AKHIRNYA IKEA TEBRAU DIBUKA

Assalamualaikum...

YEAY!!  Akhirnya setelah sekian lama menunggu, Ikea Tebrau kini dibuka di Johor Bahru.  Setelah bertahun-tahun berangan alangkah bestnya jika ada ikea di JB dan selepas mendengar khabar angin Ikea akan dibuka di JB hampir dua tahun lepas, ia akhirnya menjadi kenyataan. Dan Sk berjaya menjejakkan kaki ke Ikea Tebrau pada hari kedua ia dibuka.  Pehhh..  Macam dapat award ek..  Hahaha. 

Ikea Tebrau dikatakan sebagai Ikea terbesar di Asia Tenggara.  Disebabkan Sk cuma pernah beberapa kali pergi ke Ikea Damansara,  maka Sk setuju bahawa Ikea Tebrau ni lebih luas dari Ikea Damansara. 
Bila ke Ikea maka inspirasilah yang dicari. 
Maka bak kata kawan Sk raya tahun depan semua rumah sepesen ajelah sebab tiru dan guna perabot ikea..  Hahaha. 
Yang paling banyak berangan
Iman la..  Nak buat bilik begini begitu begini
Kertas dinding ala English Country warna merah jambu.  Terserlah kewanitaannya. 
Ini baru rumah manis rumah
Hihihi
Orang sudah mula memenuhi ruang pameran. 
Nasib baik masuk tak kena beratur. 
Yang ini pun cantikkan. 
Tapi ruang tamu Sk memanjang dan sempit maka berangan sajalah yang dapat. 
Ini Sk suka. 
Kalau letak di laman pun okey tapi kereta kena letak luar pagar la..  Hahhaa. 
Sejak dulu kalau ke Ikea mesti beli lampu. 
Tak faham..  Tak faham..  Hahaha. 
Segala kelengkapan rumah ada di sini..  Sebut aje nak apa,  sediakan saja ongkosnya. 
Ni dah ada orang janji nak belanja. 
Alhamdulillah. 
Nak..  Tapi tak ada stok  warna turqoise macam ni.
Alangkah indahnya kalau ada kabinet dapur yang kemas macam ni.  Hakikatnya kalau dah setiap hari bertukang di dapur memang berselerak dengan barang-barang,  hahaha. 
Suka kalau dapat buat kaunter sarapan macam ni. Indahnya pagi,  hahahha. 
Katil yang menjadi idaman dulu kini selamanya. 
Kalau ada katil empuk cenggini
Tiap hari lepak dalam bilik jer la..  Hahha. 
Dah dah dah..  Jom balik! 

2 comments:

  1. Salam Cik. sorry tau, saya comment yg tak relevant dgn post 😄 Saya nak tanya tentang buku LAM Bukan Puteri Lindungan Bulan.

    ReplyDelete
  2. Huiyoooo.....kalau saya macam.x nak balik dah tu kak...huhuhu. Mesti best giler kan...

    ReplyDelete

Tak nak komen ? .
Urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :) ..