NASI LEMAK SAMBAL SOTONG KERING


Assalamualaikum...

ALHAMDULILLAH.. baru selesai makan tengahari. Macam biasalah di rumah, waktu makan Sk lewat sikit tak macam di pejabat, pukul dua belas dah ke kantin meninjau lauk.. hahaha. 

Hari tukan Pak Inche masak Chicken Chop. Dalam pada membongkar harta karun dalam peti sejuk sebelum memasak tu dia terjumpa sotong kering yang Sk simpan dalam laci. Dah kejung macam kayu.. sejarahnya pun dah lupa beli di mana.. hehehe. Jadi, atas permintaan dialah ni maka terjadilah Nasi Lemak Sambal Sotong Kering.

Nasi Lemak dan Sambal adalah resepi yang sering Sk tulis di blog jadi rasanya malaslah nak taip.. hehehe. Ni pun saja hantar gambar kat blog di hujung-hujung data yang seciput ni laju pulak dia masuk. Jadi, adalah entry blog hari ini kalau tak hadap jerlah gambar spaghetti tu sampai minggu depan, hehehe.

Mata pun dah mula layu ni
Tidur pun sedap kan.. daaaaa...
Wassalam.

5 comments:

 1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
  Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

  Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  ReplyDelete
 2. assalamualaikum seri...sambal sotong kering mmg sedap...lawan dgn mkn apa pun sedap jer..:)

  ReplyDelete
 3. sedapnya nasi lemak..
  lagi2 dimakan dengan sambal sotong kering

  ReplyDelete
 4. Pendeknya tulis. Belum sempat baca dah habis.

  ReplyDelete
 5. Mengancam sambal sotong kering...lagi2 di padan dgn nasi lemak...

  ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih