap pukul, adakah perlu didimapn dldm peti sejuk dulu atau boleh terus filling.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Nie Za
      Cream cheese tidak perlu pukul sampai kembang (lepas letak telur). Pukul sehingga adunan menjadi licin (tak berketul2). Kalu dah licin bleh terus masuk dlm piping bag dan picit dlm crust. Jgn smpi adunan bleh mengalir dari spatula, nanti krim tak gebu dan akan penyek bila sejuk

      Delete
  31. Saya dah try ...mmg best ..tp nak tanya la sis....lepas letak inti dan chess...
    Crust memang akan jd lembut ye?masa baru dibakar rangup...

    ReplyDelete
  32. salam kak,
    nak tanya nk adunan benda ni memang kena guna senduk kayu ke?? tak boleh guna mixer ye??

    ReplyDelete
  33. Sis.. nk beli shell tart ni.. mls nk g cari kat tmpat lain..alang2 dh ade kat cni.. leh la ye.. email kat saya leh.. ila2608@gmail.com

    ReplyDelete
  34. Wow! Byknya tips. Tq Kak. Mohon share ye!

    ReplyDelete
  35. Salam akk..thanks for the tips, sy nk tanye...sy ade buat cheese tar nindlm kuantiti yg byk sbb ade org tempah. Sy buat lps tu simpam dalam peti sejuk, tp harini nk pg hanta tgok cheese nye da retak..knape ye? Lg satu if nk delivery kt customer dlm tempoh 1 ke 2 hari..kalau kite siapkn awl,kne masukkn dlm peti sejuk ataupon biarkn kt luar aje ye..sbb crust die jadi lembut n xrangup.? Mohon pencerahan akak ye.

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum. Sy mansoorah, terima kasih krn sudi berkongsi resepi, rata2 sy search kat internet semuanya utk tempahan shj, semoga dimurahkan rezeki. Nak tanya, kalau pakai blander utk adunan krim cheese tu boleh ke?

    ReplyDelete
  37. salam kak SK, saya nak tanye putar time sejuk tu means, keluar dari peti ais, terus putar or tunggu sekejap then baru putar? :)

    ReplyDelete
  38. Mohon maaf jika postingan ini menyinggung perasaan anda semua tapi saya hanya mau menceritakan pengalaman pribadi saya yang mengubah kehidupan saya menjadi sukses. Perkenalkan terlebih dahulu saya Artanti Tanti biasa di panggil Anti, TKI tinggal di kota Pontian johor Malaysia,Saya berprofesi sebagai pembantu rumah tangga, tapi saya tidak menyerah dengan keadaan saya, tetap ikhtiar.
    pengen pulang ke indonesia tapi gak ada ongkos pulang. sempat saya putus asa,gaji pun selalu di kirim ke indonesia untuk biaya anak sekolah,sedangkan hutang banyak, kebetulan teman saya buka-buka internet mendapatkan nomor hp Mbah Suro 082354640471 katanya bisa bantu orang melunasi hutang melalui jalan togel dengan keadaan susah jadi saya coba beranikan diri hubungi dan berkenalan dengan beliau Mbah Suro, Dan saya menceritakan keadaan saya.Beliau menyarankan untuk mengatasi masalah perekonomian saya,baiknya melalui jalan togel saja.Dan angka yang di berikan beneran tembus ,4607 dan saya dapat 275 juta alhamdulillah terima kasih banyak ya allah atas semua rerjekimu ini. walaupun ini melalui togel






































































































































    Mbah Suro....

    ReplyDelete
  39. Baru je try,tq sudi share resepi ye kak

    ReplyDelete
  40. Bayar Pakai Dengan Pulsa AXIS XL TELKOMSEL

    Anda Dapat Bermain Setiap Hari dan Selalu Menang Bersama Poker Vit
    Capsa Susun, Bandar Poker,QQ Online, Adu Q, dan Bandar Q

    Situs Situs Tersedia bebebagai jenis Permainan games online lain

    Sabung Ayam S1288, CF88, SV388, Sportsbook, Casino Online,
    Togel Online, Bola Tangkas Slots Games, Tembak Ikan, Casino

    Terima semua BANK Nasional dan Daerah, OVO GOPAY

    Whatsapp : 0812-222-2996

    POKERVITA

    ReplyDelete
  41. Dapatkan Penghasilan Tambahan Dengan Bermain Poker Online di www,SmsQQ,com

    Keunggulan dari smsqq adalah
    *Permainan 100% Fair Player vs Player - Terbukti!!!
    *Proses Depo dan WD hanya 1-3 Menit Jika Bank Tidak Gangguan
    *Minimal Deposit Hanya Rp 10.000
    *Bonus Setiap Hari Dibagikan
    *Bonus Turn Over 0,3% + 0,2%
    *Bonus referral 10% + 10%
    *Dilayani Customer Service yang Ramah dan Sopan 24 Jam NONSTOP
    *Berkerja sama dengan 4 bank lokal antara lain : ( BCA-MANDIRI-BNI-BRI )

    Jenis Permainan yang Disediakan ada 8 jenis :
    Poker - BandarQ - DominoQQ - Capsa Susun - AduQ - Sakong - Bandar Poker - Bandar 66

    Untuk Info Lebih Lanjut Dapat menghubungi Kami Di :
    WA: +85577773548
    Skype: SANTI WINATA888@GMAIL.COM

    KALAU MINAT DAFTAR CHAT WA AJA AKU YAH ALL

    WELCOM : WWW . SMSQQ . COM

    I SANTI WINATA BIG BOS SMSQQ

    ReplyDelete
  42. kelinci99
    Togel Online Terpercaya Dan Games Laiinnya Live Casino.
    HOT PROMO NEW MEMBER FREECHIPS 5ribu !!
    NEXT DEPOSIT 50ribu FREECHIPS 5RB !!
    Ada Bagi2 Freechips Untuk New Member + Bonus Depositnya Loh ,
    Yuk Daftarkan Sekarang Mumpung Ada Freechips Setiap Harinya
    segera daftar dan bermain ya selain Togel ad juga Games Online Betting lain nya ,
    yang bisa di mainkan dgn 1 userid saja .
    yukk daftar di www.kelinci99.casino

    ReplyDelete
  43. wow gebunya cheese tart tu..ciktom biasa beli je..xpernah buat...sbb xreti..hehe

    ReplyDelete

  44. Buat kalian yang sukacrot, jangan lupa mampir ya Guys 🙏

    🎞 SUKA INDO 🤠

    🎞 SUKA BARAT 🤩

    🎞 SUKA KOREA 🤧

    🎞 SUKA JEPANG 🤓

    🎞 SUKA SEMI 🤬

    ReplyDelete
  45. KUMPULAN VIDEO BOKEP INDO, JEPANG, BARAT, ASIA, ABG SMP & SMA PECAH PERAWAN KORBAN PACAR MEMEK MULUS MASIH RAPET , DESAHAN KENIKMATAN TERBARU DAN TERUPDATE 2020 FREE DOWNLOAD (.)v(.) 8==D~ Crottt .. Crottt >.<

    BOKEP

    BOKEP VIRAL

    BOKEP INDO

    BOKEP JEPANG

    BOKEP BARAT

    BOKEP ASIA

    MIMPIBASAH.NET

    MIMPI BASAH




































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































    .





































































































    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T





    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I


    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G




    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H

    H
    H
    H
    H

    H
    H
    H
    H
    H





    MUAAACHHHHH MUAAACHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH


    CROTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT


    MIMPIBASAH.NET

    HIP HIP HIP HURAAAA


    CEMUNGUTTTT EA EA EA

    MIMPIBASAH.NET CROTTT CROTTT CROTTT CROTTTTT











































































































    MIMPIBASAH.NETttttttttttttTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
    TTTTTTT


























































































































    MIMPIBASAH.NETT

    ReplyDelete
  46. Halo semuanya, nama saya Indrias Priastuti seorang wanita dari indonesia, dan saya bekerja dengan negara berkembang biak, dan kami telah mendengar dan juga dari perusahaan pinjaman, saya ingin segera menggunakan media ini untuk seluruh indonesia untuk mencari pinjaman internet Sangat hati-hati - Berhati-hatilah agar tidak jatuh ke tangan scammers dan penipu, ada banyak kreditur kredit palsu di sini di internet dan beberapa dalam upaya asli dan nyata,

    Saya ingin memberikan kesaksian saya tentang bagaimana ALLAH membimbing saya ke pemberi pinjaman nyata dan dana pinjaman nyata telah mengubah hidup saya dari rumput menjadi Anugerah, setelah saya tertipu oleh beberapa kreditur kredit di internet, saya kehilangan banyak uang untuk biaya pendaftaran . . , Garansi, pajak, dan setelah pembayaran saya masih belum mendapatkan pinjaman saya.

    Setelah berbulan-bulan di internet dan jumlah uang yang dihabiskan tanpa mendapatkan pinjaman dari perusahaan mereka, maka saya menjadi sangat putus asa untuk mendapatkan pinjaman dari kreditur kredit asli online yang tidak akan menambah rasa sakit saya jadi saya memutuskan untuk menghubungi teman saya yang baru saja mendapatkannya. Pinjaman online, kami meresmikan kami tentang masalah ini dan dia menceritakan kisah seorang wanita bernama Mrs ELINA JOHNSON yang merupakan CEO ELINA JOHNSON GLOBAL LOAN.

    Maka saya dan suami mengajukan aplikasi untuk jumlah pinjaman (Rp 1.000.000.000) dengan tingkat bunga rendah 2%, tidak menjaga usia saya, karena saya mengatakan apa yang saya ingin membangun bisnis saya dan pinjaman saya telah disetujui dengan mudah. Tidak ada stres dan semua persiapan dilakukan dengan transfer kredit dan dalam waktu kurang dari sehari setelah sertifikat yang saya setorkan ke bank dan impian saya masuk. Jadi saya ingin saran yang memerlukan panggilan cepat sekarang atau email di elinajohnson22@gmail.com

    Tidak hanya sampai di situ, sang ibu memastikan tim ahlinya membantu Anda dalam berinvestasi sehingga Anda tidak akan pernah bangkrut lagi dalam hidup Anda.

    Dia adalah wanita yang sangat baik dan dia tidak tahu saya melakukan ini. Saya berdoa semoga ALLAH memberkati dia untuk hal-hal baik yang telah dia lakukan dalam hidup saya. Anda juga bisa menghubungi saya di indriaspriastuti2@gmail.com nice day info lebih lanjut..

    ReplyDelete
  47. TAWARAN PINJAMAN SEGERA DALAM 1 JAM PEMINDAHAN PERBANKAN DALAM TALIAN TERMOHON DENGAN KAMI

    Adakah anda memerlukan Pinjaman?
    Adakah anda sedang mencari Kewangan?
    Adakah anda sedang mencari Pinjaman untuk membesarkan perniagaan anda?
    Saya rasa anda telah datang ke tempat yang betul.
    Kami menawarkan Pinjaman pada kadar faedah yang rendah.
    Orang yang berminat sila hubungi kami di
    Untuk maklum balas segera kepada permohonan anda, Sila
    balas e-mel di bawah ini sahaja.
    Whats-app +918256953815
    mrwilliam751@gmail.com
    Sila berikan kami maklumat berikut jika berminat.

    1) Nama Penuh:………
    2) Jantina: ………
    3) Amaun Pinjaman Diperlukan:………
    4) Tempoh Pinjaman:………
    5) Negara:………
    6) Alamat Rumah:………
    7) Nombor Telefon Bimbit:………
    8)Pendapatan Bulanan: ………………………
    9) Pekerjaan:………………………………
    )Tapak manakah yang anda lakukan di sini tentang kami…………………

    Terima kasih dan salam mesra.
    mrwilliam751@gmail.com
    +918256953815

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!