MAKAN DI GOKAKO MALAYSIA, PARADIGM MALL JB

Assalamualaikum...

ANDA dah pergi ke Paradigm Mall yang kini dibuka di Taman Bukit Mewah,  JB? Warga Johor dan Singapura tentu ramai yang dah sampai ke sini,  kan.  Rasanya sejak Paradigm mula dibina ramai yang tertunggu-tunggu bila ianya akan siap dan dibuka.  Termasuklah Sk,  hehehehe.

Akhirnya Sk berkesempatan jugalah ke sini.  Amboiiii..  Bukan main besar dan banyak cabang.  Ada beberapa kawan yang mengadu sesat sebab keliru. Ada juga yang tak keluar-keluar sebab shopping sampai tak ingat dunia,  keh keh keh. Dah puas shopping maka perut pun lapar dan mata pun rambang tak tahu nak makan di mana? Jomlah kita ke Restoran Gokako Malaysia yang terletak di aras 4 Paradigm JB.

Kalau nak tahu, Gokako Malaysia merupakan Restoran Ayam Panggang berunsur tempatan yang pertama di Malaysia. Ia merupakan restoran francais jenama Malaysia yang mengutamakan perasaan rakyat berbilang kaum di negara kita. Tidak hairanlah hiasan dalamannya  serta menu yang dihidangkan menggunakan unsur-unsur kaum sebagai asas.
Semua bahan makanan adalah melalui pertimbangan, kawalan dan keselamatan yang tegas serta bahan yang sihat dan segar. Makanan di Gokako adalah halal dan sesuai untuk semua kaum.

Gokako merupakan fusion makanan tempatan Malaysia yang inovatif dan kreatif dengan ciptaan yang berani dan baru dari resipi yang unik dengan rempah-rempah yang berbeza untuk melahirkan ayam dan makanan yang berkualiti dan lazat.
Signature Gokako ayam yang panas dan rangup itu pasti membuatkan air liur anda meleleh.
Aaaaaaaa...  Jom masuk!
Tuuuu dia!  Pasal makan laju sungguh Iman.
Ialah,  kalau pergi mana-mana mall asyik jumpa tempat makan yang serupa aje tapi bila nampak Gokako ni terus rasa ada kelainan sebab tak ada di tempat lain. Ia merupakan restoran ayam panggang berkonsepkan masyarakat majmuk di Malaysia. 
Sk diberitahu,  nama Gokako itu sendiri di ambil dari tiga perkataan setiap satu iaitu
 dalam Bahasa  Melayu - Goreng  Bahasa Cina - Kao dan Bahasa Tamil- Koli 
iaitu goreng,  bakar dan panggang.  Menarik,  kan! 

Dah..  Dah..  jom kita pilih menu apa nak pesan.  Lapar giler dah penat shopping,  hehehe. 


Mula-mula kita tengok Appetizer dululah kan.
Semua nampak sedap maklumlah tengah lapar penat berjalan, beli barangnya adalah sikit, hehehe.


Orang kata, kalau nak sihat kenalah pilih makanan sihat.
Sk memang dah terbiasa sebelum makan mesti nak kunyah salad atau buah dulu.
Jadi, kita pilih Caesar Salad. Potion besar ni, empat lima orang makan pun boleh tau.
Sedap pulak tu, berebut-rebut makan, hehehe.


Favourite Iman ni, Tortilla Chips with Salsa.
Siapa yang biasa baca blog Sk tentu perasan, ini adalah antara menu appetizer yang selalu menjadi pilihan Sk.


 Tortilla Chips yang dipanggang rangup dan dicicah dengan salsa tomato yang segar.
Salsa Tomatonya mendapat sentuhan citarasa India dengan sedikit rasa berempah.
Satu gabungan yang mantap bagi peminat salsa macam Iman.


Terdapat tiga hidangan main dish yang boleh anda pilih dari senarai menu.
Disebabkan suka pedas, Iman pilih Gokako Spicy Chicken manakala untuk side dishnya kita boleh pilih dua dari lima side dish yang disediakan. 
Iman terus pilih Mashed Potato dan Coleslaw.


Tengoklah Iman punya happy bila dapat makan makanan kegemaran dia.
Kalau nak tahu, Iman ni celik aje biji mata dia dah fikir pasal dinner, kah kah kah.


Suapan pertama terus dia terbeliak mata sambil senyum lebar.
Suka sangat dengan rasa ayam panggang tu yang meresap sehingga ke dagingnya sebab biasa kalau beli ayam panggang, rempah ratusnya rasa kat kulit aje lebih.


Yang ini pula kita makan dengan nasi dan jagung.
Sungguh satu gabungan yang mantap. Sampai terpejam-pejam mata di sebalik setiap suapan.
Diet? Tolak tepi dulu, hehehehe.


Oh ya! Kalau yang datang ramai-ramai tu, boleh juga ambil Combo Set ni tau.


Kalau datang lagiiiii ramai, ambil combo set yang ini. Boleh makan sehingga 6 orang.
Berbaloi, kan!


Eh! Eh! Ada orang nak pizza pulak laaa...


Teringin nak mencuba sesuatu yang lain dari yang lain?
Zicasa Pizza.. Crust yang nipis, rangup dan gebu di'topping' pula dengan Coconut Gula Melaka.
Rasa manis-manis masin, Iman macam biasa.. suka.. senyum sampai telinga, hahaha.


Kalau rasa nak makan burger, burger pun ada tau.
Setiap hidangan burger dihidangkan bersama kentang goreng yang sangat sedap, rangup, gebu dan berempah.


Haaa.. tengok kentang goreng ni, gebu giler kan.
Tak kisahlah kalau lepas ni makin gebu ke apa, kan kan kan.
Hidup biar sedap, kata iklan tu, hehehe.


Sambil makan-makan, kita cuci tekak dengan Pumpkin Soup ni.
Lemak berkrim dan pastinya ada penggemar yang tersendiri.
Sk la tu, sape lagi.. hihi.



Dan, anda boleh juga mencuba Chicken Platter ini yang dihidangkan bersama Masala Fries.
Setiap hidangan ayam berlainan perisa dan setiap perisanya menjanjikan pengalaman berbeza.
Ha... inilah dia Gokako!
Goreng! Bakar! Panggang!




Minuman di sini pun sedap luar biasa.
tak percaya, sila cuba.
Kalau nak cantik dan awet muda, boleh cuba minum air rose dengan taburan kelopak mawar kecil ni.


Sekiranya nak adakan jamuan tertutup
Gokako juga menyediakan ruangan khas untuk tujuan tu.


Cantikkan dekorasi restoran ni.
Interior designer dia memang awsome lah!


Berapa orang pun yang datang, anda pasti mendapat layanan sempurna dengan tempat duduk yang selesa.

Image may contain: pizza, text and food

Kebahagiaan tak boleh dibeli
tapi alangkah bahagia kalau dapat makan pizza, kan kan.
Setiap pembelian pizza di Gokako anda boleh dapat satu minuman ringan percuma.


Sekarang ni, Gokako sedang mengadakan promosi istimewa sempena pembukaan restoran.
Pehhhh!!! Kena pergi lagi ni.


Yang ini lagi berbaloi3!!

Image may contain: drink

Kalau anda ke sini, jangan lupa untuk check-in tau.
Lepas tu boleh dapat voucher minuman 50% potongan harga pada kunjungan yang akan datang.

Caranya :
1. Like Gokako Malaysia's page DI SINI.
2. Ambil gambar & check-in FB akaun anda.
3. Hashtag #gokakocheckinpromo
4. Tunjukkan pada cashier semasa pembayaran.

Jom ke Gokako Malaysia sekarang.

Alamatnya :
Lot 4F-49, Level 4, Paradigm Mall,
Taman bukit Mewah, 81200 Johor Bahru.

Datang jangan tak datang!

4 comments:

  1. Tengok gambar2 pon...dah mcm terasa2 kesedapannya..hihi

    ReplyDelete
  2. wah....hidangan semua tu sedap² nampaknya....nanti pi paradigm nak singgah sini

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum seri...wah !! meriahnya...semua ada kat sini yer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete

  4. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih